AnaSayfa > Güncel > BELEDİYE 'EVDE BAKIM HİZMETLERİNİ' NEDEN KALDIRDI?

BELEDİYE 'EVDE BAKIM HİZMETLERİNİ' NEDEN KALDIRDI?

Ereğli Belediyesinde Halil Posbıyık döneminde başlatılan Evde Bakım Hizmetlerinin, Belediyenin yeni yönetimi tarafından neden kaldırıldığı Mecliste Soru Önergesi olarak soruldu.. CHP ayrıca, Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı için 'Alanında uzman, bilgili ve başarılı' bir müdürü neden görevden aldınız diye sordu..

04.Haziran.2014 Çarşamba 14:21
A A

Ereğli Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında CHP Grubu tarafından verilen diğer soru önergeleri şunlar;

EVDE BAKIM HİZMETLERİNİN KALDIRILMASI:

Belediyemizin bir hizmeti olan evde bakım çalışmalarından yaklaşık 600 vatandaşımız yararlanıyordu. Burada çeşitli nedenlerle hastaneye gidecek durumu olmayan hastalarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılayan bir çalışma yapılmakta idi. Seçimden sonra bu hizmetler verilmemektedir. Ereğli halkının son derece memnun olduğu bu hizmet neden kaldırılmıştır?

MEZARLIKLAR MÜDÜRÜ METİN AVCI'NIN GÖREVDEN ALINMASI:

Seçimler sonrası Belediye taşeron işçilerine ve bazı müdürlere uygulanan insanoğlunu aşağılayıcı, insan yapısını bozucu, insanları işinden gücünden edebilmek için çeşitli yıldırma politikaları uygulandığını görmekteyiz. Görevlerinde başarılı olan daire müdürlerini çeşitli yollarla görevlerini bıraktırmaya zorlayarak el çektirmeleri yapılmıştır. Bunlardan en ilginci ise sayın vekilinin isteği ve baskısı doğrultusunda, daha kurulmamış bir müdürlüğe atama yapılarak konusunda ve müdürlüğünde son derece başarılı ve eğitimli bir müdürümüzü pasif bir göreve vermektir. Yine taşeron işçilerimizi aşağılayarak ve gururlarını inciterek yerlerini değiştirmek olmuştur. Haksız yere işten çıkarmaların yaşandığı Kdz.Ereğli Belediyesinde seçimden önce hem Sayın vekilin hem de siz sayın Başkanın açıklamalarında ekmekle oynanmayacağı doğrultusunda idi. Seçim çalışmalarında seçimi kazanabilmek adına 3200 gencimize iş sözü verilmiş, günlerdir Belediye içinde iş formu doldurulduğunu gözlemekteyiz. İsteriz ki verilen sözlerin tutulması herkesin işe alınması ve işsiz bırakılmamasıdır. Ancak yine burada da Sayın Milletvekillerinin yakınları işe alınmış diğer gençlerimize ayrımcılık yapılmaktadır.
Seçimlerden sonra hangi müdürlükler ve personelin yeri değiştirilmiştir? Meclis onayından geçmeden kurulan bir müdürlük var mıdır? Bu müdürlüğe bir müdür atanmış mıdır? Hangi taşeron işçileri ile kadrolu işçilerin görev yerleri değiştirilmiştir? Yine seçimden sonra ne kadar taşeron işçi, kadrolu işçi ve memur alımı yapılmıştır? Kaç personel emekliye ayrılmış ve işten çıkarılmıştır?


ÇARŞI ÜZERİ KAPATILMA PROJESİNİN İPTALİ:

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 4734 sayılı kanuna göre ihalesi yapılan ve 4735 sayılı kanuna göre sözleşmesi imzalanan çarşı üzeri kapatılması yapım işi, yer teslimi yapıldığı halde işin fiili olarak başlamadığını görmekteyiz.
Kdz. Ereğli Belediyesi olarak çarşı üzeri yapım işi ihalesi iptal mi edilmiştir?
Şayet bu ihale iptal edilmiş ise iptal nedenini ve hangi kanuna göre iptal edildiği konusunda gerekçeleri ile birlikte tarafımıza yazılı olarak bildirilmesini arz ederiz.


BU YAZ SICAK ASFALT DÖKÜLECEK Mİ?

Kdz.Ereğli Belediyesinde her sene nisan mayıs aylarında sıcak asfalt ihalesi hazırlığı yapılırdı. Bu aylarda asfalt yapımına başlanırdı. Ancak şuana kadar hiçbir çalışma yapılmadığını gözlemlemekteyiz.
2014 yılı yaz sezonunda sıcak asfalt çalışması yapılacak mıdır? Yapılacak ise kaç ton asfalt yapılacaktır?


ÖREN MAHALLESİNDEKİ KAÇAK YAPILAŞMA:

Seçimlerden sonra mazbatanızı alır almaz Zabıta Müdürlüğüne talimat vererek Ören mahallesindeki Zabıta kontrol noktasını kaldırttınız. Hassas ve kritik bir yer olan Ören mahallemizin imar çalışması bitmeden Belediye kontrolünden çıkmış ve burada kaçak yapılaşmanın önünü açılmıştır.
Seçimden sonra hızla yapılan kaçak inşaatlar ile ilgili kaç adet mühürleme yapılmıştır? Bunları isimleri ile birlikte tarafımıza yazılı olarak bildirmenizi arz ederiz.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler