AnaSayfa > Güncel > “YEMEYECEĞİM, YEDİRTTİRMEYECEĞİM”

“YEMEYECEĞİM, YEDİRTTİRMEYECEĞİM”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 gün süren Nisan ayı meclis toplantısında eleştirilere yanıt verdi. Başkan Uysal; “Baştan beri yemeyeceğim, yedirttirmeyeceğim, dik duracağım dedim, eğilmeyeceğim, hiçbir menfaat odakların da isteklerine cevap vermeyeceğim dedim, bir problem varsa işte altında yatan neden o. Ben görev sürem boyunca, yaşadığım boyunca asla bunlara taviz vermeyeceğim herkes beni böyle tanısın” dedi.

06.Nisan.2017 Perşembe 17:27
A A

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan toplantısı 2 günün ardından sona erdi. İlk gün meclis toplantısında Encümen ve İhtisas Komisyonlarının seçiminin ardından bugünde 2016 yılı faaliyet raporu ve gündemdeki diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2016 yılı faaliyet raporuna ve diğer eleştirilere tek tek yanıt verdi. Yaşanan bazı gelişmelerin ve eleştirilerin altında yatan nedenleri açıklayan Başkan Hüseyin Uysal; “Göreve geldiğim günden bu yana verdiğim sözlerin arkasındayım. Bu güne kadar belki anlaşılmamam yada bu sıkıntıları çekmem şundandır ki, ben baştan beri yemeyeceğim, yetirttirmeyeceğim, dik duracağım dedim, eğilmeyeceğim, hiçbir menfaat odakların da isteklerine cevap vermeyeceğim dedim, bütün bu problemlerin altında yatan neden o. Benim hayatım bu olacak. Benim çalışma arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım Ereğli sevdalısı olduğumu çok iyi bilirler. Ereğli halkının rahat olması için, gelecek nesillere az problem bırakmak için çalışmamı, ne kadar gayretli ve hevesli olduğumu bilirler. Eşim, ailem, çocuklarım da bilir. Onun haricinde kimseye kefil olamam, ama her zaman diyorum kendime kefilim. Ben görev sürem boyunca, yaşadığım boyunca asla bunlara taviz vermeyeceğim herkes beni böyle tanısın” dedi.

"İHMAL EDİLMİŞ BİR SÜRÜ HİZMET VARDI"
Başkan Uysal, göreve geldiğinde ihmal edilmiş bir çok hizmet olduğunu belirterek; “Ereğli'de çalışmalar yapıldı. Kimileri için yapılanlar küçüktür, kimileri için büyüktür. Göreve geldiğimizde ihmal edilmiş bir çok hizmet vardı. Dışarıdan gazel okumakla dışarıdan bakmakla işin içerisinde olmak farklı bir dünya. Bu dünya ile tanıştığımız zaman Ereğli için hizmetlerin başka yerlere yönlendirilmesi gerektiğini fark ettik” dedi.

"HİZMETLERİ, BOZMAMAK ÜZERE YAPIYORUZ"
Başkan Uysal; “Burada halkımıza hizmet etmek için gayret içerisindeyiz. Yapılan hizmetlere küçüksemece bakılmasına inanın hayretler içerisinde kaldım. Yeter mi, yetmez. Biz hiçbir zaman yeter demiyoruz. Yaptığımız hizmetleri bir daha bozmamak üzere yapıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin arkasından burayı bozalım, vazgeçelim demedik" şeklinde konuştu.

“ESKİ BORÇLAR DENİNCE MURAT SESLİ’ DİYORSUNUZ”
Başkan Uysal, CHP grubunun eski dönemden kalan borçları ‘Murat Sesli döneminden kaldığı yönündeki’ açıklamalarına da cevap vererek; “Burada Murat Sesli’den kaldı dediğiniz borç, Murat Sesli 2008 yılında sıcak asfalt borçlanması yapmış ve aylık belediyeye maliyeti 21 bin lira. Ellerine sağlık, Asfalt döktü arkadaş, 18-20 ay görevde kaldı, bütün borçlanmayı tuttunuz burada o dönemden kaldı diye, burada da cevap hakkı olmadı diye söylüyorsunuz. Bugün 2 milyonluk borçlanmayı küçümsüyorsunuz, ama Yalı caddesinden sizin döneminizde kalan peyzaj düzenlemesi borcunu ödedik biz. Biz yapacağız diyorsak yaparız. Bizim gelecek hedeflerimiz var, umutlarımız var. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bugüne kadar kim ne hizmet yaptıysa da teşekkür ediyoruz” dedi.

“DENİZLERİMİZ HUZURLU VE GÜVENLİ”
Başkan Uysal, CHP grubunun faaliyet raporundaki jetski eleştirilerine de"Siz jetski mi istiyorsunuz" dedi ve ekledi: "Erdemir plajının olduğu yerler dahil olmak üzere, deniz kenarımız son derece huzurlu. Görev alanı içerimizde hiç can yanmadı. 6 can kurtaran aldım. Biz şimdi önümüzdeki yıl plajlar bölgesine 7 tane kuleler yapılıyor. 2 tane Jetski siparişi verildi. Denizdeki burnu kanayan da bizim insanımız, Yüzme havuzu yapıyoruz, neden? Karadeniz Ereğli'de büyüyen çocuklarımız yüzmeyi bilmeli. Biz Jetski ile kalmıyoruz başka işlerin de peşindeyiz.”

"TELEFERİK GÜNDEMDE"
Uysal, Göztepe konusundaki eleştiriye de; “Göztepe'de yapılaşmaya asla izin verilmeyecek. Teleferik projesi bitti. Göztepe konusunda, 1. 'si, Karadeniz'de en güzel bir tepemiz var. O bölgeden Karadeniz çok farklı görünüyor. İnşallah orası Pierloti olacak. Oraya genç kardeşlerimizin, veya yaşlı insanlarımızın acaba buraya çıkabilir miyim düşüncesi için, genç o hissedenler için, merdiven ile de çıkılması düşünülebilir. Ereğli için kim hizmet yaptıysa hepsinden Allah razı olsun. Önceliğimiz kent meydanı, önceliğimiz pazaryeri, önceliğimiz mezarlıklar" dedi.
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucu 2016 yılı Faaliyet Raporu, CHP grubunun 13 red oyuna karşı 15 Evet oyuyla kabul edildi. Gündemdeki diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ
Nisan Ayı Meclis toplantısının ilk gününde ise Belediye Encümen Üye seçimleri yapıldı. Yapılan oylamada 13 oy alan AK Parti grubu üyesi Reşat Latif, Sezai Meriç ve İhsan Yazıcıoğlu’na karşı 15’er oy alan CHP grubundan Fikret Fota, Sibel Yıldız ve Mustafa Başhan Encümen üyeliklerine seçildi.
İhtisas Komisyonlarına ise şu isimlerden oluştu; Plan ve Bütçe Komisyonu: Sabri Dinç, Mustafa Şentürk, Fevzi Mazlum, Fehmi Karaarslan ve Nur Oğuz; İmar Komisyonu: Turgay Aydın, Yusuf Kalay, Fevzi Mazlum, Serkan Yalçın ve Fikret Fota, Hukuk İşleri Komisyonu: Mehmet Erdoğan, Turgay Aydın, Sabri Dinç, Güler Demiroğlu ve Özkan Özyağcı.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler