AnaSayfa > Siyaset > ÖZTRAK, EREĞLİ’DE SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILDI

ÖZTRAK, EREĞLİ’DE SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILDI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Ereğli’ye gelerek seçim çalışmasında bulundu. Öztrak’a tüm gezilerinde eşlik eden Halil Posbıyık, Ekmeleddin İhsanoğlu için birlikte destek istediler.

08.Ağustos.2014 Cuma 11:30
A A

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine birkaç gün kala, Ereğli’de seçim çalışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ereğli’ye gelerek bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

CHP kadrolarının eşlik ettiği ziyaret sırasında, Ereğli’ye 4 dönem Belediye Başkanı olarak hizmet veren Halil Posbıyık’ta yalnız bırakmayarak çalışmalarda destek oldu.

Öztrak, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin bölgesindeki ülkeler ile karşılaştırıldığında 90 yıldır huzur içerisinde yaşadığını, bayramlarını kutladığını, ramazanlarını geçirirken diğer tarafta ise kan akan ülkeler bulunduğunu söyledi. 90 Yıllık huzuru Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurmuş olduğu Cumhuriyete borçlu olduklarını belirten Öztrak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“DEMOKRASİ YOK BAŞKANLIK ÇOK”
“Bu seçimde 2 önemli aday yarışıyor, bunlardan bir tanesi bir partinin adayı değil büyük bir uzlaşının adayı ve parlamenter demokrasiyi savunuyor, demokrasiyi güçlendirmeyi savunuyor diğer taraftan da başka bir aday diyor ki ‘ben kazanırsam bana bu parlamenter demokrasi ceketi dar geliyor ben bu kuvvetler ayrılığını falan istemiyorum, ben başkanlık sistemine geçeceğim diyor. Ortadoğu’ya dönüp baktığınızda parlamenter demokrasi yok ama başkanlık çok, Sisi, Esad orada başkan, onların ülkelerinde huzur var mı?

“FİHRİST KOYUN DİYE GERİ GÖNDERDİLER”
Aralık ayını hatırlayalım, AKP’lilerin evinde kavga çıktı Aralık ayında ve etrafa bir takım dosyalar seçildi. Bu dosyalarda çok ciddi iddialar var, milyonlarca dolar paralar havada uçuşuyor, ayakkabı kutularında dolarlar bulunuyor. Sonra dediler ki ‘bize darbe yapmak için bu dosyalar ortaya çıktı ama bunları aklanmak için mecliste gerekli komisyonları oluşturacağız’. Hep birlikte oy verdik komisyonları kurduk, önce bizim komisyona verdiğimiz adayları beğenmediler ardından kendileri bir türlü üye veremediler. Biz ‘ne yapıyorsunuz, neyi kaçırıyor, saklıyorsunuz?’ dedik. Üyeleri verdiler, komisyona başkan seçtiler, o başkan geldi daha koltuğa oturmadan hakimler, savcılardan gelen bu dosyaların başına fihrist koymamışlar, bizim arkadaşlarımız bunları okurken zorlanır. Biz dedik ki ‘bırakın fihristi falan, başında bir fihrist bize bu dosyaları gösterin’ dedik. Aldılar bu dosyaları bunlara fihrist koyun diye savcılara geri gönderdiler. Ortada iddialar var ve bir tarafta da ben Türkiye’de Başkanlık sistemini kuracağım diyen 12 yıllık statükonun perçinlenmesi için yukarıya çıkacağım diyen ve 12 yıl iktidarda olmasına rağmen yeni Türkiye kuracağım diyen, Türkiye’yi kadın erkek, alevi sünni, Türk-Kürt diye ayıran birbirine düşüren, kutuplaştıran bunun üzerinden siyaset yaparak başkanlık sistemine geçmek isteyen bir aday var.

“HERŞEYİNİ KAYBEDECEK”
Aralık’ta ortaya çıkan dosyalar var ya onlardan korkuyor o dosyalar gerçek ise malını mülkünü ailesini ailesinin özgürlüğünü herşeyini kaybedecek. Çünkü herşeyi o biliyor ya bir de korkuyor ya, ben kuvvetler ayrılığını sevmem, başlıyor yutmaya, önce bu dosyaları hazırlayan polisleri sonra bu dosyaları meclise gönderen hakimleri sonra meclisteki komisyonu yutuyor. Herşeyi yutarak yukarıya çıkmak istiyor şimdi dönüp baktığınız zaman bundan sonraki aşaması muhalefeti yutmaya çalışacak. O da yetmeyecek milletten korkacak milleti de yutmaya çalışacak bu da mümkün değil. Türkiye sürekli istikrarsızlık içinde sarsılacak”

“OTOYALDAN ÇIKIŞ YOLU”
Ortadoğu bataklığına giden hızlı bir otoyol bulunduğunu belirten Öztrak, muhalefet partilerin bir araya gelerek bu otoyoldan bir çıkış gösterdiklerini kaydederek, “Milletin önüne bir milli mutabakat projesi koydular. Bu ülke tek parti iktidarına, diktatörlüğe gitmesin, demokrasi olsun, milli irade TBMM’de tecelli etmeye devam etmeye devam etsin diye proje ortaya koydular. Bu projenin sahiplerine baktığınızda bunların ortak bir özelliği var ki yıllardır birbirleri ile rekabet etmelerine rağmen bu projenin sahipleri Atatürk-Fevzi Çakmak, Atatürk-Celal Bayar, Adnan Menderen, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Atatürk bizim gibi Atatürk-İsmetpaşa çizgisinden geliyor. Bunun temelinde cumhuriyetin değerleri ve Mustafa Kemal Atatürk var. Bu zamana kadar biz aramızda acımasızca kıyasıya rekabet ettik, herkes oturup düşünmeli, bu üç görüşü üç unsuru, muhalefeti Atatürk’ü proje babası bilen bir muhalefet neden şimdi bir araya geldi, tehlike büyüktür. Bu iş diktatörlüğe doğru gidiyor” dedi.

“MİLLETİN VİCDANI SIZLIYOR”
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın reklam filmine yasak gelmesini değerlendiren Öztrak, “Bir aday düşünün ki çıkıyor, ‘Benim reklam filmimi hakimler yasaklıyor çünkü kanun yanlış yazılmış, yanlış yazılan kanunu da bu hakimler yanlış yorumluyor’ Bu ne demektir? Bu demek bana yarayan kanundan başka her kanun yanlıştır, her kanunu hakimler bana yarayacak şekilde yorumlamalı. Bu açıkça diktatörlüktür. Devletin arabası, uçağı, valisi, emniyet müdürü, televizyonu arkasında ondan sonra milletin adayıyım diyor bu nasıl bir milletin adayıdır? Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetinde böylesine adil olmayan bir seçim yaşanmadı ama bu bizim milletimizin vicdanını sızlatıyor”

“SAADET ZİNCİRİ KOPTU, ZORLANDILAR”
Muhalefet partilerin Türkiye’nin karşısına koyduğu adayın bir bilim adamı ve Birleşmiş Milletlerden sonra en büyük uluslar arası teşkilatın genel sekreterliği görevinde bulunduğunu ifade eden Öztrak, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Türkiye’nin önünde çok büyük fırsatlar bulunduğunu ve bu fırsatların kaçırılmaması gerektiğini belirten Öztrak şunları söyledi: “Bugüne kadar 12 yıllık statükonun elinde dünyanın bize tanıdığı tüm fırsatları heba etti, işler iyi gibi göründü ama dönüp baktığınızda geçmişteki hükümetlerin büyüme performansı bile tutturulamadı. Açık söylüyorum bu 12 yıllık statükodan derhal kurtulmamız gerekiyor, kurtulmaz isek bu borcun harcın altında ezilip kalacağız. Dünyadaki saadet zinciri sayesinde işler iyi gitti, saadet zinciri kopun da bakın şimdi zorlanmaya başladılar. Bunlar dünyada sermayenin dibe vurduğu, paranın azaldığı dönemde ekonomiyi yönetmeyi bilmezler, bilmedikleri de ortada. Ben kaçayım diyor adamlarını aşağıda bırakıp kendisi yukarıya kaçacak. Sen oraya da gitsen o bavul var ya Aralık ayındaki o bavul seni takip edecek. Bu millet demokrasi aşığıdır, bu millet milli iradeye sahip çıkacaktır. Açıkça ifade ediyorum 10 Ağustos akşamı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

DESTEK İSTEDİLER
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da yaptıkları konuşmalarda 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine vatandaşların mutlaka oylarını kullanmalarını istediler, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan politikalarına ve söylemlerine sert tepki gösterdiler.

ESNAFI DOLAŞTILAR
Öztrak beraberinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve partililer ile birlikte Pazar yeri esnafını gezdi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesini istedi.

Ziyaretle ilgili konuşan Posbıyık; “Chp Genel Başkan Yardımcımız Tekirdağ Milletvekili sayın Faik Öztrak, Zonguldak Milletvekili A.İhsan Köktürk, Zonguldak il başkanı sayın Halil Furat, Kdz.Ereğli Chp ilçe başkanı Hayrettin Kartal, Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile beraber Gülüç Belediye Başkanımız Gökhan Demirtaş’ı makamında ziyaret ettik. Daha sonra Cumhurbaşkanı adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğimiz için Çayırlı bölgesine gittik. Orada kurulan pazarı ve esnafı ziyaret ettik. Halkımızla kucaklaştık. Ereğli çarşı esnafını da gezerek adayımıza destek istedik. Herşey gayet güzeldi, ilgi alakaya çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu