AnaSayfa > Siyaset > BAŞKAN UYSAL, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ..

BAŞKAN UYSAL, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni güne saha ziyaretleri ile başladı. Uysal, Balı, Sarıkorkmaz, Süleymanlar, Korubaşı ve Kepez mahallelerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

08.Temmuz.2015 Çarşamba 15:10
A A

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde tamamlanan Balı Mahallesi Köseağzı’na iniş yolunun genişletilmesi çalışmalarını inceleyen Uysal, mevcut yolun darlığı, keskin virajlar ve fiziki yapıdan kaynaklanan olumsuzlukların tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Söz konusu yolun Temmuz ayı ortasında asfaltlanacağını ve buradaki çalışmanın dökülecek asfalt ile tamamlanacağını söyleyen Uysal, “Yaklaşık 1 kilometrelik yol sadece Köseağzına iniş için kullanılmayacak. Söz konusu yol bugün asfalt dökülmeden bile Ereğli –Kandilli ulaşımı için tercih edilen güzergâh haline geldi. Ereğli-Kandilli arasını yaklaşık 5 kilometre kısaltan bu yol bölge için önemli bir kazanım olmuştur. “dedi.

YENİ ŞANTİYEMİZ 50-100 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK
Başkan Uysal gün içinde, Belen Sanayi Sitesi yanından inşa edilen yeni şantiye binasında da incelemelerde bulundu.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon ile Ulaştırma Müdürlüğü’nün kullanacağı şantiye alanında kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışmasının tamamlandığını söyleyen Uysal, “Alandaki 4 prefabrik yapının yapım işi tamamlandı. 13 bin metrekare üzerinde kurulan şantiye binamız Ereğli’nin 50-100 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Potbaşı’ndaki şantiyemizi en kısa zaman içinde buraya taşıyacağız. Yeni şantiyeye taşınılması ile boşalacak Potbaşı’ndaki alan üzerine de yeni proje geliştiriyoruz. “dedi.

KORUBAŞI’NA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK
Başkan Uysal, Korubaşı Mahallesi’nde bir süre önce başlayan ve tamamlanan yol genişletme ile söz konusu güzergâhta devam eden TOKİ mevkiine bağlantı yolu taş duvar çalışmasını yerinde inceledi.

Uysal, Mahalle Muhtarı Kemal Muratoğlu’nunda bulunduğu inceleme sırasında yaptığı açıklamada,“İlçemizin bir çok noktasında gerek yol genişletme, gerekse yeni yollar açmak sureti ile ulaşımı daha kolay ve rahat hale getirme çabamız sürüyor.Bu anlamda Korubaşı’nda halkımızın öne çıkan isteklerinden birini daha yerine getirdiğimiz için mutluyuz.”dedi.

KEPEZ YOLUNDAKİ YAN YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Uysal, Karayolları tarafından yapılan Kepez yolundaki yan yol çalışmalarının da aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.
Söz konusu bölgede yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Uysal, İlçe merkezinde Kepez istikametine gidiş yönünde Bahçeli Evler Mevkiinden başlayan yan yol çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandığını belirterek, söz konusu yan yollarda asfaltlama ya da kilit parke çalışması yapılacağını da söyledi.

Başkan Uysal ayrıca, Balı Mevkii’ndeki eski çöp döküm alanı, Süleymanlar Mahallesi’ndeki imar yolu çalışmaları, Sarıkorkmaz Yeşildağ Sokaktaki su hattı çalışmaları biten bölgedeki kanal betonlama çalışmalarını da yerinde inceledi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu kategorideki diğer haberler