AnaSayfa > Güncel > FLAŞ.. MECLİS YARIN TOPLANIYOR..EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ ‘CÖBEK KRİZİ’

FLAŞ.. MECLİS YARIN TOPLANIYOR..EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ ‘CÖBEK KRİZİ’

Ereğli Belediyesi Aralık Meclisi yarın sabah saat 10’da AKM’de yapılacak. AK Partili 7 Belediye Meclis Üyesinin, ‘Cöbek o koltukta oturduğu müddetçe önemli maddeleri görüşmeyeceğiz’ yönünde aldıkları tavrın arkasında durup durmayacakları bu mecliste belli olacak..

12.Şubat.2014 Çarşamba 18:43
A A

Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı yarın AKM Nikah Salonunda sabah saat 10’da yapılacak.. AK Parti’li 7 Belediye Meclis Üyesinin, Genel Merkezin ‘Görevden alınacak’ demesine rağmen yetkileri alınarak hala koltukta oturan Milletvekili Ercan Candan’ın eski Danışmanı İbrahim Cöbek konusunda aldıkları tavrın arkasında durup durmayacakları bu mecliste belli olacak.

SU İNDİRİMİNE UYSAL’IN İTİRAZI GÖRÜŞÜLECEK..
Yarın ki Meclis Toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisinin su fiyatlarında yüzde 30 indirim yapılmasına ilişkin 7 AK Parti Meclis üyesinin çekimser oyuyla kabul görmesinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın bir sonraki meclis toplantısında yaptığı itiraz görüşülecek.
‘Seçimden önce halka su fiyatları pahalı, indireceğiz’ diye söz verdiklerini savunan 7 AK Parti Meclis Üyesinin, Başkan Uysal’ın bu itirazına nasıl bir yanıt verecekleri v önceki aldıkları kararın arkasında durup durmayacakları bu Mecliste belli olacak.

KİRAYA VERİLECEK BİNA DEPREME DAYANIKLI MI?
AK Parti Belediye Meclis Üyeleri arasında, boşaltılan Belediye Binasının kiraya verilmesi talebinin de kabul görüp görmeyeceği merak ediliyor. Bazı Meclis Üyelerinin, “Burayı kiraya vereceksek niye boşalttık. Depreme dayanıklılık testi yapılmadan burasının kiraya verilmesi, insanlar için risk oluşturur. Ereğli Kaymakamlığının bulunduğu hükümet binası, belediye binasından çok sonra yapılmasına rağmen yıkılacak. Buranın da yıkılarak yap-işlet-devret modeliyle kiraya verilmesi lazım” yönünde görüş belirttikleri, bazı belediye meclis üyelerinin de, binanın 10 yıllık kiraya verilmesine karşı çıktıkları ve ‘en fazla 5 yıllığına kiraya verilsin. Sonraki dönem belediye başkanının eli kolu bağlanmasın” yönünde itirazda bulundukları öğrenildi.

UYSAL İMAR TADİLATLARINI MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMEDİ
Ereğli Belediyesinde uzunca bir süredir bekleyen imar tadilatları konusu ise bu mecliste de gündeme getirilmedi.
İşte yarın görüşülecek gündem maddeleri:
1- Belediyemiz 2015 mali yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi.
2- Bütçe içi ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi.
3- İlçenin Ömerli mahallesinde bulunan hastane kavşağının imar planına işlenmesinin görüşülmesi.
4- Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi.
5- İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi.
6- Kdz.Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğinde düzenleme yapılmasının görüşülmesi.
7- 5393 Sayılı Belediye kanununun 23. Maddesine göre, yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilen kararın görüşülmesi.
8- Belediyemize ait taşınmazların 10 yıllığına kiraya verilmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi.
9- Karayolları Genel Müdürlüğü 15.Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda kalan Ereğli-Alaplı karayoluna ait yol projelerinin plana işlenmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu