AnaSayfa > Güncel > ZABITA HAFTASI KUTLANIYOR..

ZABITA HAFTASI KUTLANIYOR..

01-06 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı Önünde bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Zabıta Amirleri ve Memurları, İtfaiye Personeli ve zabıta elbisesi giyen küçükler katıldı.

09.Şubat.2015 Pazartesi 14:26
A A

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Başkan Uysal Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk sonrası ilk konuşmayı yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Alptekin Dursun Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıtasının halka en yakın hizmet birimi olduğunu belirterek, günün her saatinde şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunduğunu ifade etti.

Bu yönüyle zabıtanın belediyenin eli, ayağı, kulağı ve gözü olduğunu vurgulayan Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Kuruluşunun 189.yılını kutlayan Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır.

ŞEHRİN DOKUSUNDA ZABITANIN ELİ VAR

Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da, fırınlarda yaptığı denetimden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekiyor.

Yaşadığımız yer Kdz. Eregli; nefes aldığımız yer Kdz. Ereğli; geleceğimizi aradığımız yer Kdz. Ereğli; Kdz. Ereğli’deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz.

Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.

ZABITAMIZ BELEDİYEMİZİN AYNASIDIR

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Şehir halkının esenliği, sağlığı, mutluluğu için her türlü fedakârlığı gösteren, sürekli kontrol ve denetim vazifesini yerine getirerek, şehrin fiziksel yapısının korunması ve estetik bütünlüğünün sürdürülebilmesi için gayret sarf eden ve vatandaşla sürekli iç içe olan bir çalışma yürüten Zabıta Müdürlüğü personelimiz, belediyemizin aynasıdır.

Daha huzurlu, düzenli ve sağlıklı bir Ereğli için çalışan Zabıta Müdürlüğümüz personeli, halk sağlığının ve huzurunun korunmasında etkin rol oynamaktadır.

Belediyemiz de görev yapan tüm Zabıta personelinden; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada adalet, güven, şeffaflık ve tarafsızlık, aynı zamanda insan haklarına ve çevreye saygı gibi temel ilkeleri benimsemelerini istiyorum.

Zabıta Teşkilatı’nın 189’uncu yılını kutluyor, halkımızın da görevdeki Zabıta personelimize yardımcı olacağına inanıyorum. Tören, Başkan Uysal’a ve Meclis Üyelerine karanfil veren zabıta ekipleri hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu