AnaSayfa > Güncel > TATBİKATI BİLE KORKUTUCU..

TATBİKATI BİLE KORKUTUCU..

Ereğli'de yapılan ve gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı, tatbikat da olsa korkutucuydu..

05.Mart.2015 Perşembe 22:15
A A

01-07 Mart tarihleri arası kutlanan Deprem Haftası dolayısıyla bu yıl Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’nin (ERİDAK) katılımları Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi Binası’nda gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Depremde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan deprem tatbikatını, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Mustafa Ertuğrul, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Alptekin Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve bazı okulların öğrencileri izledi.

Tatbikat kapsamında senaryo gereği Bülent Ecevit Üniversitesi Fakülteler Kampüsü’nde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası, enkaz altında kalanlar arama kurtarma ekipleri ve köpekleri ile kurtarıldı. Fakülte binalarındaki yangını söndüren itfaiye ekipleri öğrencileri, hava yastığı ve itfaiye aracı merdiveniyle kurtardı.

Enkaz altında kalan bir araç içinde sıkışan iki kişi de AFAD ve ERİDAK ve İtfaiye ekiplerinin çalışması ile araç içinden çıkartıldıktan sonra ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Binalarda kalanlar ise ekipler tarafından değişik yöntemler kullanılarak iplerle indirildi ve binalar arası tahliye yapıldı. Gerçeği aratmayan bu tatbikat sonrası tatbikata katılan tüm ekipler, izleyenler tarafından alkışlandı.

İtfaiye Müdürü Muhammed Ateş, depremlerin her an olabileceğini belirterek, depremlere karşı hazırlı olmak gerektiğini vurguladı. Ateş, depremlerden korunma yöntemlerini ve alınacak önlemleri de anlattı.

Tatbikata katılan AFAD ve UMKE ve ERDAK ve itfaiye ekiplerine Başkan Uysal ve Yarbay Ertuğrul tarafından değişik hediyeler verildi. Tatbikata katılanları tek tek kutlayan Başkan Uysal ve Komutan Ertuğrul, tatbikatta yapılanların gerçeği aratmadığını belirterek tüm ekiplere çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler