AnaSayfa > Siyaset > TOPTAN: STK’NIN SESİ, YOL GÖSTERİCİDİR

TOPTAN: STK’NIN SESİ, YOL GÖSTERİCİDİR

Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Metal Sendikasını ziyaretinde "Eleştirel anlamdaki sivil toplum sesi yol göstericidir" dedi.

07.Haziran.2014 Cumartesi 16:28
A A

Ak Parti Ereğli Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Ereğli’ye gelen Eski Meclis Başkanı AK Parti Zonguldak milletvekili Köksal Toptan, Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin siyasete dönük beyanlarından rahatsızlık duyulmaması gerektiğini söyledi.
Seçim sürecindeki desteklerinden dolayı Türk Metal Sendikası'na teşekkür eden Toptan şunları şöyle konuştu:
"Daha önceki ziyaretimizde sayın başkan ve arkadaşlarla yerel seçimler değerlendirmesi yapmıştık. Seçimler sırasında çok büyük bir destek gördüğümüzü gururla ifade etmek istiyorum. Belki, Türk Metal Sendikası sizi desteklediği için memnun oluyorsunuz gibi değerlendirenler olabilir. Yoksa menün olmazdınız. Bu doğru tabi. Ama ban göre önemli olan sendikanın veya sivil toplum örgütlerinin kimi desteklediği değil, sivil toplumun bu manada siyasete el koymasıdır. Sivil toplumsuz bir demokrasinin işlemesi mümkün değildir. Doğru da değildir. Böyle işlemediği takdirde o ülkedeki demokrasi de demokrasi değildir. O açıdan, Türk Metal Sendikası'nın Ereğli'de, Türkiye'de tırnak içinde söylüyorum, vaziyet almasını önemsiyorum.
Sivil toplum örgütleri veya sendikalar partilerin, hükümetlerin lehlerinde aleyhlerinde beyanatlarda bulunur herkes de bunlara kızar. Memnun olmak lazım gelir. Çünkü eleştirel anlamdaki sivil toplum sesi yol göstericidir. Destek anlamda sivil toplum beyanı cesaret vericidir, daha ileri gitmek için.
Ercan Hocam Ankara'da Ereğli'nin sorunlarının çok ciddi bir takipçisi. Biz de kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah daha güzel bir Ereğli'yi hep beraber inşa edeceğiz.

ODABAŞ: "İYİ ŞEYLERİN YANINDAYIZ"
Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da ziyarette yaptığı konuşmada, Toptan'ın temennilerine teşekkür ederek şöyle dedi:
"Bizim amacımız da bir araya gelinmesi, bir şeyler yapılmasıdır. Çünkü yaşadığımız yer burası. Ereğli ve Erdemir özdeşleşmiş noktada. Bizim ne mücadelesi yaptığımızı herkes biliyor. Sağ olsunlar vekilimizle de olsun Belediye başkanımızla da olsun istişarelerimiz iyidir, ama fazla ifşa etmek istemem. Çünkü Ereğli buna hazır değil. İfşa edince de farklı yerlere çekiliyor. Dolayısıyla o hizmetini yapsın biz de onu takip edelim yeter. Vekilimle beraber bölgeye hizmet etsinler. Biz Türk Metal olarak başka bir şey istemeyiz. Başka bir beklentimiz yok. Erdemir çalışanları, genel başkanımız, yardımcılarımız ve yöneticilerimizle bu süreçte bir sivil toplum örgütü olarak bu davaya sahip çıktığımızı gösterdik. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz sivil toplumu olarak her zaman iyi şeylerin yanında yer alırız."
Ziyarette AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, partili yöneticiler ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu