AnaSayfa > Güncel > KDZ.EREĞLİ TRAFİĞİNE BİLİMSEL ÇÖZÜM..

KDZ.EREĞLİ TRAFİĞİNE BİLİMSEL ÇÖZÜM..

Kdz.Ereğli Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal önemli açıklamalarda bulundu. İlçe trafiğinin çözümü için bilimsel bir çalışma başlattıkları söyleyen Başkan Uysal, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüğünde yaptığı görüşmeler hakkında da meclise bilgi verdi..

05.Mart.2017 Pazar 12:45
A A

Kdz.Ereğli Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı ilk oturumu, AKM Nikah Salonun’da Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Başkan Hüseyin Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada 16 Nisan’da gerçekleştirilen Referanduma değinerek; “Sandığa giderek yüksek oranda katılım sağlayan ve oylarını kullanan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Esenköy’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Başkan Uysal, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi.

ELMATEPE-KEPEZ YOLU..SAKİNDERE..
Başkan Uysal, Kastamu’da Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüklerinde yaptığı görüşmeler hakkında da meclise ve konunun taraflarına bilgi vererek; “ Elmatepe, Kavaklık ve Kepez’den anayola çıkış noktasında yaşanan sorunu 2 ay içinde çözeceğiz. Sakindere de yarım kalan çalışmalar, rekreasyon projemiz devam edecek. Pazaryerine inen ve bir aracın zor geçtiği yol, yaya yolu dışında 7 metrelik araç yolu haline gelecek” dedi.

EREĞLİ TRAFİĞİNE BİLİMSEL ÇÖZÜM..
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent İçi Trafiği’ni İyileştirme Etüdü ve Toplu taşıma Sistemi Rehabilitasyonu rapor ve projelerinin hazırlanması ve üniversite desteği almak için, meclisten yetki istedi.
Yapılan görüşme sonunda, Kent İçi Trafik Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü ve Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Rapor ve Projelerinin hazırlanması işi için 5393 sayılı kanunun 75. Maddesi uyarınca üniversite ile ortak hizmet protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi oy birliğiyle komisyona havale edildi.
Buna göre, Kdz.Ereğli’nin gelecek yıllarını da kapsayacak şekilde ilçe trafiğinin çözümü ve planlaması için üniversite ile bilimsel bir rapor hazırlanacak.

ŞEHİT DÖNGEL’İN İSMİ YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ
Kdz.Ereğli Belediye Meclisinde, Kayseri’de meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimiz Kenan Döngel’in ailesinin yaşadığı Köseler Mahallesi Yıldız Sokağın İsmi, ‘Şehit Kenan Döngel sokak’ olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

PLAJLARA JET SKİ’Lİ GÜVENLİK..
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın daha önceki meclis toplantılarında da gündeme gelen plajlardaki güvenlik uygulaması kapsamında, 2 adet Jet Ski (Deniz Motoru) alınması da belediye meclisinde oy birliğiyle karara bağlandı. Ayrıca Plajlar mevkisindeki taşınmazında Belediyeye bağla Yaşlılar ve Gençler Evi’nin bir şubesi olarak çalıştırılması oy birliğiyle karara bağlandı.

DİĞER MADDELER..
Belediye meclisi aynı zamanda Özel Halk otobüslerinin engelli erişimine uygun hale getirilmesi için araç kapasitelerinin belirlenmesini de görüşerek ilgili komisyona havale edildi. Komisyonlara havale edilen diğer maddeler şunlar;
“2017 mali yılı gelir tarifesine ilave yapılmasının görüşülmesi. 2016 mali yılı Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi. Kdz. Ereğli Belediyesi Gıda Bankası Yönetmeliği ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi. Resmi kurumlara ait imar tadilat taleplerinin görüşülmesi. Şahıslara ait imar tadilat taleplerinin görüşülmesi. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi.”
Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, gündemdeki diğer maddeler ve komisyon raporlarını görüşmek üzere, Perşembe günü aynı saatte AKM’de 2. Oturumunu gerçekleştirecek.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu