AnaSayfa > Güncel > TAKSİCİLERİN 'EK DURAK' KAOSU..

TAKSİCİLERİN 'EK DURAK' KAOSU..

Yeni Hastane, Adliye Binası ve Terminalin taşınacak olması nedeniyle Taksi durakları arasında ortaya çıkan 'Ek durak' krizi büyüyor. Daha önce yaptıkları eylemlerle gündeme gelen Sümer Taksi esnafı, Cevdet Civelek ve ekibinin yarın encümende bir karar aldırtarak sorunun içinden çıkılmaz bir hale geleceğini savundular. Taksici esnafı, 'Bize Echomar'ın orda ek durak veren Belediye Başkanının sözünün arkasında durmasını bekliyoruz' dediler.

04.Haziran.2015 Perşembe 13:37
A A

Ereğli'de, Taksi Durakları arasında ortaya çıkan 'Ek Durak' kaosu, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bilindiği gibi, Hastane Ömerli'ye taşınmış, Adliye Binası da İstasyon mevkiine yapılmış ve buralarda ek taksi durakları ihtiyacı doğmuştu.

Terminalinde taşınacak olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum karşısında seçimi kazanan Uysal yönetimi, yeni bir düzenleme yaparak ilçedeki 7 taksi durağından 5'ine ek durak noktaları göstermiş, ek durak talebinde bulunmayan Pazar Taksinin haricinde ilçede 1973 yılında kurulan ve en eski taksi duraklarından biri olan Sümer Taksi ortada kalmıştı.
Zaten iş durumu çok iyi olmadığı bilinen Sümer Taksi esnafı, bunun üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret ederek, Echomar hastanesinin oraya ek durak talebinde bulunmuştu. Başkan Uysal bu talebe sıcak bakarak aşağıda resmini göreceğiniz bir resmi yazıyla Sümer Taksiya Echomar'ın orda çalışma izni verdiğini Şoförler ve Otomobilciler Odasına bildirmişti..

1 AY SONRA İPTAL EDİLEN O ÇALIŞMA İZNİ..

Ek Durak krizinin çalışma izni aldıktan sonraki geldiği aşamayı Sümer Taksi esnaflarından ve durağın yapılan eylemlerdeki sözcüsü Çetin Köse Haberci'ye anlattı. Köse, 'Biz Echomarın orda bir ay çalıştık. Tabi sonra yaşanan gelişmeleri tüm kamuoyu biliyor. Bizim orda çalışmamız, EK durakları bulunmasına rağmen Civelek'inde taksisinin bulunduğu Murat Taksi ve Kent Taksiyi rahatsız etti. Bu 2 durağında Başka noktalarda ek durakları olmasına rağmen. Belediye Başkanını Civelek tehdit etti. Bizim çalışma iznimiz kaldırıldı. Biz hakkımızı savunuyoruz. Son olarak bir ay önce Belediye Başkanlığında tüm durak başkanları ve Belediye Başkanı, yönetimiyle birlikte bir toplantı yapıldı. Belediye Başkanı orada şunu söyledi; 'Aranızda anlaşın, yoksa tüm EK durakları kapatırım' dedi.

'ENCÜMEN KARARIYLA, UYSAL'A OYUN OYNUYORLAR'

Köse, yarın Encümene sunulacak bir talep yazısıyla Belediye Başkanı Uysal'a oyun oynanıldığını savunarak; 'Belediye Başkanı aranızda anlaşın demesine rağmen Civelek ve Murat Takside aracı bulunan Taksiciler Derneği Başkanı Yücel, sanki bizim durak bir sığıntı gibi bir araç Cumartesi günü şu durakta, bir araç bu durakta çalışsın diye karar aldırtmış. Biz sığıntı değiliz. Diğer Durakların nasıl ek durakları varsa bizde Echomar bölgesinde ek durak istiyoruz. Bu çalışma iznimizi de Başkan Uysal bize verdi. Şimdi bu kararının arkasında durmasını bekliyoruz. Ancak, Cevdet Civelek ve İşbirlikçileri, Uysal aranızda anlaşın demesine rağmen yeni bir oyun peşindeler. Kamuoyuna bugünden açıklıyorum. İşte belgesi. Yeni Encümen seçimleri yapıldı biliyorsunuz Encümene Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık ve Sabri Dinç seçildiler. İlk toplantılarıda yarın. Tabi bizim konumuza daha hakim değiller. Civelek ve ekibi, Başkan Uysal'ın bize tanıdığı hakkı yasal yoldan boşluğa düşürmek için yarın Encümenden bir karar çıkarttırmak için, Dernek Başkanı aracılığıyla bir talep yazısı hazırlattılar. Aynen okuyorum; 'Kdz Ereğli Taksiciler Derneği olarak '06.02.2015' tarihinde Kdz Ereğli Belediye Başkanlığında yapılan toplantı neticesinde Yeni adliye binasına dönüşümlü Sahil Taksiden 2 araç, Çınar Taksiden 2 araç, Sümer Taksi için Kent Taksi Durağı Carrefour Merket karşısında bulunan ek şubesinde 1 araç, Murat Taksi Durağının Kışla Sanayi Sitesinde bulunan ek durağında 1 araç ve Cumartesi Pazarı için sadece Cumartesi Günleri 5 araç ile hizmet verilmesi uygun bulunmuştur' diyor. Bunu yarın Encümene sokacaklar ve Hüseyin Uysal'ın az önce belgesinide paylaştığımız 26.12.2014 tarihli Sümer Taksiye Echomarın orda verilen çalışma iznini yasal açıdan boşluğa düşürmeye çalışıyorlar. Ben Encümen üyelerinin Civelek ve işbirlikçilerinin oyununa gelmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah bu oyuna gelip bu kaosu büyüymezler' dedi.

Köse, Ek Durak krizini çözüme kavuşturacak tek kişinin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın olduğunu belirterek; 'Civelek ve ekibinin Murat Taksi ve Kent takside araçları olduğu ve ortada bir rantın bulunduğu için bizim Echomar'ın orda çalışmamızı istemiyorlar. Diğer duraklarada ek noktalar gösterildiği için başkanları seslerini çıkartmıyor. Bu işi çözecek olan tek kişi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal. Ya güce teslim olacak, ya da bize verdiği sözün arkasında durarak adaletli olacak. Civelek ve ekibinin araştırdık hiç bir yasal yetkisi yok. Tamamen Belediye Başkanının elinde bir konu. Bizim bu durumumuz Başkan Hüseyin Uysal içinde bir sınav olşacak. Ereğli'de ya güce teslim olacak yada hakkaniyetli bir belediye başkanlığı yapacak. Bunu yarın göreceğiz. Civelek ve ekibinin oyununa gelirlerse Ereğli de kimse bu belediye yönetiminden adalet beklemesin demektir' dedi.
Köse, ekmekleri için sonuna kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini de sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABER LİNKİ: http://kdzereglihaberci.com/Haberler/Detay/839/EREGLI_DE___SARI__OFKE__TAKSICILER_BELEDIYE_ONUNDE_EYLEM_YAPTI__

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu