AnaSayfa > Siyaset > CHP'Lİ MUSTAFA ÖZKAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI; 'GÜN KAVGA DEĞİL, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR'

CHP'Lİ MUSTAFA ÖZKAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI; 'GÜN KAVGA DEĞİL, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR'

Ereğli'de tanınan iş adamlarından Mustafa Özkan, CHP'den Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Özkan, 'Gün kavga değil, birlik olma günüdür' dedi.

03.Temmuz.2015 Cuma 12:00
A A

Uzun boylu oluşu ve fiziğinin diğer özellikleri ile merhum Erdal İnönü’ye benzetilen İnşaat Mühendisi iş adamı Mustafa Özkan CHP Ereğli İlçe örgütünde milletvekili adaylığını partililere ve basına duyurdu.

Toplantı öncesi partililere lokma tatlısı dağıtan Özkan’a partililer “En tatlı aday” dediler.

Çok sayıda partili ile Milletvekili adaylarından Halil Posbıyık, Sinan Durdu ve Yaşar Balcı’ın katıldığı toplantıda konuşan İşadamı, İnşaat Mühendisi Mustafa Özkan oldukça heyecanlı göründü.

Eşi ve çocuklarının kendisini yalnız bırakmadığı Mustafa Özkan açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları, sayın ilçe başkanım, değerli partililer ve siz değerli dostlarım.

Öncelikle beni bu anlamlı günde yalnız bırakmayarak bana destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Değişik vasıf ve konumlarda hayatımızın vaz geçilmez parçası olan, bize anlam ve değer katan, bizde sınırsız emeği olan tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü şimdiden kutlarım.

Yine beni kırmayarak buraya gelen, bende çok emekleri olan sevgili öğretmenlerime de en içten saygı ve sevgilerimi sunarım.

Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum;

1966 yılında, Artvin/ Arhavi ilçesine bağlı Yolgeçen köyünde doğdum. 1975 yılında ailem ile Kdz. Ereğli ’ye taşındık. İlkokul 4-5 sınıfları, ortaokul ve lise eğitimimi Kdz. Ereğli ’de aldım. 1985-1987 eğitim öğretim döneminde Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünden bölüm ve okul birincisi olarak mezun oldum. Aldığım dereceden ötürü kendi branşımda iki yıl çalıştıktan sonra mühendislik fakültesine sınavsız girerek inşaat mühendisliği eğitimimi part time çalışarak tamamladım. O yıllarda Geleceğin önemli sıkıntılarından olacağını düşündüğüm “ Trafik Planlaması ve Uygulaması “ ana bilim dalında yüksek lisans yaptım.

1989 yılında mühendislik fakültesinde okurken başladığım çalışma hayatına özel sektörde ülkemin birçok yerinde başarılı projelere katkı sağladım. Henüz ısı yalıtım sektörünün gelişmediği yıllarda ülkemin kaynaklarının daha verimli kullanılması için, ısı yalıtım sistemlerine talebi artırmak amaçlı patenti kendime ait 2 adet ısı yalıtım ürününü üretip uzun yıllar satış ve uygulamasını yaptım.2005 yılından buyana Erdemir ve Ereğli Belediyesi başta olmak üzere, kendi firmam ile müteahhitlik hizmetleri yapmaktayım.

Yaşantım boyunca haksızlıklara, yanlışlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadım. Her türlü platformda yılmadan mücadelemi sürdürdüm. İmkânsız diye bir şey yoktur, sadece biraz zaman alır diye düşünenlerdenim. Kararlı ve mücadeleci olmak, yapamayacağını konuşmamak, konuştuğunu yapmak benim temel ilkelerimdir.

30 Mart yerel seçimlerde talihsiz bir süreç sonunda partimden kısa bir süreliğine ayrı kaldım. Fakat bölgemin ve ülkemin içine düştüğü vahim durumu görerek kişisel yanlışlıkların kavgasını yapmak yerine, bölgem ve ülkem için mücadele etmem gerektiğini, bu mücadelenin de daha geniş kitleleri arkama almak suretiyle bir siyasi kimlik altında daha etkili ve faydalı olacağı düşüncesi ile Milletvekili adaylığına karar verdim.

Ailecek üç kuşaktır Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Sözde değil bütün yönleri ile Atatürk ve Cumhuriyet fanatiğiyim. Otuz beş yıldır bahçemizde Atatürk büstünü muhafaza etmekten onur duymaktayım. Bölgemin ve ülkemin geldiği sıkıntılı durumdan ciddi rahatsızlık duymaktayım. Taşın altına sadece elimi değil, tüm bedenimi koymaktan kaçınmam. İmkân verildiği takdirde beni bu günlere getiren ülkeme ve bölgeme canla başla katkı sağlamak için mücadele etmek istiyorum. Bize imkânsızlıklarla sunulan bu cennet vatanı, gelecek nesillere daha iyi şartlarda bırakmak için üstüme düşenleri yapmak istiyorum. Bu nedenle 28 Şubat 2015 tarihinde Genel merkezimize CHP’den Zonguldak Milletvekilliği kontenjan aday adaylığı başvurusunda bulundum.

Yaşanılan olumsuzluklardan ders alarak, gelecekte benzer yanlışlara düşmeden daha emin adımlarla hizmet etmem gerektiği inancıyla bu yola çıktım.

Gün kavga günü değildir, bölge ve ülke için birlik ve beraberlik günüdür…

Türkiye’nin geldiği olumsuz noktayı, bölgemizin ve özellikle Kdz. Ereğli’nin yaşadığı sosyal ve ekonomik sıkıntıları hepinizin bildiğinden detaylandırarak vaktinizi almak istemiyorum….

Ancak; Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşamadığı ve gelinen noktada hak etmediği sosyal ve ekonomik sıkıntılarından çıkışı için gereken projelerimi ilerleyen zamanlarda kamuoyu ve siz değerli dostlarımla paylaşacağım.

Bu anlamlı mücadelede elini taşın altına koyan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diler, tüm bölge halkıma ve beni burada yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım…”

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu