AnaSayfa > Güncel > AK PARTİ MECLİSTE FİRE VERDİ..

AK PARTİ MECLİSTE FİRE VERDİ..

Ereğli Belediyesinin bugün yapılan Haziran ayı Meclis toplantısına Başkan Hüseyin Uysal ve Meclis Üyesi Sezai Meriç katılmadı. AK Parti, ilk gün mecliste oturumu açabilmesi için meclis üyelerinden 2 fire vermemesi gerekiyor. Fire 2'ye çıkmadığı ve CHP Grubu katıldığı için bugün salt çoğunluk sağlanmış oldu.

06.Nisan.2014 Pazar 13:12
A A

 

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını Belediye Başkan Vekili Salih Kumaş’ın başkanlığında yaptı. Belediye meclis toplantısı SOMA’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Toplantı'da AK Parti Grubu Sezai Meriç'in katılmaması nedeniyle salt çoğunluk için bıçak sırtı yaşandı. AK Parti grubu 17 Belediye Meclis Üyesinden 2 tanesi gelmediği zaman salt çoğunluğu sağlayamıyor.

CHP Grubunun da katılması ve AK Parti grubunda başka fire ylaşanmaması nedeniyle Mecliste salt çoğunluk sağlandı ve oturum açıldı.

Belediyeden ruhsat alan binaların yapımı bittikten sonra yapı sahibi tarafından bina girişinde kolayca görülebilecek bir yere Proje Müellifi Mimarın ismi, unvanı, binanın başlangıç ve bitiş tarihini içerir bir tabela asılması hususuna ait komisyon raporunun görüşülerek; oy birliği ile kabul edildiği mecliste, başkanlık tarafından gündeme ilave edilen ek ödeneğin verilmesinin görüşülmesi ve gündeminin diğer maddeleri ilgili konular komisyonlara havale edildi.

Ayrıca belediye meclisinin yapılan atamayla ilgili bilgilendirildiği toplantıda gündemin 13. Maddesi olan Kdz.Ereğli Kent Konseyi Tüzüklerinin yürürlükten kaldırılmasının görüşülmesi konusu da ilgili komisyona havale edilen konularla birlikte yarın saat 10.00’da yapılacak Haziran ayı 2. toplantısında görüşülecek.

Mecliste, CHP grubu tarafından ayrıca 7 Soru önergesi verildi. Önergelere ilişkin haberlerimizi diğer bölümlerde okuyabilirsiniz..

 

Haziran ayı meclis gündemi şöyle oluştu:

G Ü N D E M

1)Bütçe İçi Ödenek Aktarması yapılmasının görüşülmesi.

2)Belediyemiz 2014 mali yılı gelir tarifesinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi.

3)Kdz.Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde Resmi Kurumların 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilat taleplerinin görüşülmesi.

4)İlçemizin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasının görüşülmesi.

5)Murtaza Mahallesi 41 ada, 90 parselde yapımı devam eden Balıkhane ve İş Merkezinin ihtiyacını karşılamak üzere 630 kva trafo postasının yapım işi çerçevesinde bu parsele konulacak beton köşkün yerleştirileceği yerin Enerji-Sa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ye tahsisinin görüşülmesi.

6)Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca uygun bulunan Akarca Mahallesi 192 ada, 58 parselin Sosyo-Kültürel Tesis (Kent Müzesi) Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliğinin Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmeliğin 8.maddesi gereğince onaylanmasının görüşülmesi.

7)Kdz. Ereğli Belediyesi ile Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. arasında, mülkiyeti Belediyemize ait Müftü Mahallesi 1475 ada, 2 parselle, mülkiyeti Erdemir’e ait Müftü Mahallesi 493 ada, 683-684-685-686 parsellerin birbirleri ile birebir takası ile takası sonrasında kalan taşınmaz farkının Erdemir tarafından satın alınmasının görüşülmesi.

8)Balı Mahallesi 10 no.lu 18.madde uygulaması yapılacak alan içerisinde bulunan Günübirlik Tesis Alanına ilişkin plan hükümlerinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi.

9)Zonguldak İdare Mahkemesinin 2014/547 sayılı iptal kararının uygulanmasının görüşülmesi.

10) Belediyemizden ruhsat alan binaların yapımı bittikten sonra yapı sahibi tarafından bina girişinde kolayca görülebilecek bir yere Proje Müellifi Mimarın ismi, unvanı, binanın başlangıç ve bitiş tarihini içerir bir tabela asılması hususuna ait komisyon raporunun görüşülmesi.

11) Yapılan atamanın meclisin bilgisine sunulması.

12) Memur kadrolarında derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi.

13)Kdz.Ereğli Kent Konseyi Tüzüklerinin yürürlükten kaldırılmasının görüşülmesi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu