AnaSayfa > Güncel > FLAŞ.. HEMA, KANDİLLİ KÖMÜR OCAĞINI KAPATIYOR..

FLAŞ.. HEMA, KANDİLLİ KÖMÜR OCAĞINI KAPATIYOR..

Erdemir ve TTK Armutçuk Müessesesi’nden sonra bölgenin 3. İstihdam sahası olan Hema Kandilli İşletmesi kapatma kararı aldı. İşçilere çıkış tebligatları gönderen Hattat Holding’in Soma Faciasından etkilendiği öne sürülüyor.

04.Temmuz.2014 Cuma 13:25
A A

Kdz.Ereğli Önder Gazetesinde yer alan bir habere göre, Hattat Holdinge bağlı Hema Kandilli Kömür Ocağı kapanıyor.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun Kandilli’deki kömür rezervlerini ‘rödevans’ usulüyle işleten Hattat Holding’e bağlı Hema A.Ş; yaklaşık 850 kişinin çalıştığı Kandilli’deki Alacaağzı kömür ocağından çekilme kararı aldı. Hema’nın işyerini tasfiyeye dönük olarak başlattığı uygulama gereğince işçilere ihbar tazminatının ödenerek çıkışlarının yapılacağının bildirilmeye başlandığı öğrenildi.

Hema’da çalışanlardan edindiğimiz bazı bilgilere göre; Soma Faciasının ardından TTK’nın Hema’ya gönderdiği işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili alınacak önlemler konusundaki tebligatı ve ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin Hema Kandilli’de yaptığı incelemede işyeriyle ilgili olumlu rapor vermelerine rağmen, Hattat Holding yönetimi endişe içine girdi. Hattat Holding’in patronu Mehmet Hattat’ın “Ben kimseye kendime katil dedirtmem” sözleriyle Kandilli’deki kömür ocağını kapatma kararı aldığı ve rödevans yetkisini iptal etmek için harekete geçtiği öne sürüldü. Mehmet Hatttat’ın bu kararı üzerine tasfiye çalışmalarına başlayan Hema A.Ş, kurumda çalışan 800’ü madenci olmak üzere yaklaşık 850 çalışanının çıkışını vermek için harekete geçti. Hema bu konuda öncelikle yaklaşık 30 işçiye gönderdiği bildirimde, ihbar tazminatlarının ödenerek çıkış verileceğini tebliğ etmeye başladı.

HEMA’NIN BİLDİRİMİ ŞÖYLE:
Türkiye Taşkömürleri Kömürünün 05.06.2014 Tarihli yazısı ile Türkiye Taşkömürü’nün 5 Haziran 2014 tarihli yazısı ile birlikte başlıca panomuzdaki üretimin durması sonucu oluşan işgücü fazlalığı nedeniyle iş gücünüze gereksinimiz kalmadığından iş sözleşmesinin 4857 sayılı iş kanununun 17 ve 18. Maddeleri gereğince 8 haftalık ihbar sürenizin sonu olan …. Tarihinde tüm yasal haklarınız ödenerek fesh edileceğini ihtaren bildiririz.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler