AnaSayfa > Siyaset > TALİMATI CANDAN MI, UYSAL MI VERDİ?

TALİMATI CANDAN MI, UYSAL MI VERDİ?

Belediyenin maaşlı işçisi, medya üzerinden yayınladığı bir yazıyla AK Parti’nin kurucu kadrosuna hakaret ve tehdit içeren yazılar yazdı. Kamuoyu, belediyede çalışan birine bu yazıyı Ercan Candan’ın mı yada Hüseyin Uysal’ın mı yazdırdığını merak ediyor.

09.Haziran.2014 Pazartesi 14:18
A A

Bu satırların yazarının Guguk Kuşu hikayesinde kaleme aldığı analiz 2011 yılından itibaren adım adım gerçekleşiyor. Parelel Yapı kontenjanından 2011 yılında AK Parti’den Milletvekili olduğu iddia edilen ve konuşulan Teknik Öğretmen Ercan Candan’ın Ereğli’de AK Parti’yi muhafazakar yapısından dönüştürme operasyonu adım adım sürüyor.
Ereğli Belediyesinin kazanılmasının ardından yakınlarıyla belediyeyi saran Candan, partinin kuruluşundan itibaren hiçbir menfaat beklemeksizin canla başla AK Davaya hizmet vermiş insanları hep dışlıyor, hem de Anavatan Partisinin son dönemine benzer şekilde, ‘menfaat-rant-çıkar’ ilişkilerinin geçmişte anılan isimleriyle partiyi muhafazakar yapısından dönüştürmeye devam ediyor.


BELEDİYE İŞCİSİ, AK KADROLARA YAZI YAZDI
Ereğli Belediyesi kazanıldıktan sonra Ercan Candan’ın talimatıyla Belediye Basın Bürosunda görevlendirilen bir işçi, ‘Belediyede F Tipi yapılanma’ başlığı adı altında, AK Parti’nin Ereğli’deki kurucu kadrolarını hedef alarak bir yazı yayımladı. AK Parti’ye 2 dönem Milletvekili olarak hizmet vermiş Fazlı Erdoğan, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi ile Haberci’nin Sahibi Bilgin Avcı’yı konu ederek kaleme alınan yazı, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın izni olmadan nasıl yayımlandığı merak ediliyor.
AK Parti’ye bugüne kadar karşılıksız emek vermiş AK Davanın gönüllülerini yıpratmaya dönük girişimlerini sürdüren Ercan Candan, hatırlanacağı üzere AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile İl Genel Meclis Üyesi Kazım Beceren arasında geçen bir diyaloğu da, Önder Gazetesinde haber yapılması talimatı vererek, partinin iç işlerini basına sızdıran Milletvekili olarak da gözünün fevrinin nasıl döndüğünü ortaya koymuştu.


TALIMATI CANDAN MI, UYSAL MI VERDİ?
Belediye Başkan Yardımcılığına atadığı danışmanı İbrahim Cöbek eliyle de, Belediyeyi de kontrol altında tutarak kendisinin izni ve bilgisi olmadan hiçbir işlem ve hizmete izin vermediği iddia edilen Ercan Candan, Belediye Meclis Üyeleri arasında da kırgınlık ve küskünlüğe yol açan bu politikaları sürdürmesinin altında AK Parti’yi Ereğli’de ‘kendi eş ve dostları tarafından yönettiği’ bir parti haline getirmek, muhafazakar yapıdan dönüştürmek olduğu iddia ediliyor..
AK Parti tabanında ise en çok merak edilen konu, Belediye işçisi tarafından kaleme alınan bu yazıyı kimin yazdırdığına yönelik.
Bu yazının yazılması için Ercan Candan mı yoksa Hüseyin Uysal mı talimat verdi.
Bir Belediye Başkanı seçildiği bir partinin mensuplarına kendi emrinde maaşlı çalışan birisinin nasıl hakaret, iftira ve tehdit içeren yazılar yazmasına izin veriyor.
30 Mart seçimlerinden sonra Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da özellikle parti mensuplarına yönelik bu tavırları ile son yaşanan gelişmeler, bir rapor halinde Genel Merkeze sunulurken, Ercan Candan, Hüseyin Uysal ve Belediye Meclis Üyelerinin izlemeye alındığı, bununda Genel Merkez düzeyinde konuşulduğu edindiğimiz bilgiler arasında.
Haberci, gelişmeleri kamuoyuna aktarmaya devam edecek.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu