AnaSayfa > Siyaset > CHP'DE, 'POSBIYIK' ARANIR OLDU..

CHP'DE, 'POSBIYIK' ARANIR OLDU..

CHP Genel Merkezin 2. sıra Kontenjan adayı olarak gösterdiği Ünal Demirtaş, 2011 seçimlerinde 3.sıra adayı Neriman Posbıyık'ın aldığı 42 bin oyu dahi yakalayamadı. Üstelik Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ereğli'de miting yapmasına rağmen..

06.Ağustos.2015 Perşembe 17:39
A A

Sandıkların açılmasıyla birlikte, CHP'nin Zonguldak'ta Kontenjan adayı konusunda yanlış bir karar verdiği ve Posbıyık ailesine yapılan parti içi (ihanetlerin) de millet tarafından tescillendiği görüldü.

ÜNAL DEMİRTAŞ, 2011'DE ALINAN OYU DAHİ YAKALAYAMADI..

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti'nin en güçlü olduğu dönem, tek başına iktidar olduğunda CHP'nin Zonguldak'ta 3. sıraya aday gösterdiği Neriman Posbıyık, Ereğli genelinde 42 bin oy alarak CHP'nin Zonguldak'taki başarısına büyük katkı sunmuştu.

30 Mart Yerel seçimlerinin parti içindeki hizipçilerin ihanetiyle kaybeden Halil Posbıyık, dün yapılan Genel Seçimler için Milletvekili aday adayı olmuş, ancak yine türlü ayak oyunlarıyla CHP'den aday gösterilmemişti.

Sandıklar açıldıktan sonra, CHP'nin 2. sıra kontenjan adayı konusunda yanlış yaptığı ve Posbıyık'a yapılan ihanetlerinde Ereğli halkı tarafından tescillendiği ortaya çıktı.

CHP'nin 2. sıra adayı Ünal Demirtaş, 2011'de 42 bin oy alan Neriman Posbıyık'ın başarısını gösteremedi ve CHP Zonguldak'ın bir çok bölgesinde birinci çıkarken, kendi bölgesinde (Ereğli-Alaplı) sandığa gömüldü.

Demirtaş'lı CHP Listesi Ereğli genelinde 40.148 oy alabildi.

KILIÇDAROĞLU, MİTİNG DAHİ YAPTI..

Ereğli'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il de yaptığı mitingin ardından Ereğli'de de miting düzenlemesine rağmen, 2011'deki başarının yakalanamaması siyasi gözlemciler tarafından, "CHP Genel Merkezin 2. sıra kontenjan ismi konusunda hata yaptığı ortaya çıktı. Bu listede Halil Posbıyık olsa idi, CHP'nin Zonguldak'ta 4'ü zorlayacağı, MHP'nin de Milletvekili çıkaramayacağı sandık sonuçlarından görüldü. Bu sonuçlara göre en çok kızan ise, 'Kontenjan ismi' nedeniyle gidebileceği TBMM'ye Milletvekili gidemeyen 3. sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz olmuştur. Onun çalışması ve özellikle gençler üzerinde kurduğu etki dahi, sadece Ünal Demirtaş'ın seçilmesine yaramıştır' şeklinde yorumlandı..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu