AnaSayfa > Güncel > 'BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, DİRİLİŞTİR'

'BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, DİRİLİŞTİR'

AK Partili Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Ereğli İlçe Teşkilatı, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin çalışmalarını bugün şehir merkezinde sürdürdü. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 'Bu bir rejim değişikliği değil, diriliştir' dedi.

03.Haziran.2017 Cumartesi 18:35
A A

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal beraberinde, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Alagöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte; Ereğli Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ereğli Muhtarlar Derneği, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

ESNAF KEFALET ZİYARETİ

Ziyaretlerine Ereğli Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile başlayan AK Parti heyetini, Kooperatif binasında Başkan Hikmet Tezel ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür eden Tezel, bir süre önce gerçekleştirdikleri Olağan Mali Genel Kurul toplantılarının beklenin üzerinde bir katılımla gerçekleştiğini belirterek; Genel Kurula katılımlarından dolayı AK Partililere bir kez daha teşekkür etti.

ÇAKIR: “KARAR DA SÖZ DE MİLLETİNDİR”

Ziyarette konuşan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da vatandaşlarla görüşerek haklı oldukları görüşlerini paylaşacaklarını söyledi.

Çakır, konuşmasında şunları kaydetti: “Son söz, son karar her zaman dediğimiz gibi millete aittir. Bu referandumun bize göre en önemli noktalarından biri istikrar. Güçlü bir liderimiz olması münasebetiyle Türkiye’de 15 senedir istikrar var. Türkiye, koalisyonlardan, sürekli seçime gidilebilir ihtimalinden ve bu ihtimalden beslenen vesayet odaklarından kurtulacak. AK Parti olarak 2002’de iktidar olduk ama başımıza gelmeyen işler kalmadı. Geçmişte koalisyonları zor durumda bırakıp bundan çıkar odaklı taviz koparmaya çalışanlar, bizim istikrarlı dönemimizde bunlara ulaşamayınca diğer yollara sevk ettiler. Biz bundan dolayı bu anayasa değişikliğini önemsiyoruz.

HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK

Ereğli ile ilgili de biz İlçemizde her zaman esnafımızın yanında olduk. KOSGEB aracılığıyla tüm esnaflarımıza yaklaşık 10 milyar destek sunduk. Türkiye, IMF’den 1 milyar borç alabilir miyiz diye bir uğraşımdaydı ama şimdi esnafımıza 10 milyar dağıtabilecek bir ülke konumuna geldik.

Ereğli’de adım adım tekli öğretime doğru gidiyoruz. Yollarımızı yapıyoruz. Yani bunların hepsi istikrar ile olan işler. Bundan sonra Türkiye’de her zaman Recep Tayyip Erdoğan bulunmayabilir, her zaman güçlü lider bulunmayabilir. Yüzde 20-25’lerle koalisyonlara sürüklenen bir Türkiye olmaktansa, halk kimi seçecekse, hangi siyasi görüşe yetki verecekse en az yüzde 50 ile versin, olan yerde istikrar olsun.

80 MİLYONU KİMSE BASKI ALTINA ALAMAYACAK

Ne faiz lobilerine, ne medya patronlarına, ne çıkar gruplarına hiçbir zaman teslim olmasın ülkeyi yönetenler. Geçmişte biz bunları gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimini, meclisin etrafını tankla, topla çevirerek ‘bizim istediğimiz isim çıksın’ diye baskı altına aldıkları bir meclis oldu. Ama artık, özellikle de 2007’den sonra referandumda verdiği kararla Cumhurbaşkanını ben seçeceğim demiştir aziz milletimiz. Artık 80 milyon kişiyi kimse baskı altına alamayacak. Karar da söz de milletindir.”

MUHTARLARA YER VERİLMESİNE TEŞEKKÜR

Esnaf Kefalet Kooperatifinden Muhtarlar Derneğine geçen AK Parti heyetini, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarı; Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen eski adıyla tansa olarak bilinen binanın girişinde karşıladı.

BİZE NEZİH VE FERAH BİR ORTAM SUNDU

AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Kılıç, kendilerine oldukça geniş, nezih ve ferah bir ortam sunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti. Kılıç, ayrıca referandum çalışmalarında AK Parti heyetine başarılar diledi.

Ziyarette konuşan ve toplum yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının her şeyin en iyisini hak ettiklerini ifade eden Başkan Uysal, şunları kaydetti:

MUHTARLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM

“Muhtarlarımız, büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Sizleri özverinizden dolayı kutluyorum. Allah’a şükür muhtarlarımıza yerlerini verdik, sözümü yerine getirdik. Güle güle oturun diyorum. Muharip Gazilerimize ve Kızılay ve Yeşilay’a da çok güzel yerler verdik. Önümüzdeki günlerde de Şehit Ailelerimize bir yer tahsis edeceğiz.

Saygıdeğer muhtarlarımızın her zaman yanındayız. İlk defa kanalizasyona kavuşan mahallelerimizde çalışmalarımızı bitirdik. Belediye hizmetleri noktasında önümüzdeki günlerde hiçbir eksikleri kalmayacak.

BU REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, DİRİLİŞ

Buraya geliş sebebim, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasıdır. Bu halk oylaması son derece önemli. Bir gün sonraki sabaha hep beraber güzel bir şekilde uyanacağız. Ülkemizin bekası için, sandıklardan evet çıkması için bizler yola çıktık, sizlerden de destek bekliyoruz. Yapılan hizmetlerin devam etmesi için böyle bir sistemin gerekliliği ortaya konuldu.

14 YILDIR AK PARTİ HİZMETİ GÖRÜYORSUNUZ

14 yıldır AK Parti’nin hizmetlerini görüyorsunuz. Ülkede yapılamaz denilenlerin tamamı yapıldı. Yollarımız 24 bin kilometreye yaklaştı, havaalanlarımız 26’lardan 55’lere çıktı, üniversite sayımız 79’lardan 193’lere çıktı. Yani ülkemiz gerek yol, gerek köprü, gerek hastane, gerekse TOKİ’nin yaptığı çalışmalarla bir çağ atladı.

BU İSTİKRARIN DEVAM ETMESİ İÇİN EVET

İşte bu istikrarın devam etmesi için, biz sizlerden ‘evet’ demenizi istiyoruz. Biliyorsunuz ne çektiysek koalisyonlardan çektik. Bizim Ülkemizde koalisyon olmadan, önünü bilen hükümetin olacağı dönemlere ihtiyacımız var. Bu sistem bunu getiriyor, yani 5 yıl kesintisiz hizmet yapacak icraatı getiriyor.

BU ÜLKENİN BEKASI İÇİN EVET DEMELİYİZ

Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçiyoruz, ertesi günü kalktığımız zaman hükümet kurulmuş oluyor. Bundan dolayı ben sizlerden bizleri desteklemenizi ve büyük oranda ‘evet’ çıkarmanızı bekliyorum, buna da inanıyorum. Bu ülkenin bekası için ‘evet’ çıkıp, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım. Artık koalisyonlardan kurtulmak ve 5 yıl kesintisiz icraat yapan hükümetleri görmek istiyoruz. Bu bir rejim değişikliği değil, birlik ve beraberlik hareketi, ülkemizin şahlanışı ve bir diriliştir.”

TETİKER: SİVİL BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

AK Parti heyeti daha sonra Türk Metal Sendikası ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Türk Metal Sendikası’nda, AK Parti heyetini Sendikanın Şube Sekreteri Yakup Yılmaz karşıladı. Yılmaz, AK Parti heyetine çalışmalarında başarılar diledi. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde ise görüşlerini açıklayan Oda Başkanı Yaşar Tetiker, ülkenin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler

Köşe Yazarları

Videolu Haberler

Foto Galeri

  DÖVİZ KURLARI

Dolar   Euro
Alış Satış Değişim   Alış Satış Değişim
0 0 0   0 0 0

Hava Durumu