AnaSayfa > Siyaset > NEZİH ANIL'IN DİYALOG'A KONUŞTU..

NEZİH ANIL'IN DİYALOG'A KONUŞTU..

Posbıyık döneminin Başkan Yardımcısı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Nezih Anıl, Değişim Radyo'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

01.Mayıs.2015 Cuma 16:23
A A

Değişim Radyo'da Şenol Azman ve Mehmet Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Diyalog programı bu hafta Karadeniz Ereğli siyasetine adını yazdırmış önemli bir ismi ağırladı.

Önceki Dönem Belediye Başkan Yardımcılarından ve Dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın veliahtı olarak gösterilen, CHP Belediye Meclis Üyelerinden Nezih Anıl canlı yayında soruları yanıtladı.

Karadeniz Ereğli gündemi başta olmak üzere Zonguldak gündemine yönelik de çarpıcı açıklamalar yapan Anıl, şunları söyledi:

"Değişim ailesine teşekkür ediyorum. Ereğli halkının hem yeni yılını hem de kandilini kutluyorum. Ben 1965 Akçakoca doğumluyum. Babam Devlet memuru olduğu için şehir şehir gezdik. İlkokulu ve ortaokulu Çaycuma'da liseyi Ereğli'de bitirdim. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini bitirdim. İstanbul'da birkaç yıl çalıştıktan sonra Alaplı Belediyesinde dönemin Belediye Başkanı Muhabbet Tezel ile birlikte çalışmaya başladık. Daha sonra 1998 yılında Ereğli Belediyesinde Halil Posbıyık'la çalışmaya başladım. Hemen akabinde 1999 yılında Fen İşleri Müdürü oldum. Ardından Belediye Başkan yardımcısı oldum.1998 yılında yılından beri Halil Posbıyık ile hem dava arkadaşlığı yaptık hem abi kardeş ilişkisi vardı aramızda. Babam Ziraat Teknisyeniydi. Devlet memuru olarak çalıştı. Şimdi emekli. Bu işe başladığım zamanlar Ereğli Belediyesinde teknik kadro çok kuvvetli değildi. Halil Posbıyık devamlı değişen bir Ereğli yapıyordu, Alaplı Belediyesinde görev aldığımdan dolayı tecrübeliydim. 2002 senesinde Ruhi Cöbekoğlu'da istemişti beni fakat çekindiğim için olmamıştı. Ben 3. Sıradan Belediye Meclis üyesiyim. Şu anda ben özel bir şirkette inşaat mühendisi olarak çalışıyorum.

Bu seçimleri kaybetmemizin sebebinin birçok argovanı var. Başkan bey Ereğli belediyesini büyütmek nüfusunu 100 bin yapmayı hedefledi. Dolayısıyla yaklaşık 8 köyü mahalle yaptık. Bu mahallelerde çok yüksek paralar harcadık. Oradaki amaç Ereğli'nin ufkunu büyütmekti. Oraların alt yapılarını yaptık. Daha sonra Başkan Bey Sendikayla problemler yaşadı. Sebebin kişisel olduğuna asla inanmıyorum ben. Sendika işçi temsilciliğini bırakıp siyasete başladı. Buda bir etkendi.

Festival hesapları her sene iki kere denetim geçiriyordu. Makbuzlu bağışlar alırdık.

Evet, şu anki Belediye kendi içinde sorunlar yaşıyor. Şimdi Mehmet diyorlar, Mehmet gidecek Ahmet diyecekler, rantın olduğu yerde her zaman kavga vardır.10 ay geçti ne yaptılar. Biz yapılan ihracatlarımızı gazetelere bile vermiyorduk. Yılbaşından bir gün önce Belediye başkanı bizi makamına çağırdı. Bize ameliyatlarını anlattı. Mide ameliyatlarını, Hastane ile ilgili şunları söyledi. Hastanenin bulunduğu yeri fakülte alanı ilan edeceğim dedi. Biz de gurup sözcümüzde sen bunu yap biz de destek verelim dedik. Ereğli'nin menfaati için biz her şeye hazırız. Ereğli'nin kötülüğü içinde dik durmaya karşı durmaya hazırız. Yarım saatlik bir dostane sohbet oldu. Yeni yıl kutlamasıydı. Biz 14 tane CHP Meclis üyesi olarak, aldığımız kararları Meclise taşıyoruz.

Viyadüğe gerek varmıydı? Burada ben bir teknik adam olarak şunu söyleyeyim. Gidiş geliş yollarının kenarlardaki üç pont haline getirilip ta refuju büyütüp bir de Kepez yönüne döner dönmez o petrolün önünü kapattığınız zaman oradaki bir sorun çözülecekti. Viyadüğün her yerinde sorun var. Savcılığı yapan mütaahhit bana şöyle ifade etti olayı, ben Adanalıyım aynı tür köprüyol Adanayada yapılmıştı. Viyadğü Başkan yıktı dedi. Nasip olursa tekrar gelirsek Belediyeye bizde yıkacağız. Bir araştırma yapın orada 100 kişiden 20 si o viyadükü istemez. Aylık İl Koordinasyon toplantıları yapılır, genelde Belediye Başkanları gider, o sıra Başkanı vekâleten toplantıya ben katıldım. Orada Karayolları Genel Müdürü brifing verdi bize. Bu Viyadükü de anlattı. Ben orada Genel Müdüre sizi bir gün misafir edelim, ben size orada bir saat demo yapayım gözetleyin. Bana biz karayoluyuz en iyisini biliriz dedi. Konu kapanmış oldu. Ören'in Yeni mahalle girişi kapalı orada bir tane mobilya dükkânı var. Onun önü açık mahalle girişi kapalı.

Fen lisesi dönemin milletvekili Fazlı beyin eseridir. Fen Lisesinde mütaahhitten kaynaklanan sıkıntı vardır. Düzelir. Anfi Tiyatro özelleştirildi, doğru buluyor musunuz? Anfi Tiyatronun işlemesi gerekiyor. Oraya trilyonlarca yatırım yapıldı. Atıl durumda duruyor. Zonguldak İl Kültür müdürlüğü bir ihale açtı. İhaleyi Ereğli'den bir arkadaşımız kazandı. Adem Çakır bir de ortağı var iki ortak bunlar. Atıl duracağına işletilmesi güzel. Bir yaz ölü olarak kaldı orası inşallah bundan sonra güzel bir şekilde işletilecek.

Erdemirin havayı kirletmesi konusunda, Devletin çıkarmış olduğu bir yasa, gazı tüketim vergisi adı altında bir şahsa mal etmenin bir anlamı yok, İzmit trilyonlarca para alıyor. Ereğli de yaklaşık 350 milyar aylık para alıyor.

Teleferik konusunda çok iddialıydık bütün doneleri hazırdı iktidarda olsaydık şu anda halkın hizmetine sunmuştuk. Teleferik firmaları getirdik buraya Çin'den İtalya'dan İsviçre'den görüş aldık, Göztepe'den askeriye mesafesinin olamayacağını söylediler. Bunun üzerine biz Kaletepe altında orada günlük tesisimiz var, oraya karar verildi. Bütün projeler tamamlanmıştı. Göztepe'yle ilgili oraya güzel bir tesis yapılacaktı. Tabiat Kültür Alanlarından izin alınması gerekiyordu o aşamadaydı. Bir yazı bekliyorduk Seyir terası yapacaktık.

AVM ye pazarcıların tekrar geri dönmek istediğini biz duyduk. Öyle söyleniyor. Türkiye'de ilk modern AVM binası olacaktı, Pazarcıların.12 metre kare alanlardan yerleri 25 metre karelere çıkarılmıştı. Şu anda orada insanlar huzurlu değil fareler cirit atıyor orada, fakat 10 ay geçmesine rağmen biz hala bir Pazar yeri göremedik orada. Hatta bir fotoğraf bile göremedik. Halil Bey'in pazar esnafına yanlış yapma şansı var mı 20 trilyon liralık bir bütçe harcandı oraya.

Hastane inşaatlarının önce yolu yapılır sonra kendisi Mustafa Kılıç anlatır defalarca bu yolla ilgili Ankara'ya gitti imar projelerini hazırlattı. Hastane ile ilgili Koru başı Ahmetçikler Ömerli bu yollar hayata geçmeli burada Belediye başkanı borçlar iş yapabilir gelecek Belediye Başkanı bu borçları kapatır, ancak burada idari yapının düzelmesi çok uzun bir yol alır."

Proğramın çok sıcak geçtiğini de vurgulayan CHP Belediye Meclis Üyesi Nezih Anıl, "Programınız çok sıcak açık ve net sizlere çok teşekkür ediyorum. Yayında emeği geçen herkese ve Değişim dinleyenlerine mutlu yıllar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu