AnaSayfa > Siyaset > BELEDİYEDE OPERASYON: CÖBEK’İN YETKİLERİ ALINDI, ALPTEKİN DURSUN BAŞKAN YARDIMCISI OLDU..

BELEDİYEDE OPERASYON: CÖBEK’İN YETKİLERİ ALINDI, ALPTEKİN DURSUN BAŞKAN YARDIMCISI OLDU..

Ereğli Belediyesinde atamalarda bir türlü dikiş tutturamayan Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal’dan yeni hamle.. Cöbek’in yetkileri alındı.. Alptekin Dursun Başkan Yardımcısı oldu.

11.Nisan.2014 Cuma 15:19
A A

Kdz.Ereğli Belediyesinde bugün sıcak bir gelişme daha yaşandı. Atama ve görevlendirme kararlarıyla ‘yap-boz’ tahtasına çeviren Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Hüseyin Uysal, yeni bir kararla Belediye’de krize neden olan Metalürji Mühendisi Ercan Candan’ın eski danışmanı Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’in yaklaşık 8 Müdürlükteki yetkisini aldı, sadece Yazı İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcılığı ile sınırlandırdı.

Uysal ayrıca, Zabıta müdürü Alptekin Dursun’u Başkan Yardımcılığı görevine atadığı öğrenildi. Dursun aynı zamanda Zabıta Müdürlüğü görevini de sürdürücek..

HABERİN İÇİNDEN..
(Bilgin Avcı yazdı)

Ereğli Belediye Başkanı Sn.Hüseyin Uysal, son aldığı kararla İbrahim Cöbek’in Yazı İşleri Müdürlüğü haricindeki tüm yetkilerini elinden aldı.
Bu kararın 2 anlamı var.
1.si, 7’ler dediğimiz AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin, davalarında haklı oldukları ispatlanmış oldu. Bir diğer yönüyle AK Parti Genel Merkezinin ‘İbrahim Cöbek ve Basın Bürosu çalışanlarının görevden alınacaklar’ yönünde aldığı tavrın gerçekliği bu kararla netleşmiş oldu.
Sn. Belediye Başkanı Uysal’ın aldığı bu kararın bir diğer anlamı da şu:
5 milyardan fazla maaş alan bir Başkan Yardımcısı sadece 1 Müdürlüğe baksın diye o maaş ödenmez. Anlaşılıyor ki, Hüseyin bey, Sayın Cöbek’e bir ahde vefa örneği göstererek; ‘Bak Genel Merkez ve 7 Meclis Üyesi artık seni istemiyor, böylede gitmiyor, gereğini sen yap’ diyor. Yani kibarca ‘istifa et’ diyor.
Ha bu karardan sonra ne olur. Yarın Meclis var, patırtısız-gürültüsüz geçer (zannetmeyin). Sonrasında da Uysal başka bir karar verir mi verir.
Uysal bu?
7 ayda Kararlarındaki ‘ciddiyeti’ kamuoyuna gösterdi!
Beklemediği bir koltuğa oturan Uysal’dan zaten 2015 Milletvekili seçimleri geçinceye kadar, aldığı kararların arkasında bir ciddiyet beklemek de yersiz olur sanırım..

2 ay sonra, başka bir karar daha verebilir!..
Bekleyip göreceğiz..

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu