AnaSayfa > Siyaset > UYSAL, DAHA 3. AYINDA KAVGAYA BAŞLADI, TSO'NUN İFTARINI TERK ETTİ!

UYSAL, DAHA 3. AYINDA KAVGAYA BAŞLADI, TSO'NUN İFTARINI TERK ETTİ!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal dün akşam Büyük Anadolu Otel'de TSO tarafında verilen iftar davetine geldi ancak salona girişi ile çıkışı da bir oldu. İftar programını terk eden Hüseyin Uysal otelden ise ayrılmadı.

07.Ekim.2014 Salı 15:06
A A

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal dün akşam Büyük Anadolu Otel'de TSO tarafında verilen iftar davetine geldi ancak salona girişi ile çıkışı da bir oldu. İftar programını terk eden Hüseyin Uysal otelden ise ayrılmadı. Uysal'ın makam aracı Büyük anadolu Otel önünde beklerken kendisi ise gözlerden uzak bir mekana geçti.

Uysal'a yakın bazı gazeteciler protesto olayı ile ilgili olarak "Yaşar Tetiker laf söylemiş, o yüzden çıkmış. Yaşar Tetiker Hüseyin Uysal'ı görünce "Belediye başkanlığı hizmet ister. Beyçayırında toğ oynamakla, vatandaşın yüzüne gülüp 'nasılsınız?' demekle bu işe olmuyor" dediğini ileri sürerken Tetiker iddiaları yalanladı. Ereğli Haber'e konuşan Tetiker "Sayın Başkan salona geldiğinde Valibeyde yanımızdaydı. Hiç bir şekilde kendisini rencide edecek bir söz söylemedim. Ben protokolü bilen bir insanım. Sayın Başkanı hoşgeldiniz dedim. sonra neden çekti gitti bilmiyorum. Ereğli'ye yazık oluyor" diye konuştu.

Uysal'a yakın bazı çevreler protesto olayı ile ilgili olarak "Başkan Kent Konseyi'nin intikamını alıyor" şeklinde yorumlarken Uysal konuya ilişkin olarak hiç bir açıklama yapmadı.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ ?

- Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetiminin yüzde 90'ı son yerel seçimlerde AK Parti'ye açıkça taraf olup Opr. Dr. Hüseyin Uysal'ı destekledi.

- TSO Başkanı Yaşar Tetiker 30 Mart 2014 akşamı AK Parti'nin seçim otobüsüne binerek zafer turu attı, sevinç gösterilerine katıldı.

- AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Erdemir yöneticileri ile yemek ayarladı. Yemeğe İlçenin A Protokolü ile TSO Başkanı Yaşar Tetiker'de davet edildi. Tetiker daveti kabul etti. Son anda davete Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem'de eklenince Tetiker geri adım attı ve yemeğe katılmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Candan, Erdemir yöneticileri ile yemeği A protokolüyle birlikte yedi basına "Birlik-beraberlik" pozları verdi.

- Ereğli'de ki tüccar, sanayici ve nakliyecilerin Erdemir ile yaşadığı problemler Tetiker tarafından dillendirilirken Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Erdemir'e ve yöneticilerine methiyeler dizdi.

- Milletvekili Ercan Candan'da sac tüccarları, nakliyeci ve sanayicileri hayal kırıklığına uğratan sözler sarf etti. Üç gurubun yaşadığı sorunla ilgili adeta alay etti.

- Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milletvekili Ercan Candan'ın talimatı ile Kent Konseyi yönetimini oluşturdu. Başkan Erdemir çalışanı Noyan Keskin olunca TSO kent konseyinde kurumu temsil eden Mehmet Çivici konseyden istifa ettirdi ve Tetiker bu duruma tepki gösterdi.

- Yaşar Tetiker'in eleştirileri üzerine Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Yaşar Tetiker'i ziyaret etti ve üç saat görüştü.

- Bir süre sonrada AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan TSO'ye geldi, Yaşar Tetiker ile görüştü.

- Dün akşam TSO iftarında ise beklenmedik bir şekilde Hüseyin Uysal iftar davetine geldi ancak bilinmeyen bir nedenle salonu terk edip TSO iftarını protesto etti.

- Kulislere düşen haberlere göre, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, iş dünyasının yaşadığı sıkıntılara rağmen sezsiz kalan ve Candan'ın sözünden dışarı çıkmayan Hüseyin Uysal'a, 'Düğünden düğüne ortaya çıkıyorsun, böyle başkanlık olmaz' dedi.

- Telefonla Ercan Candan ile görüşen Hüseyin Uysal, Tetiker'in kendisine söylediği sözleri Candan'a aktardı ve Candan'ın salonu terk et talimatı üzerine TSO iftarını terk etti.

 

Kaynak: Ereğli Haber

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu