AnaSayfa > Güncel > UYSAL’IN ‘ÜTOPYASI’ GERÇEK OLDU!..

UYSAL’IN ‘ÜTOPYASI’ GERÇEK OLDU!..

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, doktor görevindeyken bir Japon meslektaşının ‘Ütopyasında’ yer alan uygulamayı Ereğli’de hayata geçirdi. Çocuk ve Gençlik meclisinin ilk oturumuna katılımın az olması dikkat çekti.. İşte meclisteki ‘Ütopya’dan detaylar..

12.Aralık.2014 Cuma 18:01
A A

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “İki şey bana heyecan veriyor. Birisi Ereğli’nin geleceği, ikincisi de çocuklarımız. Onları görünce heyecanımı tutamıyorum” dedi.
Uysal, bir japon meslektaşının Ütopyasında yer alan uygulamayı Ereğli’de hayata geçirdi. Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk ve orta okullarda yapılan seçimler sonucunda oluşan Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisinin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleşen ilk toplantısında yaptığı konuşmada, belediyelerin tek görevinin park, yol, asfalt, temizlik ve benzeri işler yapmak olmadığını söyledi.

JAPON MESLEKTAŞININ ÜTOPYASINDA VARMIŞ..
Bu projenin hayata geçmesinde Japon Meslektaşın anlattığı ütopyanın etkili olduğundan bahseden Uysal, “Bizlerde Ereğli’yi yönetmeye talip olurken, yönetirken önce çocuklarımız dedik. Bu proje kafamda çok önceden oluşmaya başlamıştı. Doktorken muayenehanemi kapattığım bir zamanda yurt dışında bulunduğum dönemde bir japon meslektaşım sohbet esnasında, Biz çocuklara konuşmayı değil, susmayı öğretiyoruz” demişti. Sonrada çocuklara ütopyalarını çizdiriyorlardı. Bunu nasıl değerlendiririm diye düşünürken Haziran ayıydı sanırım ‘çocukları ve gençleri tanımalıyız’ diye bir makale okudum. Bunun üzerine bu fikir kafamda oluştu ve bu günlere geldik” dedi.

“ÇOCUKLAR UMUDUMUZ VE YARINLARIMIZ”
Meclisi oluşturan çocuklara, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Uysal, “Sizler umudumuz ve yarınlarımızsınız. Bu sözü sadece iş olsun diye söylememeliyiz. Heyecanımızı hiç yitirmemeliyiz. Beni iki şey çok heyecanlandırıyor. Birisi Ereğli’nin geleceğini düşününce çok heyecan duyuyorum. İkincisi ise sizlerin yüzü. Çocuklarımızı görünce heyecanımı tutamıyorum. O nedenle sizlerden özgüven sahibi olmanızı istiyoruz. Ülke ve dünya sorunlarını bilen, sorgulayan ve evrensel değerleri bilince çıkarmış çocuklar ve gençler olmanızı istiyoruz. Sizlere yapılan yatırımları parayla ölçemeyiz. Sizler bizim gözbebeklerimiz, kalbimizsiniz. Hayatı buralarda tanımanızı istiyoruz. Buradan ailelere ve öğretmenlere de ricam, bu gençleri izleyelim. Yıllar sonra göreceğiz ki onlar başarılı ve farklı bir dünyanın çocuğu olacak. Bu duygularla meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MAZBATALARINI ALDILAR, ROZETLERİNİ TAKTILAR
Uysal’ın konuşmasının ardından okullarından seçilerek Çocuk ve Gençlik Meclisini oluşturan üyelere mazbataları verildi. Ardından toplantıya katılan meclis üyeleri ve diğer misafirler tarafından çocuklara Meclis rozetleri takıldı.
Yaşça en büyük 3 üyenin başkanlığında açılan ilk oturumda, Çocuk ve Gençlik Meclisinin ilk gündem maddesi olarak Meclis Başkanlık ve Katip Üyeliği seçimleri yapıldı. Meclis Başkanlığı için aday olan öğrencilerin kısa tanıtım konuşmasının ardından toplantı gizli oylamayla devam etti.
Çocukların bu meclis toplantısına katılımın az olması ve dolu olması gereken salonda boş oturakların bulunması ilgisizlik olarak değerlendirildi.
Gazetecilerin, ‘Bu meclis üyeleri hangi partilere mensup’ sorusuna AK Parti’li bazı üyelerin ‘Hepsi iktidar partisinin’ şeklinde cevap vermesi, organizasyonun ‘hangi mantıkla’ yürütüldüğünün ve CHP’li Meclis Üyelerinin katılmamasının bir kanıtı gibiydi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın çocuklara rozet takımı sırasında, AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Kalay’a ‘İyi öğret, senin gibi muhalefet yapsın’ demesi salonu bir anda kahkahaya boğdu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu