AnaSayfa > Güncel > ALEVİLERİN TALEBİNE UYSAL'DAN RET..

ALEVİLERİN TALEBİNE UYSAL'DAN RET..

Belediye Meclis toplantısında Başkan Uysal ve AK Parti grubundan Alevileri üzecek hamle geldi.. Alevi derneklerinin 'Cem Eviyle' ilgili talepleri ret edildi..

02.Nisan.2015 Perşembe 13:41
A A

Ereğli Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ak Parti grubundan Alevileri üzecek hamle geldi.. CHP'nin Alevi Derneklerinin isteği üzerine verdiği önerge Uysal ve ekibi tarafından ret edildi.

Ereğli'deki Alevi Dernekleri Başkanı Ali Kansu imzasıyla Belediye Başkanlığına da sunulan talep, bugün yapılan Belediye Meclis Toplantısında CHP grubu tarafından önerge olarak Belediye Meclis Gündemine taşındı.

CHP grubu önergesinde; "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 02 Aralık 2014 tarihli kararı 5393 sayılı Belediyeler Kanunun 14/b ve 15. Maddesinin 5. fıkrasının son cümlesi uyarınca Cem Evlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan, ayrımcılık yapılmadan Cem Evlerinin İbadethane olarak değerlendirilerek yasanın tanıdığı hak ve hizmetlerden yararlandırılması hakkında önergemizin gündeme alınması ve kabul edilmesini CHP gurubu olarak arz ederiz." dedi.

CHP'nin bu önergesi salonda bulunan 14 AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın ret oyuyla gündeme dahi alınmayarak ret edildi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu