AnaSayfa > Siyaset > AK PARTİ, ERCAN CANDAN’IN POLİTİKALARI YÜZÜNDEN EREĞLİ MERKEZDE 2 BİN OY KAYBETTİ..

AK PARTİ, ERCAN CANDAN’IN POLİTİKALARI YÜZÜNDEN EREĞLİ MERKEZDE 2 BİN OY KAYBETTİ..

AK Parti Lideri Milletin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilirken, Ereğli Merkezde Ercan Candan’ın uyguladığı politikalara oluşan tepkiler nedeniyle 2 bin oy kaybetti.

08.Kasım.2014 Cumartesi 12:03
A A

Seçim Analazi:
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken günler öncesinden Haberci, Ereğli Merkez’de Ercan Candan’a karşı bir tepki oluştuğunu ve bununda AK Parti’ye zarar vereceğini kamuoyunun gündemine taşımıştı.
Haberci’nin gündeme getirdiği Ereğli Merkezde oluşan tepki, sandıklar açılmaya başlandıktan sonra kendini gösterdi.
30 Mart Yerel seçimlerinde 30.159 oy alan AK Parti, aradan geçen 4 aylık süre zarfında yaklaşık 2 bin oy kaybetti.
AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Candan’ın belediyenin kazanılmasının ardından ortaya koyduğu yanlış politikalar nedeniyle 2 bin oy kaybederek Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gerisinde kaldı ve 28.235 oy aldı.


CANDAN’IN POLİTİKALARI AK PARTİYE ZARAR VERİYOR
2011 Milletvekili seçimlerinde, ‘kurduğu parelel ilişkiler’ neticesinde AK Parti’den Milletvekili olma şansını yakalayan Ercan Candan, 30 Mart seçimlerinin ardından Kdz.Ereğli Belediyesinin kazanılmasının ardından adeta bir ‘Eşbaşkan’ gibi hareket etmeye başlamış ve milletin sorunları, dertleriyle ilgilenmesi gerekirken, tüm akraba-yakın ve dostlarını belediyeye yerleştirmekle meşgul olmuştu.
Seçimleri ‘Ben kazandım’ diyerek AK Parti’ye gönül vermiş insanları, çalışanları ve teşkilatı da dışlayan Candan, ayakları yerden kesilmiş bir şekilde AK Parti’nin teşkilatçılık kültüründe olmayan davranışlar ortaya koymuştu.
10 Ağustos seçimlerinde, Türkiye genelinde AK Parti’nin yeni kazandığı belediyelerin olduğu bölgelerde oy patlaması yaşanırken Ereğli merkezde tam tersi oldu ve AK Parti’nin oyları düşüşe geçti.
Recep Tayyip Erdoğan’a 2 bin oy kaybettiren Ercan Candan, uyguladığı politikalar nedeniyle Ereğli merkezde AK Partiye zarar veriyor.

AK PARTİ ‘BAHANELERE’ SIĞINMAZ..
10 Ağustos seçimlerine günler kala tatile çıkan, Seçim Koordinasyon Merkezinin uyguladığı programları dışlayıp kafasına göre hareket eden Ercan Candan’ın uyguladığı bu politikaların zarar verdiğini görmezden gelenler, alınan sonuçların ardından oranlar ve katılım düşüklüğü gibi baheneler ortaya sunsalar da, AK Parti ‘Bahanelere’ sığınmaz.
Siyasette sonuç önemlidir.
4 ay önce Ereğli Merkezde alınan oy 30.159, bugün alınan oy 28.235’dir. Bu sonuç AK Parti’de Ercan Candan’ın, dolayısıyla Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Uysal’ın politikalarını bir kez daha gözden geçirmeleri için halk tarafından gösterilen bir uyarıdır.

İLGİLİ HABER LİNKİ..

http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/310/AK_PARTI_10_AGUSTOS_DA_EREGLI_MERKEZDE_30_159_OYUN_ALTINA_DUSERSE__TEK_SORUMLUSU_ERCAN_CANDAN_DIR__

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu