AnaSayfa > Güncel > KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR? UÇAR MI?, CANDAN MI?

KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR? UÇAR MI?, CANDAN MI?

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, Ereğli Belediyesindeki ‘İbrahim Cöbek’ kriziyle ilgili, ‘Genel Merkez Cöbek’in ve Basın Bürosunda görevli 2 kişinin görevden alınmasına yönelik karar aldı’ açıklamasına, AK Parti’ye sızdığı iddia edilen ‘Parelelci’ Metalürji Mühendisi Ercan Candan, katıldığı bir radyo programında, ‘Genel Merkeze de meydan okuyarak’, “öyle bir karar yok. Cöbek konusunda geri adım atmam” cevabını verdi.. Şimdi kamuoyu merak ediyor. İl Başkanı Uçar mı, Candan mı doğruyu söylüyor?

10.Ekim.2014 Cuma 13:20
A A

Ereğli Belediyesindeki Cöbek krizi hala sürüyor. 7 Meclis Üyesinin hakkında oluşan iddialar nedeniyle Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasına yönelik rapor hazırlayıp tavır aldığı İbrahim Cöbek, son meclis toplantısında Belediyeye 3,5 trilyon gelir kaybının sebebi olmuştu.
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 1 Ekim’de yapılan Meclis toplantısının ardından Bilgin Avcı’nın sorularını yanıtlayarak, ‘Cöbek’le ilgili son gelişmeleri aktarmış ve Genel Merkezin Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'in ve Basın Bürosunda görevli 2 gazetecinin görevden alınması yönünde karar verdiğini bildirmişti.
İl Başkanı Uçar, 1 Ekim’de Belediye Meclis üyelerine de Genel Merkezin aldığı kararı açıklamış ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a da bu kararı tebliğ ettiğini açıklamıştı.
Uçar, o gün açıklamasında şunları söyledi; “Ereğli Belediyesinde İbrahim Cöbek'le alakalı 7 Belediye Meclis Üyemizin kamuoyunda çıkan haberler ve iddialar nedeniyle almış oldukları bir tavır söz konusu idi. Bunun üzerine bu arkadaşlar geçtiğimiz ayki Meclis Toplantısına katılmadılar. Bunun üzerine yaşanan sorun nedeniyle Genel Merkezimiz Konya Milletvekilimiz Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr.Mustafa Baloğlu'nu görevlendirerek Ereğli'de karşılıklı temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda Genel Merkezimiz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ve Basın Bürosunda görevli 2 gazetecinin görevden alınmlaları yönünde bir karar verdi. Genel Merkezimizin almış olduğu bu kararı Sn.Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'a tebliğ ettik. Kendileri yakın zamanda tasarrufunu kullanacaktır"

KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR?
AK Parti İl Başkanının bu açıklamasına AK Parti’ye sızdığı iddia edilen ‘Parelelci’ Metalürji Mühendisi Ercan Candan, katıldığı bir radyo programında, ‘Genel Merkeze de meydan okuyarak’, “öyle bir karar yok. Cöbek konusunda geri adım atmam” cevabını verdi..
Candan, Değişim Radyo’da Şenol Azman ve Mehmet Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu programda, ‘Cöbek görevden alınacak mı?’ sorusuna şu açıklamayı yaptı; “Böyle şey sizce mümkün mü? Ben 3,5 yıldır Milletvekiliyim. Hangi durumlarda geri adım attım. İşte oda gidecek, buda gidecek, genel merkezin talimatı var. Hayır. Genel Merkezin böyle bir talimatı yoktur. Bunu Ereğli halkımızda bilsin. Genel Merkez çerçeveyi çizmiştir, tavsiyelerde bulunur, bulunacaktır. Bize herhangi bir tavsiyede bulunmuşluğuda yoktur Ereğli’de söylenildiği gibi. Böyle bir şey yoktur. Kaldı ki, herkes kendi yerini ve pozisyonunu bilsin. Şöyle bilsin açık söylüyorum. Artık halkın seçtiği belediye başkanı vardır. Belediye başkanı kendisi istemediği müddetçe hiç kimse onu o koltuktan kaldırabilir mi? Kaldıramaz, Genel Merkez de dahil”
Şimdi Ereğli kamuoyu merak ediyor.. Acaba, kim doğruyu söylüyor?

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler