AnaSayfa > Güncel > CHP, ÜST GEÇİTTEKİ PANOLARI SORDU; 'CANDAN'IN İLAN PANOLARI MI OLDU'

CHP, ÜST GEÇİTTEKİ PANOLARI SORDU; 'CANDAN'IN İLAN PANOLARI MI OLDU'

Belediyenin Haziran Ayı Meclisinde CHP Grubu 7 ayrı Soru Önergesi verdi. Onlardan biri, üst geçitlerdeki belediye panolarına Milletvekili Candan'ın mesajlarının asılmasıydı. CHP Grubu, 'Bu panolar Milletvekilinin ilan panoları mı oldu' diye sordu..

06.Nisan.2014 Pazar 13:40
A A

CHP Grup Başkanı Özkan Özyağcı tarafından Meclis Başkanlığına verilen işte o önerge;

* İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 09.02.2012 tarih ve 2012/09 genelgesinde bazı maddeleri şu şekildedir;

Belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak, belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verebilecek uygulamalardan özenle kaçınılacaktır.

Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil, hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacaktır.

Belediyelere ait reklam panolarında kutlama mesajları yayınlanırken belediye ya da yapılan hizmetler yerine belediye başkanının adı ile fotoğrafının ön plana çıkarılması biçimindeki uygulamalardan  kaçınılacaktır.

Genelge hükümleri tüm belediyelerce hassasiyetle uygulanacak, Genelgenin uygulanmasında gerekli gözetim ve denetim, ilgili valilikler ve Bakanlık denetim elemanlarınca gerçekleştirilecektir. Denilmektedir.

Mazbata alındıktan sonra Belediye ye ait panolarda Belediye Başkanının çok büyük ve kendini öne çıkaran fotoğraflarını görmekteyiz. Bu durumun İçişleri Bakanlığının söz konusu genelgesine aykırılığı söz konusu olup hangi yasal dayanak ile ilan panolarına Belediye Başkanının fotoğrafını ön plana çıkaran ilanlar asılmaktadır? Ayrıca Belediye ye ait ve Belediyenin yaptığı tanıtımlar ile önemli günlerin kutlamaları yapılan ilan panolarına hangi gerekçe ve yasal dayanak ile Milletvekilinin mesajlarının yayınlanmasına izin verilmektedir?

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu