AnaSayfa > Güncel > ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA AK PARTİ VE CHP'DEN ORTAK KARAR..

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA AK PARTİ VE CHP'DEN ORTAK KARAR..

Ereğli Belediyesi Şubat Ayı ilk toplantısında, boşaltılan Hastane arsasının gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Üniversiteye 'eğitim kampüsü olarak' verilmesi yolundaki adım AK Parti ve CHP'lilerin ortak 'evet' kararıyla atıldı, oy birliğiyle komisyona havale edildi..

02.Nisan.2015 Perşembe 13:13
A A

Ereğli Belediyesinin Şubat Ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumu AKM nikah salonunda yapıldı.

Ereğli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında, 13 gündem maddesi ile toplandı. Başkan Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada, mahalle ziyaretleri hakkında bilgiler aktardı.

KAMPÜS İÇİN CHP VE AK PARTİ İŞBİRLİĞİ..

Ereğli Belediye Meclisinin ilk gündem maddesi, boşaltılan hastane arazisinin imara eğitim kampüsü olarak işlenmesi konusu oldu. CHP grubu daha önce kamuoyuna, bu alanın Üniversiteye devredilmesi ve ilçedeki öğrenci sayısının artması için yapılacak çalışmaya destek verecekleri şeklindeki açıklamasının arkasında durdu ve AK Parti Meclis Üyeleriyle birlikte 'evet' diyerek bu madde oy birliğiyle komisyona havale edildi.

CHP grubu, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra (Tapuda arsa üzerinde şerh bulunup bulunmadığı, sağlık bakanlığı ile yazışmaların tamamlanması gibi) hastane arsasının imara 'eğitim alanı' olarak işlenmesine destek olacak.

Belediye Meclisinin diğer gündem maddeleri arasında bulunan Belediyespora nakdi yardım yapılması maddesi görüşülürken zaman zaman CHP ve AK Parti'li meclis üyeleri arasında atışma yaşandı. CHP grup sözcüsü Özkan Özyağcı, her türlü desteğin verildiği Ereğli Belediyespor'da sportif başarının yakalanamamasını eleştirerek, 'Bir yerde yanlışlık yapılıyor' dedi.

CHP grubu ayrıca, Belediyenin bireysel amatör sporlarıyla ilgilenen sporcuların belediyeden ulaşım için istediği araçlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını gündeme getirdi.

Meclsin ilk oturumuna şehir dışında bulundukları için mazeret dilekçesi gönderen AK Parti Meclis Üyeleri Esra Alpago, Yusuf Kalay ve Halil Bozkuş katılmadı.

Ereğli Belediye Meclisi gündemden kalan 2 madde ve komisyona havale edilen maddeleri yarın görüşmek üzere toplantıyı bitirdi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu