AnaSayfa > Siyaset > MART AYI MECLİS TOPLANTISI

MART AYI MECLİS TOPLANTISI

Kdz.Ereğli Belediyesi Mart 2016 Meclis Toplantısının ilk oturumu yapıldı.

03.Mart.2016 Perşembe 8:37
A A

Kdz. Ereğli Belediyesinin Mart 2016 Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçmeden önce yaptığı açıklamada, Şubat ayında yaşanan gelişmelerle ilgili Meclisi bilgilendirdi.
Başkan Uysal, şehrin girişinde yer alan Potbaşı Belediye Şantiyesinin kaldırılarak Belen Yeni Sanayi bölgesinde yapılan Yeni Şantiye alanına taşındığını belirterek; “Belediyemizin eski hizmet binasının yapım aşamasında ihale süreci bitmiş, şuanda KİK süreci devam ediyor, 5 Martta da süre doluyor. İkincisi göreve geldiğimiz zaman kapının girişi diye baktığımız şehrimizin girişinde yer alan Potbaşındaki Şantiye alanımızı Ulaştırma Müdürlüğü, Su Kanalizasyon Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğüzü taşıdık. Orada bulunan itfaiye Müdürlüğümüzü de daha önce taşımıştık. Şimdi yeni Şantiye Alanımız faaliyete geçti. Çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra açılışını ileriki tarihlerde yapacağız. Bu arada Mart ayında Çetin Apatay Projemize başlıyoruz, diğer projelerimizi de tek tek hayata geçireceğiz” dedi.
GÜNDEM MADDELERİ..
Meclis Gündeminde yer alan 11 maddeye Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Memur kadrolarında derece değişikliğinin yapılmasının görüşülmesi, Sözleşmeli personel istihdam edilmesinin görüşülmesi ve Yurt dışı izni alınmasının görüşülmesini içeren 3 madde daha ilave etti.
CHP Grubu tarafından Meclis Başkanlığına Ören Mahallesine ilişkin soru önergesi verildi.
Başkan Hüseyin Uysal, soru önergesinin yazılı olarak cevaplandırılacağını belirterek, 2010 yılında Belediye sınırlarına katılan Ören Mahallesinde yaşanan sorunları, göreve geldiklerinden itibaren çözmek için her türlü yazılı ve yasal girişimlerde bulunduklarını anlatarak; “Ören Yenimahalle'deki halkıma da şunu söylemek isterim samimi olarak uğraşıyoruz, yazışmalarımızı takip ediyoruz, son aşamasına kadar da geldik, inşallah kısa sürede çözeceğiz. Sadece 18'deki imar planı uygulamalarında kalmayıp başka alternatiflerle de çözülebileceği konusunda bilgiler aldığımız için hangisi doğru onun üzerine gideceğiz. Halkın rahatsız olacağı bir uygulama içerisinde değiliz" dedi.
Toplantıda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne Müftü Mahallesi Filtepe sokak no 1’de bulunan mülkiyeti belediyeye ait yerin, istenildiğinde boşaltılmak üzere geçici olarak tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Müftü Mahallesi Muhtarlığına da aynı yerde, aynı koşullarla bir yer verilmesine ilişkin gündem maddesi de meclisden geçti.
Personel grupları arasından kadro aktarımına ilişkin gündem maddesi kabul edildi. 2016 yılı gelir tablosunda değişiklik ve ilave yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu; resmi kurum imar tadilatına ilişkin imar komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi.
Belediye ve Zonguldak Türk Telekom arasında yapılacak protokole ilişkin Hukuk İşleri komisyonu kabul edildi. Resmi Kurumlara ve özel şahıslara ait ilan tadilatı taleplerine ilişkin imar komisyonu raporu kabul edildi. İlçenin çeşitli yerlerinde mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satışına ilişkin komisyon raporu kabul edildi.
Meclis Toplantısı gündemde yer alan diğer maddeleri 03 Mart 2016 Perşembe günü aynı saat ve yerde görüşmek üzere sona erdi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler