AnaSayfa > Siyaset > TOPTAN EREĞLİ'DE KONUŞTU; BU DAVAYA SAHİP ÇIKALIM..

TOPTAN EREĞLİ'DE KONUŞTU; BU DAVAYA SAHİP ÇIKALIM..

AK Parti'deki 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden Milletvekili olmayan Köksal Toptan Ereğli'ye gelerek AK Parti'ye destek istedi.

05.Eylül.2015 Cumartesi 20:12
A A

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe ve Ereğli Belediye Başkanlığını ziyaret etti, partililerden helallik istedi, adaylara ve davaya sahip çıkılmasını istedi.

ALTIN TEPSİDE SUNAR

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslenen Milletvekili Toptan, siyasetin yeri zamanı geldiğinde imkanlarını altın tepside sunacağını belirterek, “Evinde çoluk çocuğunuz, maddi imkanlarınızı bir kenara bırakıp temel hedef için çok şeyler yapmak zorundasınız. Siyasete hevesli insanlar siyasetin insan sevgisi boyutu ile siyasetin fedakarlıklar boyutunu mükayese ederek yola çıkan insanlardır” dedi.

“BİR TARAFA ÇEKİP GİTTİLER”

Bazı entellerin siyaseti dışarıdan dizayn etme çabası olduğunu hatırlatan Toptan, “Gel sende siyaset yap, sende halkın önüne çık, parti beğeniyorsan oraya git beğenmiyorsan başka parti kur, milleti de arkana alıyorsan gel bu ülkeyi yönet. Bunu Türkiye’de deneyenler de oldu inançlı olanlar başardı ama dışarıdan, ‘ne olacak bunların idare ettiği memleketten ne köy olur ne kasaba olur’ diye bakanlar hep bir tarafa çekip gittiler” sözleri ile konuştu.

“52 YILLIK SİYASETİN ÖĞRETTİĞİ BUDUR”

AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan Milletvekili listelerine sahip çıkılmasını isteyen Milletvekili Toptan yeni dönemde bölgeye ve ülkeye elinden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “Zonguldak’ta başka liste olmaz mıydı, İstanbul, Ankara, Konya’da da olurdu. Bunu tartışmanın, sebep aramanın, ne zamanı ne yeri ne de faydası var. Bize düşen geçen 13 sene içerisinde bu Türkiye’yi önümüze koyan bu iktidara destek olmaktır. Genel Merkezin tespit ettiği bu kadroya destek olmak bize düşer. 52 Yıllık siyasetin bana öğrettiği budur.

“ŞİMDE BEN YOKUM”

Kesinlikle arkadaşlarımızı tartışmayalım, başkalarının da tartışmasına izin vermeyelim. Biz büyük meselesinin bir büyük davanın bir büyük kavganın mensuplarıyız. Şimdi ben yokum. Muhtemelendir ki bundan sonra ben milletvekili de olmayacağım. Türkiye’ye, Zonguldak’a, Ereğli’ye, Alaplı’ya elimden geldiği kadar imkanlarım doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağım. İnsan istedikten sonra vatandaşa hizmet edecek çok yol var”

ETRAFIMIZ BARUT FIÇISI…

Enerji kaynaklarının yoğun olduğu Türkiye ve çevresindeki bölgede daha güçlü olunması gerektiğini kaydeden Toptan, “Etrafımızda bir petrol, enerji kaynakları kavgası var ama bakın Afganistan, Orta Asya kaynaklarının kapısı, Pakistan öteki kapısı. Oralarda olaylar, orada canlar yanıyor. Bugün ortadoğuda her taraf barut fıçısı, herşeye rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde ayaktı. Türkiye sadece kendi sorunlarını değil bölgenin ve dünyanın sorunlarını dile getirmiyor. Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Güvenli Konseyi yapısı ile ilgili ortaya koyduğu şeylere kim itiraz edebilir. Böyle bir dünyayı kim savunabilir. Her sene 500 bin çocuk susuzluk ve açlıktan ölüyor bu dünyada. Ama öbür taraftan savaş devam ediyor. Ortadoğuda iki yeni şey var biri silah biri giysiler. Alınan o silahlarla müslüman Müslümanı öldürüyor. İşte bu dünyaya birilerinin bir şey demesi lazım, Türkiye olarak da biz bunu demek istiyoruz” dedi. Toptan, Türkiye’nin her alanda ciddi sıçramalar yaparak itibarını arttırdığını, vatandaşların hayat ve yaşam şartlarının değiştiğini vurgulayan Toptan, yurt dışından daha önce çok şey getiren vatandaşların şimdi Türkiye’den yurt dışına malzeme götürdüğünü ifade etti.

SİHİR İSTİKRARDA

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlenen Global Liderlik Formu toplantısında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte katıldığını, Bakan Işık’ın ‘bizim tekstildeki ürünümüzü İtalyanlar satın alıyor, kendi etiketini yapıştırıp 3 katına satıyorlar’ dediğini hatırlatan Milletvekili Toptan, “Ürün bizim ürünümüz. Önümüzdeki dönemde bu alanda da önemli atılımlar yapacağız. İnşallah kendi markasını taşıyan otomobili, tekstili yapacak. Bunun sihri de istikrardır. Milletimizin istikrarı bozmayacağına yürekten inanıyorum ama hep tekrarladığım bir şey var, seçim oturarak kazanılabilen bir şey değildir. Hiç ummadığınız kişi veya kişiler, partiler çok çalışır ise sizi geçer. Siz çok çalışırsanız siz onları geçersiniz.

“BİZE YAPILAN ELEŞTİRİLER MORALİNİZİ BOZMAMALI”

Bize dönük eleştiriler moralinizi bozmamalıdır. Emeklilerin sızlanışı var onu biliyoruz biz, ama olmayan bir parayı dağıtırsanız ama kolay basarsınız parayı dağıtırsınız enflasyon bir gecede yüzde 8’lere yüzde 17-20’lere çıkar ki bunu yaşadık. Kim kazanır enflasyonda zengin kazanır. Bankadaki parasına yüzde 7 faiz alan bir mevduat sahibi enflasyon yüzde 17’ye çıktığında yüzde 17 faiz alır. Hiç haberi yok iken kendisi uyurken parası para kazanır. Buna da izin vermemeliyiz. Enflasyon yükseltmemeliyiz. Enflasyon sadece emekli maaşlara verilen para ile mi oluyor elbette değil, Maliye Teşkilatımız bunun için var, hesabını kitabını yapıyor. O emekliye de zarar vermeyecek enflasyonu da yükseltmeyecek bir düzende tutmaya çalışıyor. Başka eleştiriler yok mu elbette var, vatandaşımız unutkandır bundan 3-5 yıl önce yaptığınız yolu köprüyü hangi iktidar döneminde yapıldığını unutur, bunu hatırlatmak lazım. Genel Merkezimizin teşkilatlarımıza göndereceği broşürleri çok iyi okumalı ve çok iyi anlatmalıyız” dedi. Partililerin desteklerinden ötürü helallik isteyen Toptan, Zonguldak ve bölgeye gelmeye devam edeceğini ifade etti. AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, önceki dönem milletvekillerinden Fazlı Erdoğan da konuşma yaparak ülke ve yerel gündeme ilişkin düşüncelerini açıklaldı.

UYSAL'DAN TOPTAN'A HEDİYE

Toptan ve beraberindekiler, teşkilat ziyaretinin ardından Ereğli Belediyesi’ne geçtiler. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve bazı Belediye Meclis Üyeleri tarafından belediye girişinde karşılanan Toptan, Belediye Başkanı Uysal’dan övgüyle söz etti. Uysal da ziyaretin anısına Toptan’a plaket ve saat hediye etti.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu