AnaSayfa > Güncel > UYSAL, MECLİSTE İPİN UCUNU KAÇIRDI!

UYSAL, MECLİSTE İPİN UCUNU KAÇIRDI!

Çarşamba günü yapılacak olan yeni yılın İlk Belediye Meclis Toplantısının gündem maddelerini Haberci farkıyla yayınlıyoruz. 16 Gündem maddesi bulunan Mecliste Belediye Başkanı Uysal, kararlarında nasıl çelişti.. Yanıtı bu haberde..

01.Mart.2015 Pazar 16:42
A A

Ereğli Belediye Meclisi 7 Ocak Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yeni yılın ilk toplantısını yapacak.
16 gündem maddesinin yer aldığı (gündem maddelerinin hepsi haberin sonunda) Meclis toplantısında, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Belediye Başkanı seçildikten sonra Mecliste alınan kararlarının nasıl tartışılır hale geldiğini kanıtlayan 2’den fazla gündem maddesi de yer alıyor.

TAŞINMAZLARIN 10 YIL KİRALANMASI YİNE MECLİSE TAŞINIYOR
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye taşınmazların 10 yıl kiraya verilmesi maddesini yine Meclis gündemine getiriyor. AK Parti’li 7 Meclis Üyesinin ‘İbrahim Cöbek sorunu çözülmeden bu tür kararlara ret vereceğiz’ tavrına rağmen, Uysal’ın bu maddeyi ısrarla kendi içerisinde de ‘anlaşma sağlayamamasına’ rağmen Meclise getirmesi, bu maddede tartışmaların devam edeceğini gösteriyor.

1 AY ÖNCE KENDİSİ GETİRDİ, ŞİMDİ İPTAL ETMEK İSTİYOR..
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın 16 maddelik Meclis gündeminde dikkat çeken kararlarından bir tanesi de, 1 ay önceki Meclise getirdiği ‘İmar ve Hukuk İşleri Komisyonuna üye seçilmesi’ maddesini ‘Oy birliğiyle’ meclisten geçirmesine rağmen bu ay ki Mecliste iptal ettirmek istemesi.
Uysal, Meclis gündeminin 15. Maddesine, ‘İmar İşleri Komisyonu ve Hukuk İşleri Komisyonuna üye seçilmesi için alınan 03.12.2014 tarihli ve 2014-20/183 sayılı meclis kararının iptal edilmesinin görüşülmesi ‘ maddesini koydurarak, 1 ay önce kendisi tarafından ilave gündem maddesi olarak Meclise getirdiği ve ‘Oy birliğiyle’ kabul edilen Hukuk İşleri ve İmar Komisyonlarına yapılan üye seçimlerini bu ay ‘iptal’ edilsin diyerek Meclisin gündemine getiriyor.

UYSAL SUÇ MU İŞLİYOR?
Bu ayki Meclis toplantısının 16. Maddesi en ilginç olan maddelerden biri..Çünkü bu madde de, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 6 ay önce getirdiği bir kararı hatta Meclisten geçmesi için çaba harcadığı bir maddeyi bu ay iptal ettirmek istiyor.
16. Madde’de Orhanlar Mahallesi tapunun 436 ada, 7 ve 8 parsellerde kayıtlı mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas taşınmazların satışının yapılması için alınan 05.06.2014 tarihli ve 2014-9/87 sayılı meclis kararının 1 ve 2. Maddelerinin iptal edilmesinin görüşülmesi yer alıyor.
Kamuoyunun daha iyi anlayabilmesi adına bu madde şu: Şuan İskele Caminin karşısında bulunan Garanti Bankasının arkasındaki Belediyeye ait artık parsellerin satışı konusu.
Haziran ayındaki Meclis toplantısında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu artık parsellerin satışını Meclis gündemine getirmiş ve CHP grubunun ret oylarına rağmen kendisinin de ‘evet’ oyuyla 18 kabul, 14 ret oyuna karşılık meclisten geçirmişti. Belediye kanununun 23. Maddesine göre bu karar, mülki amir tarafından meclis kararları da onaylandıktan sonra kesinlik kazandı.
Ancak Hüseyin Uysal, kendi çıkardığı meclis kararını uygulama yetkisi kendisinde olduğu halde bugüne kadar uygulamadı. Meclis kararlarını uygulamayarak suç işlediği iddia edilen Uysal, bu kez de yeni bir hata yapmak üzere.

Haberci, Yerel Yönetimler kanunlarını çok iyi bildiğine inandığımız bir okurumuza bu konuyu sordu.
‘Bu maddeden Sayın Belediye Başkanı yargılanır’ diye ilk etapta yanıt veren okurumuz, “Bu karar şimdiye kadar uygulanması gerekirdi. Bir kere, şikayet olması halinde uygulamadığı için yargılanır. İkincisi ise Kesinleşmiş Meclis kararını iptali için belediye meclisine getirmek hukuki bir hatadır. Bu artık mahkemelerin işidir ve burada Belediye Başkanı çok büyük bir usul hatası yapıyor. Adeta kendi ayağına kurşun sıkıyor’ şeklinde uyarısını yaptı.

İşte Haberci farkıyla, Meclis Gündeminde görüşülecek konular:
1. Belediye Meclisinin 2015 yılı aylık toplantı gününün belirlenmesinin görüşülmesi,
2. Belediye Meclisinin 2015 yılında izinli sayılacağı ayın belirlenmesinin görüşülmesi.
3. Denetim komisyonunun seçilmesi ve ödeneğinin belirlenmesinin görüşülmesi.
4. Belediye Meclis ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi.
5. 5620 Sayılı kanuna göre geçici işçi vizesi alınmasının görüşülmesi.
6. Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye Personeline maktu en ödenmekte olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesinin görüşülmesi.
7. Sözleşmeli personel istihdam edilmesinin görüşülmesi.
8. Belediyemize ait taşınmazların 10 yıllığına kiraya verilmesinin görüşülmesi.
9. Bütçe içi ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi.
10. Belediyemiz birimlerinin hizmetlerinde kullanılmak üzere muhtelif araçların alınmasının görüşülmesi.
11. Özel Halk Otobüslerinin Engelli Erişimine Uygun hale getirilmesi için araçların koltuk sayısının 16-25 olarak tescilinin yapılmasının görüşülmesi.
12. Orhanlar mahallesi 1.nolu orta sokak isminin ‘Süleyman Seba sokak’ olarak değiştirilmesinin görüşülmesi.
13. Belediyemize 2015 yılı içerisinde yapılacak şartlı bağışların alınmasının görüşülmesi.
14. Belediyemize hibe yoluyla şirket alınmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi.
15. İmar İşleri Komisyonu ve Hukuk İşleri Komisyonuna üye seçilmesi için alınan 03.12.2014 tarihli ve 2014-20/183 sayılı meclis kararının iptal edilmesinin görüşülmesi.
16. Orhanlar Mahallesi tapunun 436 ada, 7 ve 8 parsellerde kayıtlı mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas taşınmazların satışının yapılması için alınan 05.06.2014 tarihli ve 2014-9/87 sayılı meclis kararının 1 ve 2. Maddelerinin iptal edilmesinin görüşülmesi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu