AnaSayfa > Güncel > KAÇMAZ, BAKAN KILIÇ İLE SARIKAMIŞ'TA YÜRÜYECEK..

KAÇMAZ, BAKAN KILIÇ İLE SARIKAMIŞ'TA YÜRÜYECEK..

Dünyanın En Yaşlı ve Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç tarafından Sarıkamış Anma Yürüyüşü'ne davet edildi. Kılıç Kaçmaz'a "Sarıkamış'ta birlikte yürüyelim" teklifi yaptı.

09.Ekim.2014 Perşembe 17:33
A A

Dünyanın En Yaşlı ve Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz,  yaptığı açıklamada, Ağustos ayında Çanakkale ve Afyon'da düzenlenen yoğun bir etkinlik programına katıldığını söyledi.

10 Ağustos günü Çanakkale Conkbayırı'nda, Atatürk'ün 10 Ağustos 1915'te yaralandığı yerde düzenlenen anma törenlerine katıldığını belirten Kaçmaz, "Tören kapsamında askeri birliklere konferans verdim. Karşılaştığım yoğun ilgi beni ziyadesiyle memnun etti," dedi.
13 Ağustos'ta Gökçeada'da, 1974 Kıbrıs Harekatı esnasında Yunanistan'a göç eden rumların adadaki mülklerine birkaç günlük bir süre için dönmesiyle gerçekleştirilen şenliklerine tanıklık ettiğini belirten Kaçmaz, "Rumlar annelerinin babalarının evlerine gelip, bir iki akşam kalıyorlar. Bu arada annelerinin babalarının duygularını yeniden yaşama fırsatı buluyorlar. Kurbanlar kestiler. Bizi de çok dostça karşıladılar. Çok anlamlı bir etkinlikti" diye konuştu.


22 KİLOMETRE YÜRÜDÜ
Daha sonra 26 Ağustos Büyük Taarruz'un yıldönümü törenlerine katılmak için Afyon'a geçtiğini ifade eden Kaçmaz şunları söyledi: "Afyon'un Söğüt kazasında Atatürk'ün büyük Taarruz'un planlarını yaptığı noktadan başlayarak Kocatepe'ye kadar 22 kilometrelik yolu yaklaşık 15-20 bin kişi ve 5 paşa ile birlikte yürüdük. Yolda gençlere Atatürk ve Kurtuluş savaşı temalı bir konuşma yaptım. 27 Ağustos'ta Afyon'un kurtuluşu törenlerine katıldım, konferans verip sergi açtım. 30 Ağustos'ta da 1992 yılında açılışını babam Hüseyin Kaçmaz'ın yaptığı şehitlikte bir konuşma yaptım."
Kaçmaz, imkanı olan herkesin Afyon'daki zafer yürüyüşüne katılması, orada ecdadın yaşadığı duyguları yaşaması gerektiğine inandığını söyledi.

KILIÇ'TAN SARIKAMIŞ DAVETİ
Afyon Zafertepe'deki törenlerde Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Kaçmaz şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıldönümüydü. Bu sene Sarıkamış faciasının 100. Yılı anma törenleri gerçekleştirilecek. Sayın Bakan Kılıç, bana ‘Sarıkamış törenlerine de gel, 100. Yıl anma törenlerinde seninle birlikte yürüyelim" teklifi yaptı.
Bilindiği gibi Sarıkamış Harekatı'nın yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü, 8,5 kilometrelik bir yürüyüşüyle, askerler, izciler, gaziler ve vatandaşlardan oluşan çok kalabalık bir toplulukla gerçekleştiriliyor."


ETKİNLİKLERE DEVAM
Kaçmaz, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi etkinliklerine katılmaya ömrü ve sağlığı elverdiğince devam edeceğini belirterek, "Yarın İzmir'e gidip, oradaki kurtuluş günü törenlerine katılacağım. 19 Eylül'de Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Hendek'te olacağım. Konferans vereceğim" dedi.
Kaçmaz, "78 yaşındayım. Yaptığım işi severek, maddi karşılık beklemeden yapıyorum. Ömrüm ve sağlığım elverdiğince, gençlerimize Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu anlatmaya devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.




Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu