AnaSayfa > Siyaset > CHP'DE NÖBET DEĞİŞİMİ..

CHP'DE NÖBET DEĞİŞİMİ..

CHP’de 6 Aralık Pazar günü yapılan kongrenin ardından, Önceki Dönem İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, düzenlenen törenle görevini yeni ilçe başkanı Şerif Sertan Ocakçı’ya teslim etti. Törende Kartal helallik istedi, Ocakcı ise birlik beraberlik mesajı verdi.

10.Aralık.2015 Perşembe 16:09
A A

 CHP Ereğli İlçe Başkanlığında yapılan devir teslim töreninde, görevini kongreyi kazanan Şerif Sertan Ocakcı'ya devretti.

Önceki Dönem CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, törende yaptığı konuşmada Anadolu’nun binlerce yıldır vatan olduğunu, uğruna çeşitli bedeller ödendiğini belirtti.

Tarih boyunca ülkenin çeşitli saldırılara maruz kaldığını ifade eden Kartal şöyle dedi:
“Ben şuna inanırım. Her başlangıç yeni bir umuttur. 6 Aralık da bizim için geleceğe dönük büyük bir umuttur. Bu umudu birlik beraberlik içerisinde yeşertmek, güçlendirmek, büyütmek elbette mevcut ilçe başkanı ve mevcut ilçe yönetiminin. Ama kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bu umudu yeşertmek için siz değerli CHP’lilere büyük değer düşüyor. Bundan sonraki süreçte de bu ülkeye, bu partiye, Ereğli’ye, Zonguldak’a hizmet etmek hepimizin boynunun borcu olsun. Bu partiyi derleyip toparlamak, 2019 ve daha ilerisindeki hedeflere ilerlemek için hepimize büyük görevler düşüyor. 6 Aralık bu anlamda yeni bir başlangıç, yeni bir umuttur. Yeni bir umudu hep beraber, yoldaşça, kardeşçe, hep birlikte yükselteceğiz. Atatürk’ün dediği gibi Bağımsız, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Sekiz yılık yöneticilik görevim var bu partide. Bunun yaklaşık beş yılı ilçe başkanlığı. Kongre heyecanı içinde söylenmemesi gereken sözler kullanmış olabilirim. Kimseye kırgınlığım, gücenikliğim yok. Benim size hakkım geçtiyse hepsi helal olsun. Sizlerin de bana hakkını helal ettiğine inanıyorum. Partimizi yeni okyanuslara ulaştırmak için hepimizin o yelkene bir nefes vermemiz gerekiyor. O nefesi vereceğinize inanıyorum.”

OCAKCI’DAN “BİRLİK-BERABERLİK” MESAJLARI..

Kartal’dan görevi devralan CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı da kongre akşamı kongrenin bittiğini söyledi. Ocakçı, “Seçim bitti, dargınlıklar, küslük bitti. Bizim için artık karşı taraf bu taraf diye bir şey yok. Artık bunu kan davasına başka bir şeye çevirmenin anlamı yok. Biz kocaman bir aileyiz. Biz içimizde kavga ederiz, yine döner birbirimize sarılırız” diye konuştu.

Ocakcı şöyle devam etti:
“Diğer oy almadığımız arkadaşlarımızı da buraya davet etmek istiyorum. Bunun için şunu söylüyorum. Ev sahibine davet gerekmez. Onlar ev sahibi zaten. Bizler buraya geldik. Bir şeyler yapmak istiyoruz. Gönlümüz istiyor ki bunları hep beraber, el birliğiyle yapalım. Benim için kırgınlık, düşmanlık herhangi bir şey yok.
Gönlüm isterdi ki o yönetim kurulu yüz kişiden oluşsun. Abilerim ablalarım da benimle beraber olsun. Hep beraber başkanımıza bir söz verdim. Dedim ki bu partiye hizmet etmiş herkesi onurlandıracağım. Burada bu sözü burada yerine getirmek istiyorum. Biz burada görev devralmıyoruz. Biz bu bayrak koşusunun bir sonraki koşucusuyuz. Benden sonra mutlaka benden de genç arkadaşlar gelir ve onlar koştururlar bu davayı. Biz de daha gencine devrettik deriz. Biz de artık şunun farkına varalım. CHP bir ailedir.”

Ocakcı, selefi Hayrettin Kartal’a hizmetlerinden ötürü plaket takdim etti. CHP’liler günün hatırasına toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Devir teslim törenine eski ve yeni CHP İlçe yönetimi, CHP İl yöneticileri, eski ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler