AnaSayfa > Güncel > MECLİS TOPLANTISINDAN: İMAR VE HUKUK KOMİSYONUNA BAKIN KİMLER SEÇİLDİ..

MECLİS TOPLANTISINDAN: İMAR VE HUKUK KOMİSYONUNA BAKIN KİMLER SEÇİLDİ..

Aralık ayı Meclis toplantısında, ek gündem maddesi olarak yasa gereği Hukuk ve İmar Komisyonuna seçim yapıldı.. Bu komisyonlara AK Parti grubundan bakın kimler seçildi..

12.Mart.2014 Çarşamba 15:09
A A

Ereğli Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda, ek gündem maddesi olarak getirilen bir madde, yapılan oylama sonunda ilk madde olarak görüşüldü.

'Temsilde oran' gerekçesiyle çıkan bir yasa nedeniyle İmar ve Hukuk İşleri Komisyonuna 1'er Meclis Üyesinin seçimi yapıldı. Açık oylama şeklinde yapılan oylamayı, Başkan Uysal, İmar İşleri Komisyonuna AK Parti grubunun adayı kim diye sordu. AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Kalay, İmar Komisyonuna kendimi aday gösteriyorum cevabı üzerine, Başkan Uysal'ın yüz şekli bir anda değişti. Başka aday çıkmayınca, İmar Komisyonuna Yusuf Kalay, CHP Grubunun da tam desteğiyle seçildi.

Ardından Hukuk İşleri Komisyonuna seçim yapıldı. Kalay, Hukuk İşleri Komisyonu içinde Hasan Pınarcık'ı önerdi. Bu öneri karşısında birbirlerinin yüzlerine baka kalan AK Parti'nin kendilerine göre 'muhalif olmayan ekibi' Sezai Meriç'in 'Ben de adayım' demesi üzerine, Meriç'e dönerek birşeyler söylemeye çalıştılar.

Bu sırada, CHP grubundan Adil Ateş'in, 'gizli oylama yapılsın' talebini değerlendirmeye alan Başkan Hüseyin Uysal, Katep'in Mecliste gizli oylama yapılamaz demesi üzerine açık oylamaya devam etti.

Sezai Meriç, bunun üzerine CHP grubunun Hasan Pınarcık lehine oy kullanacağını görerek, adaylıktan çekildi.

Böylece, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın bir kaç ay önce, 'Menfaatçiler' dediği Meclis üyelerinden ikisi, en önemli komisyonlara CHP'nin de desteğiyle seçilmiş oldular.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu