AnaSayfa > Siyaset > ÇATUROĞLU, MAHALLE MAHALLE, SOKAK SOKAK ÇALIŞIYOR..

ÇATUROĞLU, MAHALLE MAHALLE, SOKAK SOKAK ÇALIŞIYOR..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, “Geçmiş Türkiye’nin özlemcileri, bankaları soyanlar, bu memlekete PKK terörüyle 1 milyar dolar para harcattıran karanlık çevreler; Türkiye’yi koalisyona mahkûm ederek tekrar eski günlerdeki güçlerine kavuşmaya çalışıyorlar.” dedi.

06.Mart.2015 Cuma 16:23
A A

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Ereğli’nin mahallelerini tek tek gezmeye devam ediyor.

Dün ilk olarak Kavaklık Mahallesi’ne giden Çaturoğlu, burada hizmet veren esnafları ziyaret ederek destek istedi.

Beraberinde partisinin İlçe Teşkilatı Yöneticileri, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileriyle birlikte, partisinin seçim şarkıları eşliğinde, Kavaklık Mahallesi’nden Solak yol ayrımına kadar yürüyen Çaturoğlu; 7’den 70’e herkesin elini sıktı, hal-hatır sordu, sorunlarını dinledi ve sorunların çözümü için destek istedi. AK Parti heyetine büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, evlerinin balkon ve pencerelerinden el sallayarak, ‘yolunuz açık olsun’ dediler.

Çaturoğlu, gündüz programının ardından akşam da Bölücek Mahallesi, Çolaklaraltı, Hamzafakıhlı, Topçalı ve Kıyıcak Mahallelerini de ziyaret etti. Çaturoğlu’na, akşam programlarında, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile Ereğli ve Alaplı İlçe Teşkilatlarının Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri de eşlik etti.

Topçalı ve Kıyıcak Mahallelerinde havai fişek gösterileri ile karşılanan AK Parti heyeti, kendilerine gösterilen yoğun ilgiye alkışlarla karşılık verdi.

Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, mahallelerde yaptığı konuşmasına, Zonguldak’a hizmet eden Milletvekillerine teşekkür ederek başladı.

Çaturoğlu, özetle şunları söyledi:

“Malumunuz, 7 Haziran’da hep beraber bir seçim yaşayacağız. Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki, bu işler bir bayrak yarışıdır. Dün eski Meclis Başkanımız Sayın Köksal Toptan, eski Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve bu memleketin yetiştirdiği kardeşimiz Ercan Candan vardı. Özcan Ulupınar kardeşimiz, inşallah yeniden olacak. Ben hepsine bu memlekete vermiş oldukları hizmetlerden dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Onlara şükranlarımı arz ediyorum.

Biz öncelikle bir şeye çok dikkat edeceğiz. Bizden önce başlanmış, yapılmış ve devam edecek projeler var. Milletvekilimiz Ercan Candan ile bir araya geldik. Onun başlattığı projeleri kendisinden aldık ve Allah izin verirse, inşallah seçildikten sonra bu projelerin tamamlanması için var gücümüzle çalışacağız. Biz bu projelerin takipçisi olacağız, hiç kimse merak etmesin. Ben de bu toprakların bir evladıyım.

Eski Türkiye’yi herkes biliyor. İlaç, muayene, ultrason, tomografi, ambulans, maaş ve kitap kuyruklarını herkes biliyor. 112 diye bir şey mi vardı eskiden? Şimdi aradığınızda hemen geliyor. Çocuklarımızı okula gönderirdik, kırtasiyelerde fellik fellik kitap arardık. Şimdi öğrencilerimizin kitabını veriyoruz, taşımacılığını yapıyoruz, yemeklerini veriyoruz. Milli ordumuz vardı, mermisini bile dışarıdan alıyordu. Mermisini dışarıdan alan ordu, milli ordu olur mu? Biz ordumuzu

millileştirmek için, bırakın mermimizi, piyade tüfeğimizi, Altay tankımızı, Atak helikopterimizi, Anka insansız hava uçağımızı yapıyoruz. Uçak gemisi için de çalışmalar başladı. Savunma sanayisinde de hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan hem de bu ürünleri dışarıya satan bir seviyeye geleceğiz inşallah. Dün bu memlekette bu işleri beceremeyip AK Parti’yi iktidara getiren muhalefet partilerinin reisleri, çıkmışlar sizden oy istiyorlar. 1999’da Devlet Bahçeli yok muydu? İktidar ortağı değil miydi? Seçimlere 2 sene kala neden hükümeti bozdular biliyor musunuz? Çünkü kasada işçinin, memurun ve emeklinin maaşını ödeyecek para kalmamıştı. Kılıçdaroğlu da 1992’de SSK’nın başına geçti. 125 milyon TL kârdaydı SSK, 1999’da iflâs etti. Daha sonra rahmetli Ecevit’in yanına gidip DSP’den Milletvekili olmak istediğini söyledi. Rahmetli de O’nu, ‘Sen SSK’yı batırdın, memleketi de batırırsın’ diyerek reddetti.

AK Parti’nin bu memlekette tek başına iktidar alternatifi yine AK Parti’dir. Bizim dışımızdakiler, ‘nasıl koalisyon yaparız da bu iktidarın ayağını kaydırırız’ diye çalışıyorlar. Geçmiş Türkiye’nin özlemcileri, bankaları soyanlar, bu memlekete PKK terörüyle 1 milyar dolar para harcattıran karanlık çevreler; Türkiye’yi koalisyona mahkûm ederek tekrar eski günlerdeki güçlerine kavuşmaya çalışıyorlar. Kaybettikleri itibarı, kaybettikleri Türkiye gemisinin dümenini; tekrar bir takım dümenler çevirerek ele geçirmeye çalışıyorlar. Ama ben eminim ki halkımız buna izin vermeyecek.

AK Parti iktidarının alternatifi, içerisinde HDP yani PKK uzantısı partinin de bulunduğu MHP ve CHP koalisyonudur. Başka hiçbir alternatif yoktur. Son aldığımız duyumlar, cemaatin de bu işe karışarak anlaştıkları, 3’lü koalisyon kurarak başına da Ekmeleddin İhsanoğlu’nu getirecekleri yönündedir. Ama ben eminim, Ereğli buna izin vermeyecek, Zonguldak izin vermeyecek, Türkiye izin vermeyecek. AK Parti olarak eksiğimiz yok mu? Var. Yanlış yapmış mıyızdır? Yapmışızdır. Neticede hepimiz insanız. İşte bu eksiklerimizi, varsa yanlışlarımızı düzeltmek için 4 senede bir halkımızın önüne sandık konuluyor. Bunun hesaplaşma yeri sandıktır. Onun için biz, sizlerin sağduyulu ve duyarlı olduğunuza inanıyor; HDP’ye oy vermeyi düşünmediğinizi biliyoruz. Ama inanın ki AK Parti dışında hangi partiye oy verirseniz verin, HDP’ye vermiş olacaksınız. Çünkü hedefleri bu. Bunun aksini söyleyen biri varsa çıksın, desin ki ‘olmaz’. Geçmişte de aynısı yaşandı. 1999’da MHP, Fazilet Partisi ile koalisyon kurmadı, gitti DSP ve ANAP ile koalisyon kurdu. O zaman merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ‘Bu eli kanlı teröristlerle, katillerle hükümet mi kuracağız biz’ dedi. Onun üzerine Devlet Bahçeli açıklama yaptı, ‘Bu saatten sonra biz koalisyonlarda yokuz’ dedi. Ama bir üst akıl ‘Hayır. Siz üçlü koalisyonu kuracaksınız’ dedi ve maalesef o lafları yuttular, MHP-DSP-ANAP koalisyonu kuruldu. Bazen ‘HDP ile MHP yan yana gelir mi?’ diyorlar. Gelir, geçmişte geldi, bal gibi de gelir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 7 Haziran seçimlerimizin Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyor; kendimi ve aday arkadaşlarımı siz değerli hemşehrilerime, sizleri de bizleri yaratan Allah’a emanet ediyorum. Geleceğiniz ak ve aydınlık olsun.”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, konuşmasında, ziyaret edilen mahallelerin sorunlarını bildiğini ifade ederek, sorunların aciliyet sırasına göre çözüleceğini söyledi.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da konuşmasında, “Kaldığımız yerden devam etmek üzere çok güçlü bir destek bekliyoruz” dedi.

Çakır, şunları söyledi:

“Malum, önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Biz bu meydanlarda çok kez sizlerle birlikte olduk. Biz her zaman sizlerin yanındayız. 7 Haziran seçimleri, Türkiye’nin kader seçimleridir. Bundan önce

kazanılan tüm kazanımları koruma, daha ileriye taşıma ve geleceği aydınlatma adına 7 Haziran’da sizlerden güçlü bir destek bekliyoruz.

Ereğli’mizde bütün sorunlarımızı masaya yatırdık. Ereğli’mizde, AK Parti iktidarı öncesinde sağlık sorunları vardı. Hamdolsun şimdi Ereğli’mizde tam 5 tane hastanemiz var. Emeği geçenlere, Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz. Eğitim sorunlarımız vardı, sadece son 2 yıl içerisinde 14 tane okul kazandırdık. Düzce-Gülüç arası yolumuzu yapmıştık, şimdi de Gülüç-Kepez arasını tamamlamak üzereyiz. Bu da yetmedi hastanemizin köprülü kavşağı ile birlikte Kandilli sapağına kadar olan yolumuzu duble yol yapacağız, 21 Mart’ta ihalesi yapıldı. Adliye binamızı yaptık, karşısına da Vergi Dairesini yapıyoruz. Diğer eksiklerimizi de gidermeye devam ediyoruz. Bizim öncelikli sorunumuz işsizlik. Sorunların çözüm adresi AK Parti’dir. Bundan önce sağlıkta ‘çözülemez’ denilenleri çözdük, ekonomide ‘olmaz’ denilenleri biz başardık, sizlerden aldığımız güçle, destekle başardık. Ereğli’mizde üniversite öğrenci sayımız 3 bin 500’dü, eski devlet hastane binalarını üniversiteye devrediyoruz ve bununla birlikte öğrenci sayımızda hızla artacak, şehrimize ekonomik girdi sağlayacağız. Organize sanayi bölgesini desteklemeye devam edeceğiz. Sanayicilik bizim işimiz, en iyi bildiğimiz işlerden bir tanesidir. Tersanelerle ilgili projelerimiz var. Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak yolu projelerimiz var. Sizlerden bir kez daha, kaldığımız yerden devam etmek üzere çok güçlü bir destek bekliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu