AnaSayfa > Siyaset > DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER, EREĞLİ’DE KONUŞTU..

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER, EREĞLİ’DE KONUŞTU..

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim gezilerini sürdüren DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ereğli’de açıklamalarda bulundu.

08.Mayıs.2014 Perşembe 19:22
A A

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarını sürdüren DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ereğli DSP İlçe Başkanlığına gelerek burada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Partililerden Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermelerini isteyen Türker, şu açıklamayı yaptı; Türkiye’de çok partili sisteme geçildiğinden bu yana ilk kez sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi, güneylisi, kuzeylisi, doğulusu ve batılısı bir araya gelerek ortak bir cumhurbaşkanı adayı etrafında birleşti. Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi bu nedenle rejimin devamı ya da değişimi ile ilgili bir seçimdir. Eğer rejim değişirse Türkiye tek adam yönetimine girecek. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ki padişahlık ya da bazı Avrupa ülkelerinde geçtiğimiz yüz yıllarda yaşanan krallık devri geri gelmiş olacak. Türkiye’yi kuran Türkiye’yi var eden Türk milletinin özelliklerine onların hak ettiği ve bütün emeklerine karşılık dünya katma değerinden gerekli payı alabilecek bir düzene ihtiyaç var. Türkiye’de çok partili sisteme geçildiğinden bu yana ilk kez sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi, güneylisi, kuzeylisi, doğulusu, batılısı bir araya gelerek ortak bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde mutabakata vardıktan sonra ortak cumhurbaşkanı adayı kamuoyuna tanıtıldı. Bu tanıtımda üzerinde durulan ve mutabık kalınan cumhurbaşkanı adayı bilindiği gibi Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendidir. Oy kullanılmazsa çizik atılıp oy iptal edilirse ya da boş oy verilirse bu oyların tamamı Tayyip Erdoğan’a gider. Çünkü kullanılan geçerli oylar esas alınacak. Geçerli oyların toplamı içerisinde yer alacak. Bu nedenle biz Tayyip Erdoğan’ın duruşuna karşı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren CHP, MHP, DP, DSP, BP, BBP ve diğer partiler, hepimiz Ekmeleddin beyin kazanması için çalışmalıyız. Eğer kazanamazsa en azından bu birinci turda Tayyip Erdoğan’dan daha fazla oy almasını sağlamalıyız. Ve bizim birinci görevimiz herkesin oy kullanmasını, boş oy atılması ile ilgili olan ve AK Parti kanalıyla yapılan propagandayı durdurmalıyız. Biz bu çalışmalarımızla her gittiğimiz yerde görüyoruz. Birinci önceliğimiz önce sandığa götürmek. İkincisi de sandık hilesini önlemeliyiz. Yani oyların çalınmasını engellemek için oyları bitirdikten sonra işimiz bitmiyor. Oyların başında durmalıyız. Umuyorum ve diliyorum; bu seçim Tayyip Erdoğan’ın dışında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun zaferiyle çıkar. Eğer birinci turda bu sağlanamazsa ondan sonrasını izleyen 15 gün hiç ara vermeksizin tekrar devam ettireceğiz. Bunu kimse sakın şaşkınlık olarak görmesin. Çünkü Türkiye ilk defa halkoyu ile cumhurbaşkanı seçecek. İki turlu seçime ilk defa giriyoruz. Bakın 10-12 parti fedakârlık ettik, biz MHP ve CHP’nin mutabık kaldığı adayı bizde benimsedik ve destekledik. O zaman herkes fedakarlık edecek ve herkes destekleyecek. Başka bir şey aramamıza da gerek yok”
DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur ve partililer tarafından karşılanan Türker, daha sonra seçim çalışmalarında bulunmak üzere Zonguldak’a hareket etti.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu