AnaSayfa > Güncel > TAŞERON İŞCİLERİN AİLELERİNDEN, MİLLETVEKİLİ CANDAN'A TEPKİ..

TAŞERON İŞCİLERİN AİLELERİNDEN, MİLLETVEKİLİ CANDAN'A TEPKİ..

Erdemir'de çalışan Taşeron İşcilerin eyleminde 2. gün aileleri de destek verdi.. Aileler, Milletvekili Ercan Candan'a, 'Seçimlerden önce söz vermiştiniz, şimdi nerdesiniz' diyerek tepki gösterdi ve gözyaşlarına boğuldular..

06.Mart.2014 Perşembe 17:26
A A

Ereğli'de faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesini devir alan firma ile maaş konusunda anlaşamayınca iş bırakıp eylem yapan taşeron işçilere aileleri de destek veriyor.

Liman işçilerine Erdemir’de değişik birimlerde çalışan taşeron işçileri de destek vermeye başladı. Erdemir’de çeşitli birimlerde çalışan taşeron işçileri liman işçilerine öğle yemeği gönderdi. İlçedeki esnaflar ile bazı sivil toplum kuruluşları da eylem yapan işçiler ile ailelerine yiyecek ve içecek yardımında bulunuyor.

Eşi Ramazan Ürkmez’in 10 yıldır liman işletmesinde çalıştığını, daimiye geçmesini beklerken tamamen işinden olduğunu söyleyen Melek Ürkmez “Zaten karnımızı zor doyuruyorduk. Şimdi tamamen aç kaldık” dedi. Gözyaşlarına boğulan Melek Ürkmez, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın köylüsü olduğunu belirterek kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Melek Ürkmez’in 10 yaşındaki oğlu Ferhat’ın sözleri ve döktüğü göz yaşı ise yürekleri burktu. Ferhat Ürkmez gözyaşları içerisindeki konuşmasında “Ben bugün okula gidemedim. Babamın kadroya geçmesini istiyorum. Ak Parti seçim zamanı diyordu ki, 'Erdemir' de işe girmeyen adam kalmayacak. Ereğli'yi ERDEMİR'le geçindireceğiz. Hani Ak Parti? Hani Hüseyin Uysal? Nerde Milletvekili Candan. Dün akşamdan beri hani gelecekti?" dedi.

Ailelerin ve işcilerin oturma eylemi sürüyor..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu