AnaSayfa > Siyaset > CHP’DE,POSBIYIK’A ‘İHANET’ SERÜVENİ (4): TURPÇU'DAN POSBIYIK'A (DOST) 'KAZIK'..

CHP’DE,POSBIYIK’A ‘İHANET’ SERÜVENİ (4): TURPÇU'DAN POSBIYIK'A (DOST) 'KAZIK'..

30 Mart Yerel seçimlerinde ‘elinden tutup adam ettiklerinin’ ve CHP’deki parti içi hizipçilerin ‘ihanetleriyle’ yüzleşen Halil Posbıyık, belki de en büyük ihaneti, Milletvekili aday adaylığı sürecinde ‘dost’ diye bildiklerinden gördü.. Ünal Demirtaş’ın gün yüzüne çıkan ‘icraatlarının’, ‘CHP siyasetinde’ bir karşılığı olduğunu düşünenler olabilir ama, Posbıyık’ın, ‘dostum’ dediği ‘Şerafettin Turpçu’nun attığı kazık’ belki de canını en çok acıtan şey oldu.. Adaylık sürecindeki ‘kirli tezgahlar’ bakın nasıl işledi..

06.Mayıs.2015 Çarşamba 22:30
A A

Şerafettin Turpçu’nun aday adaylığı sürecinde, saçtığı para, temayül yoklamasında CHP teşkilatlarına ve üyelerine dağıttığı para ve yola çıktığı Harun Akın’ı temayülde nasıl sattığı, gazetelerde haber olmuş ve CHP tabanı kadar kamuoyunda da gündem olmuştu..

Turpçu’nun aday adaylığı sürecindeki bu ‘faaliyetleri’ bunlarla da sınırlı değil anlaşılan.. 30 Mart Yerel seçimlerinde ‘elinden tutup adam ettiklerinin’ ve CHP’deki parti içi hizipçilerin ‘ihanetleriyle’ yüzleşen Halil Posbıyık, belki de en büyük ihaneti,  Milletvekili aday adaylığı sürecinde ‘dost’ diye bildiklerinden gördü.. Ünal Demirtaş’ın gün yüzüne çıkan ‘icraatlarının’, ‘CHP siyasetinde’ belki bir karşılığı olduğunu düşünenler olabilir ama, Posbıyık’ın, ‘dostum’ dediği ‘Şerafettin Turpçu’nun attığı kazık’ canını en çok acıtan şey oldu..

EĞİLİMDEN 1. ÇIKTI, SIRA POSBIYIK’A GELDİ!

Çevresine, ‘Halil Posbıyık’ı istiyorum. Posbıyık bu listede mutlaka olmalı’ şeklinde izlenim veren Şerafettin Turpçu, Halil Posbıyık’ın kontenjana aday olduğunu açıklamasının ardından Eğilim yoklamasında Ereğli’den de gerekli desteği gördükten sonra, siyasetini ‘Bu listenin abisi ben olmalıyım. Posbıyık olursa gölgede kalırım’ şeklinde özetlenebilecek bir tavır güderek, Kontenjana ayrılan 2. Sıra için, Posbıyık dışında yeni arayışlara girişti.

‘KADIN ADAY’ KONUSUNU GÜNDEME TAŞIDI..

Turpçu, Ünal Demirtaş’ın Genel Merkez’de kendisi için sürdürdüğü lobi faaliyetlerinin üzerine, Ereğli’de ’30 Mart’ta CHP’nin yerel seçimleri kaybetmesine neden olan’ ihanetçilerin de desteği ve fısıltı gazetesi aracılığıyla, “Genel Merkez kontenjana kadın aday istiyor” savını kamuoyuna yayarak, Posbıyık’a ‘bir tavır var’ algısını oluşturdular.

Kontenjan başvuru süresinin uzatılmasıyla o güne kadar hiç ismi geçmeyen ve aday olacakları konuşulmayan Kamuran Ayyıldız ve Buket Müftüoğlu’da bir anda ‘kadın aday’ olarak ortaya çıktılar.

AMAÇ, KAMUOYU ANKETİ YAPTIRMAMAK!

Posbıyık’ın oluşturduğu kamuoyu algısıyla ve ortaya koyduğu rakamsal verilerle ‘Ereğli’ye mutlaka 2. Sıranın’ verileceğini gören ekip, bu sefer Posbıyık’ın önünü kesmek için aday adayı sayısını Ereğli-Alaplı bölgesinden hem kadın hem erkek aday olarak çoğaltmak için kulislerini sürdürdüler ve Muhabbet Tezel’de 7 bin TL’lik aday adaylığı müracaat parasını kimin tarafından yatırıldığını partililer tarafından bilinen kişinin isteğiyle aday olarak ortaya çıktı..

Böylece Genel Merkezde, ‘Ereğli’den çok sayıda aday var, Ereğli’de bir anket çalışması yaparsanız halk anketinden nasıl olsa Posbıyık çıkar. Diğer aday adayları da küstürmemek ve mektuplarla oluşturulan kötüleme kampanyaları da örnek gösterilerek’ Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun CHP Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin ziyaretinde ‘Ereğli’de anket yapılacak’ sözünü boşa çıkarttılar ve CHP’nin kontenjan aday adayları arasında anket yapılmasını engellediler.

KARTAL’IN ÇAYCUMA’LILIĞI, POSBIYIK’IN EREĞLİ’LİĞİNE AĞIR BASTI..

Çaycuma’lı olan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın, Posbıyık’ın Ereğli’liğine karşı, yine Çaycuma’lı olan Şerafettin Turpçu daha ağır bastı.. Fısıltı gazetelerinde, Posbıyık örgütün işlerine ve çalışmasına hiç karışmamasına rağmen ‘Kartal, Posbıyık’ın emrinden çıkmıyor’ izlenimi verilerek, Çaycuma’lı aday Turpçu ile işbirliği içine girildi..

TURPÇU’DAN KEŞ PARAYA ARSA İDDİASI..

Hayrettin Kartal ve Şerafettin Turpçu arasında ‘Çaycuma Hemşeriliği’ ağır basmasına rağmen, yönetimi de yanına almak isteyen Şerafettin Turpçu’nun ‘Yönetim içindeki Posbıyık karşıtlarını çoğaltmak’ için, bir yönetim kurulu üyesinin Korubaşı’nda bulunan ve yıllardır satamadığı arsasını keş paraya (50 bin TL) satın aldığı iddiası da, süreç içerisinde Posbıyık’a yapılan ihanetler serüveninde yer aldı..

SON GECE DAHİ, MUHABBET TEZEL BASKISI..

Adayların belirlendiği son gece CHP Parti Meclisi Toplantısı devam ederken, Ereğli İlçe Yönetimi gece yarısı Turpçu’nun isteğiyle Ankara’ya hareket etti. Turpçu,  iş yaşamında, Ereğli Belediyesi Kaynarca Toplu Konutları inşaatıyla elinden tuttuğu ve o dönemler yaşadığı krizleri ‘Ereğli Belediyesinden aldığı iş bitirme’ belgesiyle atlatmasında desteği olan, dostu Posbıyık’ı değil, Muhabbet Tezel’in aday yapılması için İlçe Yönetimiyle beraber son gece dahi Parti Meclisinde baskı oluşturmaya çalıştı.

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER..

CHP’de, partinin oylarını artıracak bir adaya değil, kendi koltukları için savaşan Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Halil Posbıyık’ı ‘harcadıklarını’ düşünselerde kısa süre içinde birbirlerine düştüler. Ünal Demirtaş, Şerafettin Turpçu’nun AK Parti ihaleleriyle yaptığı işler ve diğer bir çok konuda hazırladığı raporla Şerafettin Turpçu’yu Genel Merkeze şikayet etti. Son gece Posbıyık ve Ünal Demirtaş olmasın diye mücadele eden Şerafettin Turpçu’da, ‘Listenin abisi benim’ diyebilmek için Ünal Demirtaş istememesine rağmen, Kılıçdaroğlu’nu Ereğli’de miting yapmaya ikna etti. Adaylık sürecinde ‘yerim garanti’ diyerek para harcamaktan kaçınan ve partililere ‘benden para istemeyin çalışacaksanız partiniz için çalışın’ diyen Ünal Demirtaş’ın, Kılıçdaroğlu’nun Ereğli’de miting yapması nedeniyle de ekstradan afiş, reklam ve otobüslerle insanların taşınması için 40 milyara yakın cebinden fazla para çıkmış oldu.. İkili, seçim öncesi kamuoyuna aralarındaki gerginliği yansıtmamaya özen gösterseler de, CHP içindeki çatlak partililerin dilinde..

Bu yazı dizisini, 30 Mart Yerel Seçimleri ve arkasından gelen Milletvekili Aday Adaylığı sürecinde, kim ne derse desin Ereğli’nin bir değeri olan ve bu memlekete hizmeti geçmiş, yaşamının büyük bölümünü Ereğli’ye bir şeyler katabilmek için adamış olan Halil Posbıyık’a yapılan, bana göre ‘ihanetleri’ kamuoyunun da görmesi, halkın bilmesi adına kaleme aldım.

Asıl amaç ise, bugün ‘halk için varız’ diye meydanlarda size nara atan CHP’nin ilk 2 sıra adayının ve örgütteki bazı isimlerin, 20 yıl halkın oylarıyla Ereğli’nin adını Dünyaya duyuran Halil Posbıyık’a ‘kendi siyasi egoları’ için neler yaptıklarını ortaya koymak. İnanın yazdıklarımın fazlası var, azı yok..

Bilgin AVCI..

YAZI DİZİSİNİ BİR BÜTÜN HALİNDE OKUYABİLMEK İÇİN, SIRASIYLA AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TAKİP EDİN:

1- http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/1065/CHP_DE__POSBIYIK_A_IHANET_GERCEGI___1_

 

 

2- http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/1067/UNAL_DEMIRTAS__POSBIYIK_I__KOTULEYEREK__BAKIN_NASIL_ADAY_OLMUS__

 

 

3- http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/1072/CHP_DE__POSBIYIK_A_IHANET_SERUVENI__3_

 

 

 

4- http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/1097/CHP_DE_POSBIYIK_A__IHANET__SERUVENI__4___TURPCU_DAN_POSBIYIK_A__DOST___KAZIK___

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu