AnaSayfa > Güncel > CHP GRUBUNDAN UYSAL'A ELEŞTİRİ: BİZ BELEDİYEYİ BORÇSUZ DEVRETTİK..

CHP GRUBUNDAN UYSAL'A ELEŞTİRİ: BİZ BELEDİYEYİ BORÇSUZ DEVRETTİK..

Ereğli Belediye Meclis Toplantısında 2015 yılı tahmini bütçenin 8 trilyon açık vermesi üzerine CHP Grup Başkanı Özkan Özyağcı ve Nezih Anıl, basının karşısına geçerek, Uysal'ı eleştirdiler ve 'Biz belediyeyi borçsuz devrettik' dediler..

11.Kasım.2014 Salı 15:47
A A

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ereğli Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Özkan Özyağcı, Belediye meclisi sonrası gazetecilere açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ereğli Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Özkan Özyağcı, Belediye meclisi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye’yi borçsuz Belediye olarak teslim ettiklerini, Şuan ki yönetimin bundan sonra önündeki 4,5 yıllık dönemde borçsuz olarak belediyeyi devretmesini istediklerini belirterek şunları söyledi; “Bütçelerin normal şartlarda denk bütçe olması lazım, Belediyeler bütçelerini yaparken gelir, gider ile ilgili bütçelerini denkleştirmek zorundalar, denk bütçe yapmak zorundalar. Ancak 2014 yılında bizim yapmış olduğumuz gelir bütçesindeki fazlalık çalışmaların iyi olması neticesi artı 2,5 trilyonluk bir rakamın fazla verilerek yapılan bütçedir. Bakın 2015 bütçesine daha işe başlanmadan 8 trilyon 440 bin TL gibi bir rakamın borçlanma ile kapatılmaya çalışılıyor. Yani daha işleme başlanmadan bir borçla belediyeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önemli olan bunun nerede kullanılacağı, gelirlerin artırılması için çalışma yapılması gerekir ve bu bütçenin denk hale getirilmesi gerekir. Herkes alabilir devletten 10, 50 ve 100 trilyon, Biz belediyemizi borçsuz Belediye olarak teslim ettik, Şuan ki yönetime bundan sonra önündeki 4,5 yıllık dönemde borçsuz olarak belediyeyi devretmesini isteriz. Şuan da elimde 2014’de belediyeyi devrederken, Belediye banka mevcutlarını Belediye başkanlığına dağıtacağım, 2.674.751 lirada bankada ellerinde hazır olduğunu gösteren bir belgedir bu. Yani bu paralarda kullanılmış bunun üzerine 2015 yılı içinde 8 trilyon 440, Şuandaki bütçeye göre, Ama başkanın ifadesine göre yüksek olabilir dediği bir borçlanma yapmaya çalışıyor, bunu hep beraber izleyeceğiz”şeklinde konuştu..

Posbıyık döneminin başkan yardımcıları olan Özkan Özyağcı ve Nezih Anıl, belediyeyi devrettikleri tarihte banka hesaplarını gösteren belgeyi basına dağıttılar.

 

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler