AnaSayfa > Siyaset > ÇATUROĞLU, SEÇİMDEN ÖNCE SON MESAJINI 'İSTİKRAR' ÜZERİNE VERDİ..

ÇATUROĞLU, SEÇİMDEN ÖNCE SON MESAJINI 'İSTİKRAR' ÜZERİNE VERDİ..

AK Parti 2.sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Ereğli'de Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve partinin diğer mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında seçimler öncesi son mesajını istikrar üzerine verdi.. Çaturoğlu, 'Milleti kandırmak için tutamayacağımız sözleri vermedik. Ne aldatan, ne aldanan olduk. İstikrar yolunda, güven içinde, hep birlikte yeni Ereğli, Yeni Türkiye diyoruz' dedi..

06.Mayıs.2015 Çarşamba 22:25
A A

AK Parti 2.sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, beraberinde AK Parti'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleri, partinin kadın ve gençlik koülları ile diğer parti mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Pazar günü yapılacak seçimi, demokrasi bayramı olarak nitelendirdi. 

Konuşmasının büyük bölümünü Başkanlık Sistemi konusuna ayıran Uysal, şunları aktardı:

ZAMAN… HİZMET… BAŞKANLIK SİSTEMİ…


“Bu seçim önemini anlayabilmek için değişik açılardan bakmamız lazım. İlçemiz açından baktığımızda; biz yerel yönetimle merkezi yönetimin birlikte olmasının daha avantalı olacağını, hizmetlerin ise daha hızlı olacağını söylüyoruz. İlimiz açısından da son derece önemli.
İlimizde, 4 milletvekili çıkartarak başarılı bir seçim geçiririz. Ülke genelinde milletvekili sayısı 350 ada 400 civarında olursa ülkemizin de kazanımları olacak. Bu kazanımların en başında ise Başkanlık Sistemi gelecek. Bu son derece önemli. Aslında bunu aleyhinde kullananlar, ‘Başkan Cumhur Başkanımız Recep Tayyip olmasında kim olursa olsun’ diye altını doldurmadan, çok basite indirgeyerek cevap veriyorlar.
Oysa Başkanlık Sistemi’nin ne olduğunu ve ülkeye neler kazandıracaklarını bilmiyorlar. Zaman ve an en kıymetli şeydir, Başkanlık Sistemi bunu sağlayacak. Ayrıca, ülkemize huzur ve istikrar gelecek.

UYSAL’IN ‘TÜRK ve KÜRT KARDEŞLİĞİ’ YORUMU
Asıl önemli olan şey, eğer Ak Parti Hükümeti güçlü bir şekilde ayakta kalırsa, Türk ve Kürt kardeşliği yani açılım denen olay, kaldığı yerden devam ederek hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak.
Bölgesel ve Dünya güçlerinden; Türk ve Kürt’lerin kardeşliğini, ülkesinin bölgesel güç olmasını istemeyen insanlar var. Suriye’nin başına gelenler belli, bu açıdan da bakmak lazım. Açılım devam ederse daha istikrarlı bir ülke ortaya çıkacak.
Yeni Anayasa için, yeni Türkiye için 2023 ve diğer vizyonların devamı için, güçlü bir AK Parti Hükümeti’ne ihtiyaç var.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise yaklaşık 2 aydır yoğun çalıştıklarını, bazen bir güne 30 ayrı programın sıkıştırıldığını söyledi. Yaptığı çalışmalarda, yaptığı eylem ve söylemlere magazinde katarak seçim çalışmalarını renklendirdiğini anlatan Çatuoğlu, çeçim sonuçlarından ümitli olduğunun altını çizdi. Çaturoğlu, şöyle konuştu:

2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİ..!


“Eski aydığımız oyların üzerine koyarak bu seçimleri bitireceğiz. Hiç kimse heveslenmesin. AK Parti, 9 yıldır sandıklardan birinci parti olarak çıkıyor, inşallah 10’uncu seçimde de yine birinci çıkacak. Ak Parti tek başına iktidar olacak ve ilk etapta 2023 ve sonrada ise 2053 ile 2071 hedefleri gerçekleşecek. Önümüzdeki 4 yıl seçim yok. Partimizin, kesintisinin bir 4 yıl hizmet etme imkanı bulacak. Ülkemizin içinde bulunduğu orta gelir tuzağından da bu dönem içinde yapılacak olan bilimsel ve teknolojik temelli ürünlerle ülkemiz daha üst lige geçecek.

YENİ ANASAYA VURGUSU!..
Bizim yeni Anayasa’yı yapmamız lazım. Türkiye’de bugüne kadar daha henüz sivil Anayasa yapılmış değil. Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar kurulan Anayasa’lar askeri Anayasa’lardır, bir çoğu da darbelerin ürünüdür. İnşallah, bu seçim sonuçları, bizim bunu Meclis’te halledecek şekilde yeni Anayasa yapma imkanı verir. O olmazsa, 330’un üzerindeki her rakam, bunu referandumla çözülmesine zemin hazırlar. Biz, referandum konusunda da vatandaşımızdan hiçbir endişemiz yok.”

“AK PARTİ BİR HİZMET HAREKETİDİR”
Geçmiş yıllarda, ‘AK Parti’nin oy oranı düştü’ şeklinde söylemlerin olduğunu anımsatan Çaturoğlu, her seçim sonrasında bunun tersini gördüklerini söyleyerek “hiçbir millet, hikaye olsun diye 13 yıl bir partiyi destekleyerek tek başına iktidar yapmaz. AK Parti bir hizmet hareketidir. Sağlık, milli etiğim ve milli savunma ve ulaştırma alanlarında dolu dolu çalışmalar yapmıştır. 642 milyarlık yatırım yaptık. Üstelik IMF’in (Uluslararası para fonu) borcunu ödemiş ve 140 milyar dolar Merkez Bankası’nda rezerv yapmış bir iktidarız” diye konuştu.

CHP, MHP VE ÇİPRAZ…
Sözü, CHP ve MHP başta olmak üzere diğer partilerin meydanlarda söylediği vaatlerine getiren Faruk Çaturoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras örnek gösterdi. Çaturoğlu, ‘malum basın’ yakıştırması yaptığı bazı Türk yayın kuruşlarının, Çipras’ı ‘halk adamı’ olarak göstererek övdüklerini söyledi. Çipras’ı ‘atıp tutan’ adam olarak gördüğünü anlatan Çaturoğlu, CHP ve MHP liderlerine de göndermede bulunarak, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:
“Atmak, bu milletin oyunu alabilmek için ‘sana ne istersen vereyim’ mantığı doğru değildir. Sırtımızda yumurta küfesi var. Boşa, haybeye atacak ne durumuz nede imkanımız var. Çünkü, bunu söyleyen partiler, 8 Haziran’da iktidarda olmayacaklar. Ama biz Türkiye’yi yönetmeye devam edeceğiz. Bizden, verdiğimiz sözün hesabını ölene kadar sorarlar. Onun için veremeyeceğimiz şeyleri konuşmamamız lazım. Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız.”

Çaturoğlu, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde diğer partilerin proje üretemediğini, Ak Parti’nin ise proje zengini olduğunu iddia etti.

ÇAKIR: VİCDANEN ÇOK RAHATIM

Toplantıda konuşan Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, aktif olarak 57 gündür seçimler için çalıştığını belirterek, “sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadara tüm teşkilat mensubu üyelerimizle birlikte yoğun bir seçim çalışma dönemi geçirdi. Teşkilatın başında olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, vicdanen çok rahatım. Bize düşen bütün çalışmaları başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Toplantının ardından AK Parti heyeti köy ve mahalle çalışmalarına devam etmek için İlçe binasından ayrıldı..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu