AnaSayfa > Güncel > MECLİC TOPLANIYOR: UYSAL SUYA YAPILAN YÜZDE 30 İNDİRİMİ İPTAL ETTİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ..

MECLİC TOPLANIYOR: UYSAL SUYA YAPILAN YÜZDE 30 İNDİRİMİ İPTAL ETTİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ..

Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Çarşamba günü yapılacak. 14 CHP Meclis Üyesinin önerisi ve 7 Ak Parti’li Meclis Üyesinin desteği ile önceki mecliste geçen su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidilmesi kararını, yaklaşık 3,5 trilyon yıllık gelir kaybına uğraması nedeniyle iptal ettirmek isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, itirazını gündemin ilk maddesine koydurdu. İşte Haberci farkıyla Kazım ayı Meclis Gündemi..

03.Kasım.2014 Pazartesi 13:03
A A

Kasım Ayı Meclis Gündemi:

1. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 23.maddesine göre; yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilen kararın görüşülmesi.

2. Bağlık mahallesinde yapılacak trafo için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı yapılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi.

3. Ön ödemeli akıllı kartlı elektronik içme suyu sayaç sistemine geçilmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

4. Mahalle muhtarlık binalarının genel giderleri ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi.

5. Kdz.Ereğli Belediyespor kulübüne nakdi yardım yapılmasının görüşülmesi.

6. Belediyemiz 2015 yılı Performans Programının görüşülmesi.

7. Belediyemiz 2015 yılı ve izleyen 2 yıl Gelir-Gider Bütçeleri ile Finansmanın Ekonomik sınıflandırılması bütçesinin görüşülmesi.

8. Kdz.Ereğli Belediyesi Pazaryerleri Yönetmeliğinin Kdz.Ereğli Belediyesi Pazaryerleri İkincil İdari Düzenleme Yönetmeliği olarak değiştirilmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

9. Kdz.Ereğli Belediyesi Kayıp ve Buluntu Eşya Yönetmeliğine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

10. Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta talimatnamesinin Kdz.Ereğli Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği olarak değiştirilmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

11. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi.

12. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi.

13. Belediyemize ait taşınmazların 10 yıllığına kiraya verilmesinin görüşülmesi.

14. Yapılan atamaların meclisin bilgisine sunulması.

15. Belediyemizin ortak olarak yer aldığı, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uzmanlık Köprüleri’ adlı Avrupa Birliği Projesi için görevlendirme yapılmasının görüşülmesi.

16. Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda kalan Ereğli-Alaplı karayoluna ait yol projelerinin plana işlenmesinin görüşülmesi.

GÖZLER, 7 AK PARTİ’Lİ MECLİS ÜYESİNDE..
Çarşamba günü yapılacak Kasım Ayı Meclis Toplantısının en önemli gündem maddeleri arasında, suya yapılan yüzde 30 fiyat indiriminin iptaline yönelik Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın itirazı bulunuyor. Seçimlerden önce, su çok pahalı diyerek halktan oy isteyen Başkan Hüseyin Uysal, koltuğa oturduktan sonra çıkarılan maliyet hesabından sonra durumun hiçde öyle olmadığını gördü ve 14 CHP Meclis Üyesinin önerisi ve 7 Ak Parti’li Meclis Üyesinin desteği ile önceki mecliste geçen su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidilmesi kararına itiraz etti.
Uysal’ın bu itirazına ilişkin gündem maddesi, Meclis gündeminin ilk sırasına ‘5393 Sayılı Belediye Kanununun 23.maddesine göre; yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilen kararın görüşülmesi’ şeklinde girdi.
Şimdi gözler, ‘Evet biz halka su çok pahalı göreve gelirsek su fiyatlarını indireceğiz’ diye söz verdiklerini belirterek CHP grubunun su fiyatlarında yüzde 30 indirim yapılması önerisine destek olan AK Parti’li Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan, Turgay Aydın, Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi, Mustafa Şentürk ve Sabri Dinç’e çevrildi.
Çarşamba günü bu su fiyatları meselesi, Başkan Uysal’ın itirazı nedeniyle yeniden oylanacak. 7 AK Parti’li Meclis Üyesinin geçen ayki kararlarının arkasında durup durmayacakları kamuoyu tarafından çok yakından takip ediliyor..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler