AnaSayfa > Güncel > UYSAL: YILBAŞINDAN SONRA ENGELLİLERE HALK OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ OLACAK..

UYSAL: YILBAŞINDAN SONRA ENGELLİLERE HALK OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ OLACAK..

Ereğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama ve açılış programı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yılbaşından sonra halk otobüslerinin engellilere ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

12.Mart.2015 Perşembe 17:32
A A

Ereğli Belediyesi’nce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama ve açılış programı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulundu. Bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ise Duyan Eğitim Merkezi öğretmenlerince işaret diline de çevrilerek icra edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Meclis Üyesi Nazım Erdoğan ve Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün birer konuşma yaptıkları etkinlikte, Şentürk’ün sözleri etki bıraktı.

ŞENTÜRK’TEN KİŞİSEL PROTESTO!

Şentürk, etkinlikte yaptığı konuşmada eğitim, istihdam, ulaşım, imarı ve mimari konularda sorunlar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin geçmişte, 2 saatlik bir Tarkan konserine 250 milyar lira veren bir belediyede, engellilerin hala halk otobüslerine para vererek ulaşım yapmasını kabul edemiyorum. Temsil ettiğim insanlar adına şunu söylemek isterim. Bu, kendi adıma aldığım bir karardır. Önümüzdeki yıl 3 Aralık’ta, bu şehirde engelliler hala halk otobüslerine parayla binerse, böyle törenlere katılmayacağımı huzurlarınızda hepinize söz veriyorum. Engellilerin, şu şehirde törene, şölene ya da herhangi bir şeye değil, icraata ihtiyacı var.”

UYSAL MÜJDEYİ VERDİ; 2016’DA…

Belediye Başkanı Uysal ise engelli sorununun, ferdi bir sorun olmaktan çıkması gerektiğini ifade etti. Engelli bireyler ile ailelerinin yanında durması gerektiğinin de altını çizen Uysal, “İsmail Şentürk başkanımız söyledi, ‘2016 yılında böyle bir organizasyona katılmayacağım’ dedi. Haklı çünkü bizde onu kaybetmemek için istediklerini yerine getireceğiz. Bugünden sonra Ereğli’de sözde kararda sizindir. Sizin dedikleriniz olacak, önereceksiniz bizde yapacağız. Ama yollarla, şarj istasyonlarıyla yetinmeyeceğiz” dedi. Anlatılanlardan heyecanlanan engelli bir kişinin ısrarlı “otobüslerden para alma başkanım” sözleri üzerine Uysal, yılbaşından sonra, engelliler halk otobüslerinden ücretsiz yararlanacağını bir kez daha söyledi.

ÇATUROĞLU: “ÇOK HİZMET YAPTIK”

Etkinlikte, Milletvekili Faruk Çaturolu da, mensubu olduğu partisinin engelliler yararına hizmetler ettiğini öne sürdüğü konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz, hem yerel hem de merkezi yönetimler olarak engelliler için çok hizmet yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Engeliler için bakım ve rehabilitasyon merkezleri, evde bakım hizmetleri, okullar ile bakanlığın sağladığı maddi kaynakların hiç biri önceden yoktu. Bunlar sağlandıkça engellilerimiz sosyalleşti.”
Etkinlikte, tamamı engelli bireylerden kurulu halk oyunu topluluğu, öğretmenleri gözetiminde dans gösterisi sundu. Gösteri, uzun süre alkışlandı.

Etkinliği, Ereğli İlçe Milli Eğitimi Müdürü Numan Korkmaz, belediye başkan yardımcıları, üniversite öğrencileri, engelliler ve aileleri katıldı.

UYSAL, TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURDU!

Belediye Meclis Üyesi Nazım Erdoğan’ın da engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlattığı etkinliğin son bölümünde, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, engellilerin durumunu daha iyi anlayabilmek için tekerlekli sandalyeye bindi. Uysal, diğer engelli vatandaşlarla birlikte bir süre ilerleyişini böyle sürdürdü.

İlçenin iki farklı noktasında kullanımına bir süre önce başlanan engelli akülü tekerlekli sandalyeleri şarj istasyonları da, kesilen kurdele sonrası resmen açılmış oldu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu