AnaSayfa > Siyaset > AK PARTİ, SEÇİM ÖNCESİ EREĞLİ'DE KENETLENDİ..

AK PARTİ, SEÇİM ÖNCESİ EREĞLİ'DE KENETLENDİ..

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde birlik, beraberlik yemeği düzenlenerek, milletvekili adayları tanıtıldı.

01.Mayıs.2015 Cuma 17:25
A A

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen “Milletvekili Aday Tanıtım” yemeği, yaklaşık bin kişinin katıldığı görkemli bir tören ile gerçekleştirildi.

Gecede, partililer, ellerindeki bayrakları sallayarak coşkulu bir şekilde adaylarına ve partisine sahip çıktı, adeta gövde gösterisinde bulundu.

ÇAKIR: “SORUN ÇÖZEN AK PARTİ’DİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan etkinliğin sunuculuğunu AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Mehmet Keleş yaptı. Keleş, açılış konuşması için ilk önce AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ı sahneye davet etti.

Hınca hınç dolu olan salonda coşkulu kalabalığa seslenen Çakır, birlik ve beraberlik mesajları verdi, partililerden gece-gündüz çalışarak, 7 Haziran seçimlerinde rekor kırmalarını istedi.

Çakır, “Bizim davamız kutlu bir dava, bizim mazimizde yokluklar, yoksulluklar, buyruklar, ekonomik krizler yok Allah’a şükür. Bizim mazimizde sorun çözen AK Parti var. Başkaları konuşur, AK Parti yapar. Sadece Ereğli’mizde baktığınız zaman yapılmamış hizmet kalmamış. Daha güçlü Ereğli, daha güçlü Zonguldak, daha güçlü Türkiye için hepinizden destek bekliyorum. Katılımlarınızdan ötürü de sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

UYSAL: “ZAFERE İMZA ATACAĞIZ”

Çakır’ın ardından söz alan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti’nin 2023, 2052 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla yürüdüğünü söyleyerek, “Bu dava milletin sancağını en yükseğe dikmenin davasıdır. Bizler tüm Türkiye’yi kucaklayan, birlik beraberlik içinde yürüyen bir teşkilatın mensuplarıyız. Bizler nasıl ki Karadeniz Ereğli’de başardıysak yine ahenk içinde, uyum içinde ve birlik beraberlik içinde çalışarak tekrar bir zafere daha hep beraber imza atacağız.” diye konuştu.

TOSUN: “KİMSE HAYALE KAPILMASIN”

Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacaklarını dile getirerek, “Herkes hesabını ona göre yapsın, kimse hayale kapılmasın. AK Parti bir dava, ümit ve hizmet yürüyüşünü hedefe taşımayı başaran bir harekettir. Daha önce şu veya bu gerekçeyle aktif siyasetin dışında durmayı tercih eden birçok insan, tarihin bu kırılma noktasında bu davaya hizmet için gönüllü oldu. Bizler de bu davanın gönül erleriyiz. Bizlere düşen davamıza sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

ÇATUROĞLU SALONU COŞTURDU

Milletvekili adayları içinde ilk konuşma yapan isim AK Parti Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu oldu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çaturoğlu, şunları söyledi:

“Bizim, yerelde ve genelde propagandamızı en iyi yapacak olan İl, İlçe ve Belde Teşkilatlarımızdır, partimizin çok kıymetli emekçileridir, köy ve mahalle başkanlarımızdır, bu davaya gönül verenlerdir. Hep beraber olduğumuzda, bize ne yerel seçim dayanır ne genel seçim dayanır. Bize biz bir şey yapmazsak, dışımızdaki hiç kimse bir şey yapamaz. Bizim ihtiyacımız olan tek şey, birlik ve beraberliktir. Bunu en üst noktadan sağladığımız takdirde, Zonguldak’ta 5-0 yapmamız da imkansız değildir. Bunun için azimle, kararlılıkla çalışmamız gerekir. Bunu geçmişte nasıl başardıysak, bundan sonra da inşallah hep beraber başaracağız.

ESKİ SİYASET YAPTIKLARINI BİLİYORUZ

Yapılan şeylerin çoğunu unutuyoruz. AK Parti kurulalı 13 yıl oldu. AK Parti kurulduğunda 1 yaşında olan bir çocuk bugün 13 yaşında, 5 yaşında olan bir çocuk bugün oy kullanacak. Onlar çoğu şeyin farkında değil. Ben size bir tane örnek vereceğim, hastane kuyrukları. Önceden hastaneye 3 kişiyle giderdik, bir tanemiz ilaç kuyruğuna, birimiz doktor kuyruğuna, birimiz de başka bir yere kuyruğa girerdik. Ama şimdi istediğimiz hastanede, istediğimiz doktora, istediğimiz şekilde, istediğimiz zaman, ister randevulu ister randevusuz muayene olabiliyoruz. İlaçlarımızı da istediğimiz eczaneden çayımızı kahvemizi içerken alabiliyoruz. Bu, küçücük bir örneğimiz. Şimdi tutmuş birileri akla hayale gelmemiş şeyleri vaat ediyorlar. Biz bunları geçmişte de gördük, eski siyaset yaptıklarını da biliyoruz. İl ve İlçe Başkanları ile Milletvekili Adaylarını bir salonda toplayıp, bizim bu seçimi mutlaka almamız lazım, aklınıza ne geliyorsa vaat edin şeklinde yapılan siyaseti de gördük. Vaat ettiler de ne oldu? SSK’yı batırdılar. Memurun, işçinin ve emeklinin maaşlarını veremeyecek duruma geldiler. Daha hükümetlerinin dönemi bitmeden erken seçim kararı aldılar. Şimdi de tutmuş diyorlar ki şunu yapacağız, bunu yapacağız.

DÜNYAYA ADALET DAĞITMAYA GELİYORUZ

Değerli emekliler, memurlarımız, işçilerimiz; bu tür siyasilerden cebinizi gözetin cebinizi! Cebinizdekini almasınlar! Bırakın vermeyi, ceplerinizi boşaltmasınlar! Bunların gözü, Merkez Bankası’nın 140 milyar dolarında. Bunların gözü, İşsizlik Fonu’ndaki parada. Hepsini çarçur edecekler, ondan sonra eski bir siyasi büyüğümüzün dediği gibi ’70 cente muhtacız’ deyip şapka sallayacaklar. Biz değil miydik Lüksemburg’un kapısında 1 milyon dolar yardım için bekleyen? Yakışıyor muydu bize? Bugün geldiğimiz noktada Türkiye; aç, açık, savaş mağduru, kuraklık, kıtlık mağduru 30 ülkenin insanını doyuruyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada en çok yardım yapan ülke Türkiye. Biz bununla iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Biz, atalarımızın bize yüklediği misyonu tekrar kazanmaya başladık. Bu günlerimize hamdolsun. Bu günleri bize yaşatan başta seçilmiş Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımızı arz ediyoruz. Ve diyoruz ki selam olsun mekana, tarihe ve insana, selam olsun Alaplı’ya, Ereğli’ye, Zonguldak’a, Kozlu’ya, Kilimli’ye, Çaycuma’ya, Gökçebey’e, Devrek’e; selam olsun Mekke’ye, Medine’ye, Kudüs’e, Şam’a, Kahire’ye, Bağdat’a, Kırım’a, Bosna’ya; selam olsun Duşanbe’ye, Bişkek’e, Astana’ya, Aşkabat’a, bütün dünya başkentlerine selam olsun. Ve selam olsun Washington’a, Moskova’ya, Berlin’e, Zürih’e, Paris’e. Biz geliyoruz, Osmanlı’nın torunu, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin emekçileri ve taşıyıcıları olarak dünyaya adalet dağıtmaya geliyoruz; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çok değerli mensupları olarak.

BİZİ, ANKARA’YA GÜÇLÜ GÖNDERİN

AK Parti, siyasete bir standart getirdi. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir parti AK Parti gibi olmadıkça, AK Parti gibi tüzük yapmadıkça, AK Parti gibi Milletvekili Adayları göstermedikçe, AK Parti gibi Belediye Başkanları olmadıkça, AK Parti gibi İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri olmadığı müddetçe Türkiye’de iktidar olma şansı yoktur, asla olmayacak. AK Parti, uzun yıllar bu memlekete hizmet etmeye devam edeceği için, 2023 için, 2053 için, 2071 için gücümüzün çok üstünde, ev ev, köy köy, mahalle mahalle çalışmak mecburiyetindeyiz. Sizlere helal olsun diyorum. Bizleri öksüz Ankara’ya göndermeyin. Beşimizi birbirimizden ayırmayın. Bizi güçlü olarak Ankara’ya gönderin, güçlü olarak Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, Ülkemize hizmet edelim.

İKTİDAR PARTİSİ HİZMET EDER

Muhalefet partilerinde çok sevdiğimiz arkadaşlar olabilir ama muhalefetin bu millete hizmet etme imkanı yoktur. Köyümüze bir torba çimento, tek bir çakıl tanesi yada bir metre su borusu verme imkanı yoktur. Siyasetin doğası böyledir. Siyasette, demokrasilerde iktidar partisi sizlere hizmet eder. Bu güne kadar çok hizmet ettik. Eksiklerimiz var mı? Var. Tamamlamak için buradayız, tamamlamak için yollardayız, tamamlamak için sizlerden destek bekliyoruz. Destek sizden, hizmet bizden olsun.

ZONGULDAK’IMIZIN VE ÜLKEMİZİN KAVGASINI YAPACAĞIZ

Alışılagelmiş yöntemlerle Zonguldak’ımızın sorunlarını çözmek mümkün değildir. Biz, oyunun kurallarını değiştireceğiz. Halkımızın tamamıyla birlikte yumruğumuzu güçlü bir şekilde vurup, Ankara’dan istediğimizi alacağız inşallah. Sen-ben, Ahmet-Mehmet, sandalye-koltuk kavgası yapmayacağız; Zonguldak’ın kavgasını yapacağız. Genelde de ülkemizin kavgasını yapacağız. Dünya pastasından daha büyük pay alabilmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 7 Haziran Seçimlerimizin Zonguldak’ımıza, bütün İlçelerimize, ülkemize, insanlık alemine, gözü Türkiye’de olan mazlum milletlere hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Ben, kendimi ve diğer aday arkadaşlarımı sizlere emanet ediyorum, sizleri de bizleri yaratan Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Geleceğiniz ak ve aydınlık olsun. Her şey gönlünüzce olsun.

ÖZBAKIR: “AK PARTİ’YE HEP GÖNÜL BAĞIM VARDI”

AK Parti Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı, emekli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da konuşmasında, AK Parti’yle kurulduğu günden itibaren bir gönül bağı olduğunu ancak görevi itibariyle aktif siyaset yapamadığını söyledi ve emekliliğinden itibaren AK Parti ailesine kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Özbakır, şunları söyledi:

“Ben Başsavcı olarak yıllarca görev yaptım. Bazıları diyor ki, başsavcıdır kendisine ulaşılmaz, kibirlidir, yanına yaklaşılmaz. Sakın böyle düşünmeyin, kesinlikle telefonlarım 24 saat açıktır, her zaman bana ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Zonguldak’tan aday olmamın en büyük sebebi, yukarıyla olan birtakım bağlantılarımdan dolayı imkanlarımı Zonguldak’ta kullanmak isteyişim. En büyük amacım, Zonguldak’ı kalkınmada öncelikli yörelerde 4 veya 5. kademeye getirmektir. Eğer bunu sağlarsam, bu anahtar vazifesi görecektir, yatırımları Zonguldak’a çekecek ve işsizlik ve göç önlenmiş olacaktır. En büyük hedefim budur. Tabi bunun ardından yollar meselesi ve diğer sorunlar geliyor. Arkadaşlarımızla birlikte ayrım yapmadan bu sorunları çözeceğimize yürekten inanıyorum.”

ULUPINAR: “ALLAH’IN İZNİYLE YİNE İKTİDARIZ”

Özbakır’ın ardından konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu’na takılarak, “Geçmiş

dönemlerdeki çalışmalarında Çaturoğlu’nun hızına yetişmek zordu. Milletvekili Adayı olduktan sonra heyecan ve azminin daha da arttığını görüyoruz” dedi.

Ulupınar, şunları söyledi:

“Heyecanımızı ve gücümüzü yitirmedik. Gücümüzü milletten alıyoruz. Vatandaşlarla diyaloğumuzda hep şunu duyuyoruz; ‘Senin yolun doğru yol, sen devam et, beraberiz. Su akar yolunu bulur.’ Allah nasip ederse, hem Zonguldak’ta hem de Türkiye’de iktidarız.”

ÇİFT: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Emine Çift ise şunları kaydetti:

“AK Parti Karadeniz Ereğli Gençlik Kollarında siyasete başlayan bir kardeşiniz olarak, önümüzdeki Genel Seçimlerde Milletvekili Adayı olarak bu listede bulunmuş olmam, benim için çok önemli bir onurdur. İktidara devam edecek kadrolarla buradayız. Karşımızda iktidar hevesi olmayan, AK Parti’nin kaç Milletvekili ile iktidar olacağını tartışan muhalefetle yarışacağız. Bu kutlu yürüyüşte sizlerle yan yana yürümekten onur duymaya devam edeceğim. Bizler, ülkemizin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. AK Parti, bu ülkenin geleceğin adıdır, kalkınmadın adıdır. Bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz. 7 Haziran akşamı, başarımızı hep birlikte kutlayacağız inşallah.”

Programda, 22. ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen’de birer konuşma yaparak, AK Parti’ye sahip çıkılmasını ve 7 Haziran seçimleri için destek olunmasını istediler.

Konuşmaların ardından, partililer toplu halde hatıra fotoğrafı çektirerek, dayanışma ve kaynaşma imkanı buldular.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler