AnaSayfa > Güncel > SU ARITMA VE İSALE HATTINDA SONA DOĞRU..

SU ARITMA VE İSALE HATTINDA SONA DOĞRU..

Ereğli Delihakkı bölgesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı süren Arıtma ve İsale Hattı inşaatlarında son aşamaya gelindi.

11.Mayıs.2015 Pazartesi 17:10
A A

Ereğli'de, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı süren Arıtma ve İsale Hattı inşaatlarında son aşamaya gelindi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye günde 70 bin metre küp içme ve kullanma suyu temin edileceği proje kapsamında, 25 kilometre uzunluğunda muhtelif çaplarda boru hattı, depolar ve hatlar üzerindeki sanat yapıları inşası sürüyor.
Kızılcapınar Barajı’ndan alınan arıtılmamış ham suyun, 6 kilometrelik içme suyu boru hattının bitiş noktasında en son teknoloji ile yapılacak.
Arıtma sisteminde kullanılacak güçlü pompalar vasıtasıyla, 25 kilometre uzunluğunda muhtelif çaplarda ki boru hattı, depolar ve hatlar üzerindeki sanat yapıları vasıtası ile Ereğli İlçe Merkezi, Gülüç, Delihakkı, Ören yerleşimleri ile güzergâh üzerindeki civar yerleşimlere iletilecek.
Projenin, DSİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nca 20.644.444 lira, Arıtma Tesisi inşaatı işi için ise 12.843.000 lira bedelle ihale edildi.

BİRİ 2016, DİĞERİ İSE 2017’DE…

Ereğli İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Ereğli İçme Suyu İsale Hattı yatırımları sayesinde, Ereğli ilçe merkezi ve civar yerleşimlere kaynak suyu kalitesinde içme ve kullanma suyu sağlanacağı ön görülüyor. Projeden beklenen faydanın hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmaların her iki şantiyede de devam ettiği gelen bilgiler arasında.
Öte yandan, arıtma tesisinin 2016 yılı Mart, ishale hattının ise 2017 yılı Şubat ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu