AnaSayfa > Güncel > TAŞERON İŞCİLERİ, BELEDİYEYE NEDEN YÜRÜDÜ?

TAŞERON İŞCİLERİ, BELEDİYEYE NEDEN YÜRÜDÜ?

Erdemir'e bağlı Liman işletmesinde iş bırakan taşeron çalışanları 2 gündür sürdürdükleri eylem sonrası Türk Metal Sendikası ve Ereğli Belediyesi önüne sloganlarla yürüyerek, 'Seçimden önce verilen sözler tutulsun' dediler..

06.Nisan.2014 Pazar 14:49
A A

Erdemir Limanı’nda işletmeyi devir alan firma ile maaş konusunda anlaşamayınca iş bırakan 120 işçi ve aileleri dün akşam saatlerinde protesto yürüyüşü yaptı. Erdemir ana kapısı önünden yürüyüş başlatan işçiler yol boyunca sloganlar atıp seslerini duyurmaya çalıştı. Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi binasının bulunduğu iş merkezi önünde duran işçiler “İşçiler burada sendika nerede?, İşçiler burada Yusuf Ziya nerede?, vur vur inlesin Yusuf Ziya dinlesin” şeklinde slogan attı. İşçiler Ereğli Belediyesi önüne geldiklerinde bir süre durarak seçim döneminde kendilerine verilen sözlerinin yerine getirilmemesine tepki gösterdi. İşçiler burada da “Sözler verildi yerine gelmedi, işçi burada Uysal nerede?” şeklinde slogan atarken ıslıklarla verilen sözlerin tutulmamasını protesto etti.

İşçiler ve aileleri yürüyüşlerini Atatürk anıtı önünde sonlandırırken burada kendileri gibi taşeron olan ve Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından işçi arkadaşlarına hitap eden Bülent Çakır slogan atmalarının sebebinin seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi olduğunu söyledi. Çakır konuşmasında “Slogan atmamızın sebebi seçim öncesi verdikleri belli vaatleri yerine getirmedikleri için hem sendikaya hem de mevcut belediyeye sesimizi duyurmaya çalıştık. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli desteği de bekliyoruz. Şu anda yine hiç sorunsuz bir şekilde başladığımız noktaya geri dönüyoruz ve devam ediyoruz" dedi.

İşçiler buradan sahil bandında bulunan amfi tiyatroya geçerek protestolarına burada devam ettiler. Erdemir liman işçileri daha sonra 2 gündür eylem yaptıkları Erdemir ana kapısı önüne gelerek eylemlerini sürdürdü.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu