AnaSayfa > Güncel > BAŞKAN UYSAL, 16 AYDA YAPTIĞI HİZMETLERİ AÇIKLADI..

BAŞKAN UYSAL, 16 AYDA YAPTIĞI HİZMETLERİ AÇIKLADI..

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, göreve seçildiği 16 ayda yaptığı bazı hizmetleri ve halen devam eden çalışmaları basın mensuplarına yerinde gezdirdi. Gezi sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Uysal, 'Belediye çalışmıyor algısı oluşturuyorlar, bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum' dedi..

03.Ağustos.2015 Pazartesi 19:58
A A

Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şehrin genelinde devam edenalt ve üst yapı çalışmalarını ile göreve seçildiği 16 ayda yaptığı hizmetleri basın mensuplarına gezdirdi.

İŞTE O DETAYLAR

Uysal, 16 aylık hizmetlerini ve şuanda devam eden çalışmaları şu şekilde anlattı;
“Belen Sanayi Sitesi yanında bulunan yeni şantiye alanımızı Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon ile Ulaştırma Müdürlükleri kullanacak. Yeni şantiye binalarımız toplam 13 bin metrekare üzerine kuruldu. Bu bölge de, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan, kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışması ve alanında bulunan 4 prefabrik yapı tamamlandı. Taşınma işlemini yılsonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yeni şantiyeye taşınılması ile boşalacak Potbaşı Sokak’taki alan üzerine de yeni proje geliştiriyoruz.

İTFAİYE İSTASYONU
Kepez, Ören, Belen, Soğanlı, Ömerli bölgeleri ile köylerde meydana gelebilecek Yangın, kaza, deprem, boğulma gibi olayları müdahale süresinin kısaltılması için Belen sanayi mevkisine yapımı başlanan itfaiye binası son aşamaya geldi. 3 İtfaiye aracı kapasiteli olan Belen itfaiye istasyon binamızın yapım çalışmaları tamamlandı. Kışla Potbaşı Sokak mevkisinde bulunan itfaiye binası boşaltılarak yeni yapılan yere taşınacak. Ayrıca Kışla'da bir süre önce açtığımız ana itfaiye binamızda hizmete devam ediyor.

TERMİNAL
Göreve geldiğimizde yüzde 40’ı yapılmış seviyede aldığımız Terminal’i tamamladık. Müteahhit firma tarafından tarafımıza teslim işlemi de gerçekleştirilen terminalde 14 yazıhane ve bu yazıhanelere ait ikinci katlarında büroları mevcut. İçinde, restoran, bayan-erkek kuaförleri, bazı ürün satış reyonları gibi yolculara hizmet verebilecek ortamlar yaratıldı.
Bir yandan karayollarınca hastane kavşak yapım çalışmaları sürerken, terminalimizi önümüzdeki günlerde işletmeciler için açacağımız ihale sonucu hizmete sokacağız.”

ALTINDAN ISITMALI HALI SAHA!
Buradan, basın mensuplarıyla birlikte Kışla Mahallesi’ndeki Belediye Spor tesislerine geçen Başkan Uysal, yapım çalışmaları süren iki halı saha hakkında da bilgiler aktardı.
Uysal şöyle dedi:
“Buradaki kapalı halı sahaları yıkarak, daha modern ve çevre düzenlemesi yapılmış iki halı saha yapıyoruz. Zemini özel sentetik çimle kaplanan halı sahamız aynı zamanda tabandan sıcak su ile ısıtma sistemli. Bu sayede kış aylarında da olası yoğun kar yağışlarında zeminde karlanma ve buzlanmanın önüne geçilmesi amaçlandı. Gerektiğinde 2600 metrekare alan üzerinde tam saha, gerektiğinde ise 1300 metrekare üzerinde aynı anda iki müsabaka oynanacak şekilde açık saha olarak getirdik. 1 hafta içinde hizmete girecek.Ayrıca, şehrin belirli bölgelerinde de açık ve kapalı halı sahalar yapacağız
Önceki yönetimden kaba inşaat halinde devraldığımız yemekhane üzerindeki yeri de, aynı anda 25 sporcunun kalıp her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekâna dönüştürdü. Tesisin aynı anda konaklama kapasitesi 65'e çıktı.”

YAN YOL ÇALIŞMALARI..

Ereğli-Zonguldak karayolu yapımı nedeniyle Karayolları’nca düzenlenen projede yola çıkışı kapatılan Elmatepe Mahallesi’nde açılan yan yolda da incelemelerde bulunan Uysal, “karayollarınca yapılan ve tamamlanan Gülüç- Devrek Yol Ayrımı ve Devrek Yol Ayrımı - Kepez yolu üzerinde yan yol çalışmaları yaptık. Elmatepe girişinden başladığımız yan yol çalışmalarımız Kepez'de de büyük ölçüde tamamlandı. Yolun teslimi ile birlikte gereken düzenleme çalışmalarını da yapacağız.” diye konuştu.

SU VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ..
Uysal, Hatip Caddesi’nde süren su isale hattı çalışmalarını incelemesinin ardından şehir merkezine inerek, eski posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) yıkılan binası alanında sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları ve Unpazarı Caddesi’ndeki yol düzenleme çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı. Uysal şunları söyledi:
“Geçen yıldan bu yana Akarca, Bağlık, Kışla, Hamzafakıllı, Müftü, Kepez Kavaklık, Bölücek Orhanlar ve Süleymanlar mahalleri gibi bir çok mahallede toplam 25 bin metre uzunluğunda yağmurlama ve Kanalizasyon hattını değiştirdik. Bu rakam yıl sonuna kadar 40 bin metre olacak. Bugüne kadar 18 bin metre içme ve kullanma suyu hattı değişti, bu rakam yıl sonuna kadar 25 bin metre olacak.

UN PAZARI YAYA DÜZENLEME VE YENİ PARK ALANI
Un Pazar'ında yayalaştırma projesinde sona geldik. Yaya kaldırımlarını genişleterek parkların önüne geçtik. Eski PTT binasının olduğu alanda başladığımız park alanı çalışmasında sona geldik. Ayrıca Japon Pazarı istikametindeki çalışmamızda önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu güzergah ile derenin karşısındaki Suphi Konak Caddesi’ndeki trafik akışını tek yönlü sağlamaya yönelik düzenlemelerimiz olacak. aradaki geniş köprü de bağlantı yolu olarak kullanılacak.

ÇÖPLÜK VE KÖSEAĞZI ÇALIŞMALARI..
Konuşmalarında yıl içinde dökülecek asfalt miktarının 25 bin tona yakın olacağını da hatırlatan Uysal, Ereğli-Kandilli yolu güzergahındaki çalışmaları yerinde görmek üzere güzergaha gidildiği sırada, belediye Çöp Depolama alanından da bahsetti. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde ilgili bakan ve bakanlıkla görüşmeler yaptığını anımsatan Uysal, “Geçen hafta ilgililer gelerek çöplük alanında incelemede bulundular. Bu alanın rehabilitasyon çalışmaları başlıyor” şeklinde konuştu.
Ereğli-Kandilli yolunun eski tren geçişinin sağlandığı hemzemin geçitteki yol genişletme çalışmalarını da basın mensuplarına anlatan Uysal, finali ise Köseağzı mevkisine inişte yapılan çalışmalarla tamamladı.
Mevcut yolda alt yapı çalışmalarıyla birlikte genişletme çalışmaları da yapıldığını anlatan Uysal, asfaltlanarak, trafik işaretlemeleri de yapılan yolda bir süre basın mensuplarıyla yürüdü, Deniz ve yolun göründüğü alan da da gazetecilerin isteği üzerine fotoğraf çektirdi.

BELEDİYE ÇALIŞMIYOR ALGISI YARATILIYOR!
Gezi programının ardından belediyenin işlettiği Su Ürünleri Kooperatifi’nde basın mensuplarına Ereğli pidesi ikramında bulunan Uysal, göreve başladığı 16 aylık sürede önemli hizmetlerde bulunduklarını bir kez daha yineledi.
Zaman zaman sitemkar sözler de eden Uysal, “Bu kadar çalışmaya karşı bazı kesimlerce “belediye çalışmıyor” gibi algı yaratılmak isteniyor. Bunu nasıl yapıyorlar anlamış değilim” dedi.
Uysal, tesislerde dinlenen ve oyun oynayan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler