AnaSayfa > Güncel > KASIM MECLİSİNDE 'KENT MEYDANI' POLEMİĞİ..

KASIM MECLİSİNDE 'KENT MEYDANI' POLEMİĞİ..

Ereğli Belediye Meclisinin Kasım ayı ilk oturumunda 'Kent Meydanı' projesiyle ilgili CHP Grubu ile Başkan Uysal arasında sözlü polemikler yaşandı. CHP Grubunun 'projede neden yeni belediye binası yok' açıklamasına Uysal, 'Şuanda Ereğli'nin çözüm bekleyen daha önemli sorunları var. Biz şuanki belediye binamızdan memnunuz' yanıtını verdi.

11.Nisan.2015 Cumartesi 15:45
A A

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumu yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

Gündeminin 3. maddesinde bulunan Kent Meydanı Projesi’ne meclis üyeleri ile başkan arasında polemikler oluştu. AK Partili Meclis Üyeleri polemiğin devam etmemesi için ısrar ederken Başkan Uysal, CHP'li meclis üyelerinin sorularına yanıt vermeye çalıştı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı’nın, belediyenin geçtiğimiz haftalarda Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirdiği Ereğli'nin projelerinin tanıtıldığı toplantıya neden davet edilmediklerini ve projenin içeriğine ilişkin bilgilerinin olmadığı, bu konuda bilgi edinmek istediklerini ifade etti. Başkan Uysal, cevaben yaptığı konuşmada, “Her davet edilen yere gelindi mi bu zamana kadar” diyerek, Kent Meydanı hakkında da, günün şartlarına göre dizayn edilmiş altında iki kat otopark olan bir kent meydanı yapacaklarını söyleyerek, proje aşamasının bittiğini yakında ihaleye çıkılacağını belirtti.

“PROJEDE NEDEN BELEDİYE BİNASI YOK?”

Uysal, CHP’li meclis üyelerinin Kent Meydanı Projesi içinde neden yeni belediye binası olmadığı sorusuna ise, “şuan ki şartlara göre böyle bir şeye ihtiyaç yok. Mevcut binadan memnunuz. Gerek görülürse ileride başka bir yerde böyle bir proje yapılabilir. Ancak ben kolay kolay hiçbir şeye hayır demem. Doktorum, mesleki olarak sağlıkla ilgili hiçbir konuda hayır deme şansın yoktur. Bunu belediye çalışmalarında da uyguluyorum. Ancak yeni bir belediye binasına asla evet demem ve benim görev sürem içerisinde buna asla izin vermem” şeklinde cevap verdi.

POLEMİKLİ TOPLANTI

Kent Meydanı Projesi hakkında Belediye İmar Müdürü Erol Kırklareli’nin açıklamalarda bulunduğu toplantıda, yaşanan polemiklerin ardından, Kent Meydanı Projesi’nin hızlandırılması için kurumlar arasındaki işlemler hakkında neler yapılacağını içeren gündem maddesi oylanarak incelenmek üzere oy birliği ile imar, plan ve bütçe ile hukuk komisyonuna havale edildi.

İKİ GÜNDEM MADDESİ DAHA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda ayrıca, gündemin birinci maddesinde yer alan “Belediye2016 yılı performans programının görüşülmesi” konusu ile ikinci maddesinde yer alan “Belediye 2016 yılı ve izleyen 2 yıl Gelir-Gider bütçeleri ile Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması Bütçesinin görüşülmesi” konuları da görüşülerek daha detaylı incelenmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Başkan Uysal, diğer gündem maddelerinin 5 Kasım Perşembe günü görüşüleceğini söyleyerek meclisin birinci oturumunu kapattı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu