AnaSayfa > Güncel > TSO BAŞKANINDAN CANDAN'A: İFTİRACI VE YALANCI BİR MİLLETVEKİLİ İSTEMİYORUz..

TSO BAŞKANINDAN CANDAN'A: İFTİRACI VE YALANCI BİR MİLLETVEKİLİ İSTEMİYORUz..

Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ercan Candan'a yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

09.Mart.2014 Pazar 19:34
A A

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın yerel bir haber sitesine yaptığı açıklamalara ilişkin, “Sayın Milletvekili verdiği demecinde, ‘liman konusunda TSO işi yokuşa sürüyor’ diyor. Yüzde 4 hisse istediğimi, altın hisse istediğimi söylüyor. Hâlbuki benim böyle bir hakkım yok. Asla ve asla iftira atmasın, yalan konuşmasın. Bir milletvekiline iftira ve yalan yakışmaz. Milletin nazarında küçük düşer, sokağa çıkamaz hale gelir. Eğer bir tersaneci, ‘arkadaş Yaşar Tetiker bizden yüzde 4 hisse istedi’ derse, Oda Başkanlığını bırakıyorum. Bırakmakla kalmam, Türkiye’yi de terk ederim. Ama ondan da şunu isterim. Eğer yalan söylediysen, iftira attıysan, senin de milletvekilliğini bırakman lazım. Bu da benim hakkım. Böyle bir milletvekili olmaz. İftirayla, yalanla icraat yapan bir milletvekilini asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Tetiker, TSO Meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Oda olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 7. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldığını hatırlatan Tetiker, “Bu toplantıda, en önemli sorunumuzun Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile ilgili olduğunu anlattık ve kabul ettirdik. Bu da, ‘ERDEMİR, bölge için son derece önemli bir yatırımdır. Ancak son dönemlerde ERDEMİR, demir ve üretim tesislerindeki uygulamalarından dolayı yerel sanayici, tüccar ve nakliyeciler ciddi sorunlarla yüz yüze gelmektedir. Sizden ricamız bu sorunların halledilmesi, bölge halkının ve tüccarın rahat bir nefes almasıdır’ paragrafıyla Şura Sonuç Bildirgesi kitapçığına girdi” dedi.

“2015, OSB YILI OLACAK”
2015 yılının Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çok önemli olduğunu ifade eden Tetiker, şöyle konuştu:
“OSB’de gelinen nokta çok mutlu edici. Burada, arazilerini kullanmadıkları için geri aldıklarımızdan bir adet kullanılmayan parsel kaldı. Buna da talep çok büyük. Bu konuda en hızlı tesis kurabilecek, en fazla istihdam yaratabilecek firmayı göz önüne alıyoruz. Halen 12 parselde inşaatları devam eden kuruluşlardan 4’ü yıl sonuna kadar üretime geçecek. Bu sayede OSB’de çalışan sayısı da 1160 kişiyi bulacak. Artık yatırımcının yeni yerler bulması gerekecek. İnşallah 2015 Mayıs-Aralık ayında OSB’de çalışan sayısı 2500-3000’i bulacak. 2015, OSB yılı olacaktır. Buradaki hareketlilik de ilçe ekonomisine canlılık getirecektir.”

ÖĞRENCİ SAYISINDA HEDEF 10 BİN…
Tetiker, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın Erdemir İdare Meclisi’ne hükümet tarafından “Altın Hisse” adına atanan üye olması sayesinde Erdemir’in Ereğli’ye fakülte binası yapacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“TSO olarak Rektörlüğün isteği üzerine Ereğli Eğitim Fakültesi’ne 300 bin lira harcayarak kantin yapmamız, öğrenci sayısının artışında etken olmuştur.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Ereğli’deki öğrenci sayısının 4200’lere ulaşacağını öğrendik. Bu sayının 2015 sonu itibariyle de 6000’i bulacağı da tespitlerimiz arasında. Erdemir’in yapacağı fakülte binası hayata geçerse, öğrenci sayısının artırılmasındaki çalışmalar süreklilik arz ederse, inşallah hedeflenen 10 bin öğrenci sayısı tutturulacaktır. Bu da küçük ve orta ölçekli esnafın para kazanması demektir.”

“İSTİFA ETMESİ GEREKİRDİ”
Tetiker, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’ndan alınan sac tüccarı Niyazi Özcan’ın, oluşturduğu platform adına Erdemir’deki çalışanlara yönelik atıfta bulunmasını kınadığını dile getirdiği konuşmasında, şöyle dedi:
“Bu konuda konuşanları hiç bir zaman haklı görmüyor ve kınıyorum. Bilhassa Erdemir’de çalışan bayanlara hakareti ve küfürleri asla kabul etmiyorum. Gerçek olmayan bir şeyi gerçek gibi göstererek, oradaki insanları zan altında bırakmayı asla kabul etmiyorum. Özcan'ın önce istifa etmesi gerekirdi. Şu anda TSO'nun kurulları çalışıyor. Şu anda Disiplin Kurulu konuyu inceliyor. Burada yönetim kurulu üyeliği de düşebilir.

ORTA YOL BULMAYA ÇALIŞIYORUZ
Erdemir’de en azından sorunlarımıza cevap verebilecek, çözüm konusunda yardımcı olabilecek bir büyüğümüz olan Sayın Valimiz var. Biz, sorunlarımızı içeren bilgi ve raporları sayın valimize sunuyoruz. Bir çalışma içerisindeyiz. Tabi ki henüz sorunların çözümü yüzde 100 gerçekleşmemiştir, gecikmeler vardır. Çünkü özel sektör konumundaki Erdemir de alınacak kararlarda kendi kârını düşünüyor. Bu gelişmeler ışığında orta yol bulmaya çalışıyoruz. Sayın Valimizin bize olan yardımlarını asla göz ardı etmemek lazım. İnşallah Erdemir’in öğrenci sayısının artması, tüccara, sanayiciye ve nakliyeciye bakışı iyi şekilde devam eder. Devam ettiği sürece Karadeniz Ereğli’de karamsar olmanın manası yok.

HALK OLARAK SENDİKANIN YANINDA DURMAMIZ LAZIM
Sendikal faaliyetlere destek vermeliyiz. Eğer ücretlerin düşürüldüğü dönemde sendikaya destek verilseydi, durum çok daha farklı noktalara giderdi. Bizim, her zaman sendikayı destekleyerek, bilhassa sendikal faaliyetlerinde ve Erdemir’e olan taleplerinde sendikanın yanında yüzde 100 durmamız lazım. Sadece TSO olarak değil, halk olarak durmamız lazım. Eğer burada işçi, memur çalışanların satın alma gücü ne kadar fazla olursa ilçe ekonomisindeki rahatlama da o kadar büyük olur. OSB’deki çalışmalar devam edecek, Erdemir çalışanlarının satın alma gücü belli dengeye ulaşacak, hedefler tutturulduktan sonra da yavaş yavaş zenginleşme başlayacak. Kaybedilen kazanımların yerine gelmesi mümkün değildir, diye bir şey yok.”

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMİŞTİR”
Tetiker, konuşmasının son bölümünü tersaneler bölgesine ayırdı.
Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın, yerel bir haber sitesindeki açıklamasına sert bir şekilde tepki gösteren Tetiker, şöyle konuştu:
“Tersanelerin eski güzel günlerine kavuşabilmesinin en önemli ayağı finansmandır. Bu finansmanın sağlanması için de tersanelerin faaliyetlerinin haricinde liman oluşumudur. Bizim de öngördüğümüz, burada tamil tahliye ile başlayacak bir liman hizmetleridir. Bu durumu eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım da önermişti. Bu doğrultuda da çalışmalara başladık.

Benden önceki dönemde, TSO tarafından 2012’de milletvekilimiz Ercan Candan ile birlikte bir çalışma başlatılmış. Candan, TSO yöneticilerinin gittiği Ulaştırma Bakanı’ndan, liman oluşturma sözü alınmış gibi kabul edildikten sonra Ereğli’ye gelinceye kadar buhar oluyor. Bütün sıkıntı, Sayın Candan’ın o günlerde başlatmış olduğu mücadeleyi sonuçlandıramamış olmasıdır. Aradan geçen bir-iki ay sonra kendisi de bu mücadeleden vazgeçmiştir.

BELEDİYE, BİZİM BELEDİYEMİZ
Bizim göreve gelmemiz sonrası tersaneciler kendileri talep etmişlerdir. Zaten hedeflerimiz arasında tersanelerin eski gücüne kavuşturulması vardı. Geçen yıl Aralık ayında bir yurt dışı seyahati sırasında dönemin Başbakanı şuanki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Yıldırım’a konuyu gündeme getirdim, Sayın Yıldırım da ‘gel çözelim’ dedi. Bunun üzerine 4 tersaneci ile birlikte Ereğli TSO’nun da içinde bulunacağı bir anonim şirket kurulması kararı aldık. Yeni kanuna göre de TSO’nun ortak olabilmesi için Ticaret Bakanlığı’ndan izin alması gerekiyordu. Bakanlık ile gerekli yazışmaları yaptıktan sonra olumsuz cevap geldi. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) devreye sokmak zorunda kaldım. TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gittiğimiz Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’nın talimatıyla da ortaklığımız kabul edildi. Daha sonra aldığımız Meclis kararıyla da ortaklığımız kesinleşti. Ne olduysa zaten bundan sonra ve akabinde Yerel seçimlerden sonra oldu. Hemen belediyenin de şirkete ortak olması istendi. 2012’de belediye yoktu da daha sonra mı ortaya çıktı. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kaldı ki belediye bizim belediyemiz, ortak olsun problem değil. Ama burada Yaşar Tetiker’e yapılan önemli bir iftira ve itham var.

KİMİ İSTERSE ORTAK ALSIN
Sayın Milletvekili gazeteye verdiği demecinde ‘liman konusunda TSO işi yokuşa sürüyor’ diyor. Yüzde 4 hisse istediğimi, altın hisse istediğimi söylüyor. Hâlbuki benim böyle bir hakkım yok. TSO başkanı olarak zaten bu insanların hak ve hukuklarını korumak benim görevim. Kurulan şirkette kendileri yüzde 1’er hisse verdiler. Bütün bunlar bilinen bir gerçek. Ben nasıl bir hak ister veya talep ederim. Kaldı ki bir yaptırımım dahi yok. Zira TSO başkanından çok Milletvekili daha güçlüdür. Çünkü arkasında hükümet vardır. Benim de arkamda yasalara göre hükümetle aralarında bağlantıları olan bir kurum var. Ben buradan Hisarcıklıoğlu’na ulaşıp derdimi anlatana kadar, milletvekili 10 saniyede ilgili bakana da ulaşır, başbakana da ulaşır. Eğer kabiliyeti, diyalogları varsa, ayakları düz basıyorsa ve sağlamsa bunları çözer. 2012’de başladıktan bir ay sonra buhar olan bu çalışmayı sormak da benim hakkım.
Burada benim yaptırımım yok ama bir milletvekili ‘arkadaşlar belediyeyi bu işin içine almazsanız haaa... Ulaştırma Bakanı arkadaşım, burada işler daha değişik olur’ derse her zaman dikkate alırlar. Ben ortada hala ne liman müsaadesi ne de liman görüyorum. Eğer çok ısrar ediyorlarsa, Tetiker hiç problem değildir. Bugüne kadar verdiğim emekler ve enerjim anamın ak sütü gibi helal olsun. Onlar da hakkını helal etsin. Kalınan yerden devam etsinler. Ortak olarak da Ercan Candan kimi isterse alsın. Ama asla ve asla iftira atmasın, yalan konuşmasın. Bir milletvekiline iftira ve yalan yakışmaz. Milletin nazarında küçük düşer, sokağa çıkamaz hale gelir. Eğer benim bir tecrübem varsa, ağabeyi olarak söylüyorum; bakın sokağa çıkamaz hale gelir.

İFTİRA ATTIYSAN, MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKMAN LAZIM
Eğer bir tersaneci, ‘arkadaş Yaşar Tetiker bizden yüzde 4 hisse istedi’ derse Oda başkanlığını bırakıyorum. Bırakmakla kalmam, Türkiye’yi de terk ederim. Ama ondan da şunu isterim. Eğer yalan söylediysen, iftira attıysan, senin de milletvekilliğini bırakman lazım. Bu da benim hakkım. Böyle bir milletvekili olmaz. İftirayla, yalanla icraat yapan bir milletvekilini asla kabul etmiyoruz.
Senin Tetiker’e ihtiyacın yoktu, milletvekiliydin, bakanlara yakındın, yapsaydın da ortaya çıksaydın. Tek hadise, işin gerçeği lobiler var. Lobiler adamı bırakmaz. Bizi ilgilendiren ve mutlu edecek tek tarafı, tersanelerin bir an önce faaliyete geçmesi ve insanların ekmek yemesidir.”
Toplantıda, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk İnceoğlu ile Genel Sekreter Gündüz Acar da hazır bulundu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu