AnaSayfa > Siyaset > KALAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

KALAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AK Parti Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Milletvekili Ercan Candan’ın, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a küfür ettiğini söyledi. Candan hakkında çeşitli iddialar ortaya atan Kalay, bakın neler dedi..

01.Mayıs.2015 Cuma 15:56
A A

AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Yusuf Kalay, Milletvekili Ercan Candan'ın düzenlediği basın toplantısında kendisiyle ilgili sar ettiği sözlere cevap verdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kalay, Ereğli Belediyesi’nin, partisinin milletvekili Ercan Candan tarafından baskı altında tutulduğunu iddia eti.

“AK PARTİ’Yİ YOK SAYANI, VALLAHİ DE BİLLAHİ DE BEN YOK SAYARIM”
Yusuf Kalay, geçtiğimiz hafta içinde basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan’a, şahsı ile konuştukları sözlere yanıt verdi. Candan’ın, şahsı adına kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia eden Kalay, Candan’ı neden yok saydığını açıkladı. Kalay şöyle konuştu:
“Sayın milletvekili, düzenlediği toplantıda kendisinin 3,5 yılını değerlendirdi ki buda ayrıca tartışılır. ‘Yusuf Kalay, sizi vekil olarak tanımıyor’ sözü üzerine hakkımda ağır ifadeler kullandı. Gerilmiş bin saz teli gibiydi birden boşalıverdi. Sadece bizim hakkımızda değil, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ile ilgili de çok ağır ithamlarda bulundu. Neydi bizim ‘milletvekilini tanımıyoruz’ dememizdeki gerekçe? Bir sosyal paylaşım sitesinde, bir arkadaşımızla yazışırken kendisine bu ifadeye kullandım. Şundan dolayı; ben teşkilatçı bir insanım.
12 yıldan beri teşkilatın içinde büyümüş bir insanım. Milletvekilimiz, son bir yıldan beri ilçe teşkilatını hiçe saymaya başlamıştır. Yönetimi yok sayan bir tavır içindedir. Ak Parti eğitimlerinden edindiğimiz ders teşkilatçılık ve insan odaklı hizmet etmektir. Hiçbir şekilde teşkilat binasına çıkmayan bir milletvekilimiz var ki kongremiz biteli 43 gün oldu, o günden beri bir kere dahi olsa teşkilat binamıza gelerek seçilmiş olan arkadaşlarımızı ziyaret etmemiştir. Orada ki koltuk benim gelen başkanımın temsil makamadır. Genel başkanımın temsil makamını yok sayan, teşkilatın temsil binasını yok sayan bir milletvekili, benim için gelen başkanı yok saymıştır. Genel Başkanı yok sayan AK Parti’yi yok saymıştır. AK Parti’yi yok sayanı, vallahi de billahi de ben yok sayarım. Söylemem bundan ibarettir.

CANDAN, MECLİS ÜYELERİNE KÜFÜR MÜ EDİYOR?
Milletvekilimiz, seçimden sonra farklı bir formata girdi. Kendisinden beklemediğimiz hareketler yapıyor. İnsanların elini sıkmıyor. Mesela ben, meclis üyeleri, ilçe başkanım elini uzatıyor ama sıkmıyor. Hep sineye çektik. Neden yok saydık? Belediye meclis üyelerine ettiği ağır küfürlerden ve hakaretlerden dolayı yok saydık. Bizleri çok ağır tehditler ettiği için yok saydık.”

CANDAN, TEHDİT Mİ EDİYOR?
30 Mart yerel seçimlerinin ardından, milletvekili Ercan Candan tarafından baskı altında olduklarını da anlatan Kalay, “seçim bitti, hem Belediye Meclis Üyeleri hem Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve bazı gazeteciler ile İl Genel Meclis Üyeleri, milletvekilimiz tarafından büyük bir baskı altında. Seçimin ertesi günü kendi aramızda düzenlediğimiz bir toplantıda bize aba altından öyle bir sop gösterdi ki ben ne siyasi hayatımda ne de 50 senelik hayatımda böyle bir tehdit ile karşı karşıya kalmadım. Kendisinin söylem ve talimatlarına uymayanın başına derhal maliyeyi yıkacağım şeklinde çok absürt ve talihsiz bir açıklama yaptı. Bunu o günlerde çok dikkate almadık çünkü seçimin heyecanıdır dedik. Fakat sonunda gördük ki Ereğli Belediyesi, milletvekilimizin büyük bir baskı altında inim inim inlemektedir” diye konuştu.

OĞLUNU ERDEMİR’E, YEĞENİNİ BELEDİYE ÖZEL KALEM OLARAK İŞE ALDIRDI İDDİASI
Candan’ın ‘sekreterini belediyede işi aldırdı’ iddiasına da cevap veren Kalay, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın basın danışmanını belediyeye yerleştirerek Belediye Başkan Yardımcılarından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı görevini verdiğini söyledi. Belediyede ki alt kademelere Candan’ın köylüsü olan onlarca kişinin ellerinde ‘E.C’ pusulaları ile işe yerleştirildiğini de iddia eden Kalay şunları söyledi:
“Sayın milletvekilimiz benim için, ‘seçimi kazanır kazanmaz sekreterini işi aldı” diyor. İşe başlayan arkadaş bende çalışmıştır, doğdur. Partimizin üyesidir ve yedek kurul listesinde 15’inci sırasında yeri vardır. Partimizde delegelik yapmıştır. Seçimden 7 ay önce yanımdan ayrılmış ve iş arıyordu. Seçim bittikten sonra bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine binimde olumlu görüşüm üzerine işe alınmıştır. Ayrıca memur olarak değil, taşeron olarak işe alınmıştır. Eğer milletvekilimiz rahatsızsa, talimat verir ve çıkışını verirler.
Bunu söyleyen bir milletvekili, daha dakika bir gol bir, bütün ahlak kurallarını yerle bir eden tavırla kendi danışmanını daha birinci haftasında belediyeye en üst makam olan Belediye Baykan Yardımcılarından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak hatta Belediye Başkanından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak oraya atamıştır. Bunun çok yanlış olduğunu kendisine defalarca söylemiştik. Daha 6 aylık vekilken oğlunu ERDEMİR’e sokmuştur. Sayın milletvekili, Belediye özel kaleme memur olarak yeğenini yerleştirmiştir. Neredeyse, köyünde kendi taraftarı olan hiçbir kişi bırakmamıştır belediye sokulmamış. Belediye binasında ‘E.C’ yazılı pusulalar sürekli dolaşmaktadır. Sayın milletvekili, sekterini kayınçosundan yapmıştır. Yani bütün birinci derece akrabalarını etrafında nemalandırmıştır. Biz bunlardan bu güne kadar hiç şikayetçi olmadık. Fakat, Yusuf Kalay’ın yanında çalışan yetim bir kızdan bu kadar rahatsız olacağını bilseydik vallahi de billahi de oraya sokmazdık.”

‘KAÇ PARA VERDİN’ DİYEN CANDAN’A CEVAP!
Candan’ın ‘AK Parti’ye bu güne kadar kaç para verdin’ sözüne de cevap veren Kalay, 12 yıldır verdiği paraları aile fertlerinin bile bilmediğini söyleyerek, “eğer verdiğim paraları hanımım bilse beni yarın boşar. Ben sadece seçimde değil, her aşamasında yardımımı yaptım. Bizden, seçim zamanı para isteyen Erol Şahin’dir. O bilir bizim ne kadar para verdiğimizi. Milletvekilimiz seçimler boyunca benimle dolaşıyordu. Camlı kafede üzerine saldırdıkları zaman, saldıran insanlara ben göğüs geriyordum. 12 yıldan beri oya gibi işlediğim projelerimi milletvekilimin önüne koydum. Heyecanlandı, gözü doldu ‘sen bu çalışmaları ne zaman yaptın’ dedi. Bu projeleri bedelsiz belediye başkanımızın emrine verdim” şeklinde konuştu.

BİNA KAÇAKSA VİKELE HEDİYE EDECEK!
Kalay, Milletvekili Ercan Candan’ın, şahsına ait kaçak kat olduğunu söylemesini eleştirerek, “Belediye senin emrinde. Talimatı verirsin öyle kaça bir kat var ise bun sana seve seve hediye ederim” dedi. Candan’ın seçimi kendi başına kazandığı ima edici sözler söylediğini hatırlatan Yusuf Kalay, seçimin teşkilatın kadın ve gençlik kolları, Türk Metal Sendikası’nın desteği, küskünlerin barıştırılarak birlik olmasıyla ve partililerin sayesinde kazanıldığı söyledi. Kalay, her şeye rağmen hatası var ise kabul edeceğini belirterek Milletvekili Ercan Candan’a elini uzatmaya hazır olduğunu da bildirdi.

KALAY’DAN MÜTHİŞ İDDİA: “EĞER BİZ BU İHALEYE MÜDAHALE ETMESEYDİK...”
AK Parti Ereğli Beleye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, milletvekili Ercan Candan’ın, belediyeye ait temizlik ihalelerine girecek firmaların TBMM’deki makamında özel olarak görüştüğünü iddia ederek sözlerine şu cümlelerle devam etti:
“Belediyemizin en büyük ihalelerinden biri olan Temizlik İhalesi’nde bazı yanlışlıklar yapıldığını öğrenince biz olaya müdahale ettik. Amacımız, ihalelerin en şeffaf şekilde yapılması ve kurumun para kazanmasıydı. İfade etmekte bile utanıyorum, bir milletvekilimiz TBMM’deki makamında ihaleye girecek firma ile görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Bir başkan yardımcısının ihaleden önce ve sonra olmak üzere haftalarca ihaleye giren firmalarla görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Ortada çok büyük yanlışlıklar dönüyordu. Yusuf Kalay olarak buna çok direnç gösterdim. Vekilim beni ikna etmek için defalarca toplantıya davet etti, toplantı yaptık. Benim tek amacım vardı, kurumun en iyi şekilde bu ihaleyi yapmasıydı. Ve bu ihaleyi yapan arkadaşlarım bu işi en iyi bilenlerdendi, hepsi görevden teker teker alındı. Bu ihaleyi yapan komisyonda ki bu arkadaşlarımız büyük baskı ve tehdit altında kaldılar. Netice ihale yapıldı ve Ereğli Belediyesi’ne 3 milyon lira para kaldı. Eğer biz bu ihaleye müdahale etmeseydik, ‘benim işim olmaz’ dediği akçeli işlerden çok farklı şeyler olacaktı.”

CANDAN’A ‘PARALEL’ GÖNDERMESİ!!
“2011’de geldiğinde ben kimlerle toplantı yaptığını, hangi cemaat ağabeyleri ile toplantı yaptığını çok iyi biliyorum. Seçim bütçesini hangi cemaat ağabeylerinden topladığını biliyorum. Ama paralel midir, değil midir? bunu ben bilmem. Onu benim genel merkezim bilir. Benim genel merkezimin hafızası çok geniştir. Yusuf Kalay’ında Ercan Candan’ın da orada 7 sülalesinin kaydı vardır. Buna genel merkezim karar verir ki bu konuda çok hassas çalıştıklarını biliyorum.”

İHANET… ÇEKİŞME… NEFRET… KİN..!
12 yıllık siyasi kariyerinde çok fazla ihanet gördüğünü ancak bu dönemde ki kadar sık yaşandığı görmediğini öne süren Kalay birlik çağrısında bulundu. Kalay, “bu partiye 12 yıldan beri çok ihanet gördüm. Parti içi çekişmeler gördüm. Ama hiçbir zaman, bu dönemde olduğu kadar nefreti, kini, bölgeciliği, şovenizliğin yapıldığı bir dönem görmedim. Buna gerek yok. Kimse bizi öteleştirmeye kalkmasın. Ereğli’nin birliğe ihtiyacı var ve bunu milletvekilimiz yapacak. Elini uzatacak ve yanak yanağa öpüşeceğiz” dedi.

ESKİ BELEDİYE BİNASININ AKIBETİ!
Eski Belediye binasının kullanımı konusunda çeşitli önerilerde bulunduğunu da belirten Kalay, binanın kiraya verilmesini ise katliam olarak nitelendirdi. Kiralamaya neden karşı çıktığını anlatan Kalay şöyle konuştu:
“Bu bina fiziki ömrünü doldurmuştur. Postane binası 30 yıl daha genç olmasına rağmen yıkıldı. Taba alanı 280 metre kare olan bir alan. 10 katlı bir bina olduğu zaman 2800 metre kare bir alandır bu. Bu gün anahtar teslim bunun maliyeti yaklaşık 1 milyon 800 bin liradır. Bütçe bunu kaldırır ve bu bina yıkılmış olsaydı şuan kabası bitmişti. Ereğli Belediyesi olarak o binayı yapmak 8 aydı. Yapıldığı taktirde 10 yıllığına kiraya verirdik o zaman eyvallahtı. Ama bir bankaya binanın şuan ki 2 katını kiraya verecekler, üst katlarını hiçbir şekilde kiraya veremeyecekler.” Kalay, binanın akıbeti konusunda daha farklı önerilerde bulunduğunu ifade etti.

MİLLETVEKİLİ’NİN EŞİNİ TBMM’DE İŞE YERLEŞTİRDİĞİ İDDİASI
Bir gazetecinin, Ercan Candan’ın, eşini TBMM’de işe koyup koymadığı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Kalay, “İşin içine aile girdiği için bunu dile getirmek istememiştim ancak sordunuz evet maalesef doğru. Benim sekreterimden bahseden Ercan Bey, TBMM dış İşleri Komisyonu’na eşini iş başı yaptırmıştır. Kesinlikle doğrudur” dedi.

KALAY: “BENİM BELEDİYE BAŞKANIMA BENİM MİLLETVEKİLİ KÜFÜR EDİYOR”
Yusuf Kalay, bir gazetecinin, hizmet yapmakta istekli olduğu öne sürülen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, baskı uygulandığı iddia edilen dış unsurlardan ne gibi yaptırımlarla karşılaştığı ve kimlerin baskı uyguladığı sorusu üzerine ise, “Belediye Başkan Yardımcısı olarak getirilen İbrahim Cöbek en büyük etken. Şahsı ile zerre kadar sıkıntımız yok. Fakat, işleri ve icraatları, bilgisizliği, kafasının arkasındaki dar döngü ile yapılanmasıdır sıkıntı olan. Belediyeye sürekli Gebedoğan’dan, Hamzafakıhlı’dan daha başka birkaç köyden eleman sokmak. Başka bir işi yok. Belediye işçi alınıyor ve bundan başkanın haberi olmuyor. Başkanın bana söylediği budur. Çünkü işçiler E.C yazılı kağıtlarla dolaşıyor oralarda. Ve bunlardan Belediye Başkanı rahatsız.
Milletvekili daire müdürüne diyor ki ben seninle çalışmak istemiyorum. ‘Hadi aradan’ der insan. Seninle çalışmıyor ki zaten o, Belediye Başkanı ile çalışıyor. Belediye başkanı bir proje orta koymaya çalışıyor. ‘Onu yapma, bunu yapma’ diyor. Başkanımızın bir ahde vefası var, nazik bir insan. Kimseyi kırmak istemiyor. İki arada bir dere kaldı.
Yani çok ağır laflar kullanılıyor, söylemek istemiyorum. Benim Belediye Başkanıma benim milletvekili küfür ediyor. Benim vekilim, belediye başkanıma ‘bir işe yaramaz’ diyor. ‘Keşke onunla devam etmeseydim. En büyük hatam” demeye başladı ve benim milletvekilim benim belediye başkanımı ezmeye başladı. Kalsın şimdi ne yapsın, posta mı koysun? Susuyor, sabrediyor adam.
Çok şeyler var söylenecek ama söylenmiyor. Biz belediye başkanımız özgür kalsın, prangalar olmasın şu kentte tek başına yürüyebilsin istiyoruz” diye cevap verdi.

Yusuf Kalay'ın oğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısını AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Fevzi Ekşi ile önceki dönem Meclis Üyesi Adem Çakır da takip etti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu