AnaSayfa > Siyaset > BELEDİYE MECLİSİNDE NELER OLDU..

BELEDİYE MECLİSİNDE NELER OLDU..

Belediye Denetim Komisyonuna Başkan Hüseyin Uysal ve AK Parti grubunun önerdiği Eyüp Karaarslan seçilemedi. AK Parti’den Mustafa Şentürk seçildi.. İşte nedeni..

07.Ocak.2015 Çarşamba 14:07
A A

Ereğli İlçesi Belediye Meclisi’nin 2015 yılı ilk toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda yapılan Ocak ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı gündem dışı konuşmada, 2014 yılının kendileri için ‘seçim yılı’ olarak geçtiğini söyledi. Konuşmasında birlik mesajı da veren Uysal, “2015 yılında ki çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte Ereğli’nin gelecek vizyonunu kurarken birlikte olalım diyorum. Birlikte olduğumuz zaman yıkılmayız. Bununla ilgili ünlü bir şarkının sözlerinde ‘birlikte ayaktayız’ der. Onunun için ben birlik olmayı, Ereğli halkının meclisine, tüm sivil toplum kuruluşlarına birlikte olalım önerisini sunuyorum. Çünkü artık Karadeniz Ereğli’de yeni bir dil oluşturma zamanı geldi. Fakat bu dil çok kültürlü ve heterojen bir dil olmalı” diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONUNA EYÜP KARAARSLAN DEĞİL, MUSTAFA ŞENTÜRK SEÇİLDİ..
Meclis gündeminin en önemli maddelerinden birisi, Denetim Komisyonu seçimleri oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın isteğiyle AK Parti, 3’ü AK Parti, 2 CHP’den oluşan Denetim Komisyonu için kendi grubundan Sabri Dinç, Turgay Aydın ve Eyüp Karaarslan’ı aday gösterdi.
CHP grubu ise Denetim Komisyonuna Fehmi Karaarslan ve Fikret Fota’yı aday gösterdi.
Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Şentürk, aynı aileden farklı partilerden olsada 2 kişinin (Eyüp Karaarslan (AK Parti) – Fehmi Karaarslan (CHP) Denetim Komisyonuna seçilmelerinin etik olmayacağını düşünerek adaylığını açıkladı.
Tasnif heyetine seçilen Ayhan Atay, Fevzi Mazlum ve Salih Kumaş, gizli oylama ile seçimleri yaptı.
Yapılan seçimlerde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve AK Parti grubunun aday gösterdiği Sabri Dinç ile Turgay aydın seçilirken, Eyüp Karaarslan seçilemedi. Yerine AK Parti ve CHP’lilerden de destek alan Mustafa Şentürk seçildi.
Yapılan oylamada, Sabri Dinç 31, Turgay Aydın 30, Fehmi Karaarslan 24, Fikret Fota 24, Mustafa Şentürk 19 oy alarak komisyona seçildiler, Eyüp Karaarslan ise 13 oyda kaldı. Belediye Başkanıyla birlikte 18 sandalyeye sahip AK Parti grubunda Eyüp Karaarslan’a 5 AK Partili Meclis Üyesi destek olmazken, aynı aileden 2 kişinin komisyona seçilmesini etik bulmadığı için aday olan AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Şentürk CHP’lilerinde desteğiyle Denetim Komisyonuna seçilmiş oldu.
Meclisin ilk oturumunda Belediye taşınmazlarının 10 yıllığına kiraya verilmesi komisyona havale edilirken, diğer maddeler de yarın görüşülmek üzere toplantı sona erdi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler