AnaSayfa > Güncel > ULUPINAR DEVREYE GİRDİ, EREĞLİ HUZUREVİ YIKILMAKTAN KURTULDU..

ULUPINAR DEVREYE GİRDİ, EREĞLİ HUZUREVİ YIKILMAKTAN KURTULDU..

24 Kasım 2013’de meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremde hasar gördüğü nedeniyle yıkım raporu verilen İzmirlioğlu Huzurevi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın devreye girmesiyle yeniden incelendi ve yıkılmadan güçlendirilmesine karar verildi..

06.Mayıs.2014 Salı 12:53
A A

Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde yaşayan sakinlere ve yakınlarına bugün iyi bir haber geldi. 24 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremde zarar gördüğü için yıkılması raporu verilen Huzurevi, AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar’ın devreye girmesiyle yıkılmaktan kurtuldu ve güçlendirilmesi kararı alındı.

BUGÜNE NASIL GELİNDİ.. İŞTE AYRINTILAR:

24 Kasım 2013 tarihindeki depremden sonra Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi binasının temelinde ve kirişlerinde hasar oluştu. Huzurevi yetkililerinin Zonguldak Valiliği’nden inceleme talep etmesi üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları inceleme sonrası binada hasar olduğunu belirleyerek oturulamaz raporu verdiler.

Raporda binanın risk oluşturduğu ve acilen boşaltılması gerektiği de belirtildi. Rapor üzerine Kdz. Ereğli ilçesine gelen Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü önce ilçe Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Gümrükçü huzurevinde kalan yaşlıların geçici olarak barınmaları için yer talebinde bulundu. Kaymakam Çay’ın ise Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nin iki katını önerdiği bildirildi. Kaymakamlıktaki toplantının ardından Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’ne gelen Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü burada kalan yaşlılar ve personele bilgiler verdi. Gümrükçü konuşmasında “Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri burada inceleme yaptılar. İnceleme sonrası hazırladıkları raporda binanın riskli olduğunu ve boşaltılması gerektiğini söylediler. Şimdi bizim burasını acil olarak boşaltmamız gerekiyor. Sizleri geçici olarak Ereğli Öğretmenevi’ne, Devrek yada Çaycuma Huzurevi’ne alabiliriz. Bina boşaltıldıktan sonra Ankara’dan bir ekip daha gelecek. Onlarda inceleme yapacaklar. Eğer güçlendirme yapılabilirse gerekli tadilat yapıldıktan sonra yeniden buraya taşınacaksınız. Binanın yıkılması gerekiyorsa da derhal yıkıp yerine daha modern, daha az katlı bir huzurevi yapılacak. Ancak biz şu anda birinci rapora göre hareket edip binayı boşaltacağız” dedi.

HUZUREVİ SAKİNLERİ YIKIMA KARŞI ÇIKTI

Bunun üzerine Huzurevi sakinleri huzurevinin yıkılmasına karşı çıkarak aralarında topladıkları imzaları AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a teslim ettiler.

Konuyu Zonguldak Milletvekillerine aktaran Çakır, huzurevi sakinlerine yardımcı olacaklarının sözünü verdi.

Ereğli’de huzursuzluğa yolaçan bu gelişme üzerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli’ye gelerek Huzurevi sakinlerini ziyaret etti ve taleplerini dinledi.

Ziyarette huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Ulupınar’a Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, binanın hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılması kararına ilişkin bilgi vererek, yeni bir kontrolün yapılmasını istedi.

Ünal; “Tahliye etmemiz gerekiyor denildi, öğretmenevinde yer ayarlandı. Daha sonra genel müdürlüğümüzden onay gelmeden tahliye olmayacağı söylendi. Biz de travma içinde yaşıyoruz. Büyüklerimiz toplandı. O günden bu güne de bekleyiş içindeyiz. İki taşıyıcının kiriş arasında bir karış kadar bir çatlak oluştu. Onu ciddi buluyorlar. Curufun altına baktık. Sulardan çamaşır suyu kokuyordu. Su betonun üstünde birikmiş. Betonun altında yüzde 67 kil oluştu. Yapanlar betonu sağlam olduğunu söylüyor. Çelişkiler dolu. Güçlendirmeyi önermediklerini söylüyorlar. Yeni bir tespit istendi. Bu tespitte de deniyor ki, yüzde 40’ın üstünde bir sorun varsa yıkılabilir, yeniden yapılır. Yaşlılarımızın bir tek saçının teline zarar gelmesini istemiyoruz,  yıkılırsa yıkılır, güçlendirilirse güçlendirilir. Ama bunu bir kişinin değil de birkaç ekibin yapmasını istiyoruz” dedi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, huzurevi için üniversiteden yeni bir araştırma istediklerini belirterek, “Devlet gözüyle bir bakalım, yıkılacaksa ondan sonra yıkılsın. Sadece özel sektörün demesi ile bu olmaz. Biz de büyüklerimizin saçının teline zarar gelmesin isteriz. Güçlendirilmekle geçilebilecekse insanları yerinden etmeyelim noktasında sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

 ULUPINAR, SORUNU GÜNDEMİNE ALDI

Milletvekili Ulupınar, huzurevinin durumuyla ilgili olarak  Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Zonguldak Valisi Ali Kaban ile konuşacağını söyledi.

Ulupınar “ Pazartesi günü sosyal hizmetler müdürü, müsteşarımızla konuşuruz. Gerekirse bakanımızla konuşuruz. Ereğli’de ilk ziyaretimizi size gerçekleştirdik. Bu zamanda bina yapmak kolay. İlla yıkılması gerekiyorsa en kısa zamanda yeniden yapılır. Eskiden proje vardı para bulunamıyordu. Şimdi para var proje yetiştiremiyoruz.

Buranın durumuyla alakalı görüşmeler yaparım. Size sağlık huzur diliyorum. Devrek’te de huzurevimiz vardı, sık sık giderdik. Herkes zaman zaman huzurevlerine, mezarlıklara, hastanelere gitmeli. Sizler uzun yıllar memlekete hizmet ettiniz. Günlerinizi burada huzur içinde geçiriyorsunuz. Devlete millete böyle imkanlar sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Her zaman yanınızdayız. Anlaşılıyor ki bir bilgi kirliliği var. Sizlerin kafası karışmış. En kısa zamanda buranın durumuyla ilgili sizlere yardımcı olup gereğini yapacağız” dedi.

..VE MÜJDELİ HABER GELDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın devreye girmesiyle Huzurevinde yeniden bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemenin ardından çıkan raporun sonucu Huzurevi sakinlerine bildirildi.

Hazırlanan rapora göre, Huzurevi yıkılmayacak ve güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Huzurevinin yıkılmayacağını öğrenen Huzurevi sakinleri , ilgili birimlere, AK Parti Teşkilatına ve özellikle Milletvekili Özcan Ulupınar’a teşekkür ettiler..

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu