AnaSayfa > Güncel > ÇAKIR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.

ÇAKIR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 20 aydır ilçe başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak, Geçen 20 aylık sürede yapılan iki farklı seçimden de zaferle çıkmanın gururu yaşadıklarını söyledi.

08.Aralık.2014 Pazartesi 13:08
A A

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla parti binasında basın mensuplarının karşısına çıktı. 

Seçim öncesi çalışmaları ve seçim sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendiren Çakır önemli açıklamalarda bulundu.
Gerçekleştirilen toplantıya Ereğli Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Ali Kemal Karaca, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri ve kadın, gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALDIK.
Çakır Ereğli’de yüzde 54,4 oy alarak bir rekora imza atıldığını belirterek, köylerdeki oy oranın yüzde 68 ile ilçe tarihinin en yüksek oy oranı olduğuna dikkat çekti.
30 Marta yapılan yerel seçimlerde şehir merkezinde yüzde 44,4 oy alındığını bu seçimlerde ise bu oranın yüzde 47’ye çıktığının altını çizen Çakır Ereğli genelinde 54.4 oy ile ülke ortalamasının üzerinde oy aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Aralık 2012 tarihinden bu yana ilçe teşkilatı görev yapıyor. 20 aylık görev sürem içeresinde 30 Mart yerel seçimleri ve dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı.
Ereğli ilçe teşkilatı olarak, Ereğli’den yıkılmaz denilen CHP’li belediyeyi yıkarak, Ereğli’de AK parti bayrağını en üst noktaya taşıdık ve belediyeyi kazandık. Ereğli’de ise köylerde yüzde 68, şehir merkezinde ise yüzde 54.4 oy alarak, Türkiye genelinde de bizden beklenenin üzerinde oy almışınızdır. Bu tüm teşkilat mensuplarının ciddi anlamda gayreti ile olmuştur. Her sandıkta bir tane oy zayi olsa, toplamda oranlarınız değişir. Bu iş, temelinden en tepesine kadar, sandık başkanları müşahitlere, mahalle ve köy e temsilcilere varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Onların sayesinde Ankara’ya gittiğimiz zaman alnımız ak gidebiliyorum.
Kutlu büyük davada yürüyüşümüze bizlere destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde oy alacağımızı iddia etmiştik. Bunu basın mensuplarına ve her kesime ifade etmiş, iletmiştik. Ereğli’mize gelen Başbakan Yardımcımıza da, Genel Başkan yardımcılarımıza da.

YÜZDE 54.4 ALDIK
Kdz. Ereğli yüzde 54.4 oy alarak bunu hedefimizi tutturduğumuz için cenabı-ı hakka hamd ediyoruz.
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ve akşamı yoğun bir seçim dönemi yaşadık. Belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimiz merkez mahallelerde ve köylerde çalışmalara büyük destek verdiler. Bayramla birlikte başlayan çalışmalarda tempomuza, sabah-akşam, demeden, gece sabahlara kadar süren yoğun programlarımız oldu. Belediye Başkanımız ile belediye meclis üyelerimizle, yönetim kurulu üyelerimiz ile kadın, gençlik kollarımız, partililerimiz ile gecelere kadar çalıştık.

HER YERİ DONALTTIK
Seçim öncesinde sivil toplum örgütü ziyaretleri yaptık, afişlerle ve billboardlarla şehri Recep Tayyip Erdoğan resimleri ile donattık. Yoğun bir seçimi dönemi geçirdik. Bölge Milletvekillerimiz zamanları ölçüsünde bizlere katkı sağladılar. Destek oldular teşekkür ederiz.
Köylerdeki oy artışı bizleri mutlu etmiştir. Bazı rakamların ortalaması yüzde 68’e geliyor. Diğer aldığımız tüm seçim sonuçlarının en yükseği bu. Beldelerimize gelecek olursak Gülüç beldemizde oylarımızı yüzde 30 artırdık. Kandili beldemizde yüzde 60, Ormanlı’da ise yüzde 67 artırdık. Teşekkür ediyoruz.

PAY SAHİBİYİZ.
Geneli değerlendiğimiz zaman Zonguldak’ın yüzde 53’ü yakalamasında en büyük pay sahibi biziz. Ereğli olarak bundan son derece mutluyuz.
Başbakanımıza buradan şimdi Cumhurbaşkanımıza diyelim gerekil desteği elimizden gelenin en iyisini ile vermeye çalıştık. 4 aylık bir Ereğli belediyesi olarak elinden gelenden fazla gayret göstermiştir.

DİĞER PARTİLERİN TEMSİLCİLERİNİN ÇOĞU SANDIKTA YOKTU
397 sandığımızda ekibimiz hazırdı. Sabah 07.00’da sandık kapanıncaya kadar. 10 partinin adayının çoğu sandıkta temsilcisi bile yoktu. Sandıklara temsilci koyamadıkları sayı çok fazlaydı. Bu başarı SKM başkanına aitidir. Sandıkların eğitimini verdik. Sonuna kadar bu işleri takip ettik. Üzerimize düşen görevi yapmış olmanın mutluluğu ile bu netice ile çıktığımız için mutluyuz.

GENEL MERKEZE RAPOR SUNACAĞIZ.
Biz Saadet Partisi ve MHP tabanından da ciddi oy aldığımızı biliyorum. Bu seçimlerde katılımcı sayısı düştüğü için oy kullanan kişi ayrıntılı bir şekilde yapacağız. Sıcağı sıcağına çok ayrıntıya giremedik. Merkezin mahalle mahalle, sandık sanık değerlendirmesini yapıp o şekilde, Genel merkezimize raporumuzu sunacağız.”

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu