AnaSayfa > Siyaset > ÇELİK, ZONGULDAK'TA AÇIKLADI: TTK KAPATILMAYACAK.. BU BİR DEDİKODU..

ÇELİK, ZONGULDAK'TA AÇIKLADI: TTK KAPATILMAYACAK.. BU BİR DEDİKODU..

AK Parti seçim bürosunun açılışına katılan Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, TTK'nın kapatılmasıyla ilgili, "Kamuoyunda 'TTK özelleştiriliyor' şeklinde bir balon uçurulmuş. Kesinlikle TTK'nın kapatılması söz konusu değil. TTK, Zonguldak'ın hayat damarlarından birisidir. Çıkardığımız torba yasa ile birlikte özellikle rödevansların bazı hak alacakları var. 19 Mayıs'ta Başbakanımız Zonguldak'ta olacak ve çıkmış olan bu kararın müjdesini verecektir" dedi.

05.Haziran.2015 Cuma 20:21
A A

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti), Zonguldak Merkez’deki ilk seçim bürosunun açılışı, Genel Başkan Başdanışmanı ve Milli Eğitimi eski Bakanı Hüseyin Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi. Gazipaşa Caddesi’ndeki açılışa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Emine Çift, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış öncesi basının karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, Zonguldak ile ilgili özellikle Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
TTK’nın özelleştirilmesinin söylenti olduğunu vurgulayan Çelik, konuşmasında şunları söyledi:

“KAMUOYUNDA ‘TTK ÖZELLEŞTİRİLİYOR’ SÖYLENTİSİ ÇIKARILMIŞ”
“7 Haziran’da yine demokrasi şölenimiz var. Yeni bir seçime gidiyoruz. AK Parti, kurulduktan sonra Türkiye 4’üncü sefer genel seçime gidiyor. Öncelikle bu seçimlerin hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum. Emeğin merkezindeyiz, emektar insanların merkezindeyiz. Zonguldak bu yönüyle çok çile çekmiş olan bir vilayetimizdir. Çok fazla emek şehidi olan bir vilayetimizdir. İktidara geldiğimizden beri Zonguldak’ın ve Zonguldak insanının daha rahat yaşayabilmesi için çok büyük çabalar harcadık. Bundan sonra da çaba harcamaya devam edeceğiz. ‘TTK özelleştiriliyor’ şeklinde bir balon uçurulmuş. Buraya gelmeden Enerji Bakanımız ile görüştüm. Kendisi, 26 Mayıs’ta burada olacak. Kesinlikle TTK’nın kapatılması söz konusu değil. TTK, Zonguldak’ın hayat damarlarından birisidir. Çıkardığımız torba yasa ile birlikte özellikle rödevansların bazı hak alacakları var. Bunlarla ilgili olarak da Bakanlar Kurulu’nda Enerji Bakanlığı gerekli çalışmayı yapmış ve Genel Kurulda imzaya açılması için gerekli çalışmalar yapılıyor. 19 Mayıs’ta Başbakanımız Zonguldak’ta olacak. Ve o esnada Bakanlar Kurulu’ndan büyük ihtimalle çıkmış olan bu kararın müjdesini beklenti içerisinde olanlara verecektir.”

“BELEDİYE BAŞKANININ GAYRETLİ OLMASI GEREKİYOR”
“Zonguldak maalesef çok geniş tarım arazileri olan bir yer değil. Çok ciddi bir sanayi bölgesi değil. Zonguldak, emeğin yoğun olduğu bir vilayetimizdir. Bazı devlet yatırımlarında, özellikle merkezde bazı gecikmelerin olduğunu vatandaşlar söyledi. Buradan CHP’li Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum. Burası ister CHP, ister MHP, ister AK Parti veya bir başka parti olsun, bu hizmet vatandaşa yapılıyor. Belediye Başkanın bütün gayretiyle özellikle kamu yatırımları için arsa temini, imar planlarının yapılması konusunda ciddi bir gayreti olması gerekiyor. Bazı yatırımların temel gecikmesinin sebebi budur.”

“TTK HÜKÜMETİMİZ TARAFINDAN SÜBVANSE EDİLİYOR”
“Şunun altını çizmek isterim. Zonguldak’a AK Parti’nin iktidar döneminde 6,6 milyar Türk Lirası yatırım yapılmıştır. Bu çok önemlidir. Ayrıca TTK, hükümetimiz tarafından sübvanse ediliyor. TTK, normal masraflarını karşılayabilen bir kurum değil. Toplamda AK Parti döneminde 7 milyar 145 milyon TL bugüne kadar TTK’ya sübvansiyon uygulanmıştır. Yani bu para ayrıca yatırıma yapılmış olsaydı, buradaki toplam yatırım 15 milyar Türk Lirası olacaktı. Bunun Zonguldaklılar tarafından bilinmesi gerekiyor.”

“YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYLERİ VAAD ETMEDİK”
“AK Parti, halkı hiçbir zaman aldatmadı. Biz aldatan da, aldanan da olmak istemiyoruz. Bugüne kadar yapmayacağım şeyi halka vaat etmedik. Bir şeyi vaat ettiysek, söz verdiysek, bunu yaptık. Devlet adamı ciddiyeti bunu gerektirir. Siyasetin etiği ve siyasetin güvenirli bir zeminde yapılması bunu gerektirir. Biz bu seçimde de böyle gidiyoruz. Barış içerisinde bir seçim olsun, herkes vatandaşa doğruları söylesin. Kimse hayal avcılığı yaparak oy devşiremez. 9 kere vatandaşın önüne sandık gitmiş ve 9’unda da AK Parti tercih edilmiştir. Birileri ‘tesadüf’ dedi. Tesadüf 9 kere devam etmez. Hiçbir başarı tesadüf değildir ve başarı ter kokar. Onun için AK Parti hükümetinin mensuplarının hakkını da birilerinin vermesi gerekiyor. Milletvekili adaylarımız, Zonguldaklılardan onay bekliyorlar. Görücüye çıkmış vaziyetteyiz. Bu demokrasi şöleninin huzurla, barışla, güzelliklerle sonuçlanmasını diliyorum.”

“TTK’YA İŞÇİ ALINMASI GEREKİYORSA, ALINIR”
“Biz hiçbir zaman seçime giderken, seçim rüşveti olabilecek bir icraat yapmadık. TTK’ya işçi lazımsa aldık. AK Parti döneminde TTK’ya 5 bin 800 işçi alındı. İşçi ne zaman alınması gerekiyorsa alınır. Ama bu ‘seçim yatırımı olsun’ diye yapılmaz. Eğer ihtiyaç varsa, bu gereklilikse yapılır. Seçime ramak kalmışken, milletin ağzına bir parmak bal çalmak için AK Parti böyle bir hesap içerisinde olmaz.”

“FİLYOS LİMANI, ZONGULDAK’IN HAYAT DAMARI OLACAK”
“Filyos Projesi, bizimde önemle üzerinde durduğumuz bir konudur. Filyos Limanı, Zonguldak’a adeta hayat damarı açabilecek olan bir yatırımdır. Maalesef müteahhit firmaların birbirlerini mahkemeye vermesi sonucu bu süreç gecikti. Demokrasilerde işleyiş yavaştır, fakat sağlamdır. Diktatörlük olsa ‘ol’ dersiniz olur. Ama Türkiye bir hukuk devletiyse, yargı süreçlerini beklememiz gerekiyor. Dolayısıyla yargı sürecine takılmış bir meseledir. Ama Allah’ın izniyle o da aşılacaktır. Geçen dönemden Milletvekilimiz Özcan Bey, Ercan Bey ve Köksal Bey’in yakından takip ettiği bir meseledir. Filyos meselesi sonuçlandıktan sonra Zonguldak’a farklı bir çehre kazandıracağına inanıyorum.”

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu